Hvad er alternativerne til Erik ten Hag? Vi giver dig her vores fem bedste bud

Hvad er mulighederne, hvis Manchester United skal på trænerjagt efter denne sæson? Vi præsenterer fem kandidater som, vi vurderer, er sandsynlige afløsere til Erik ten Hag, hvis det kommer så vidt.

Erik ten Hags fremtid på Old Trafford hænger utvivlsomt i en tynd tråd. Den positive fremgang, som holdet gennemgik i foregående sæson, er blevet afløst af tilsvarende tilbagegang i denne sæson.

Rygterne om mulige afløsere til Uniteds manager er derfor også tiltagende, og listen er efterhånden lang. Gareth Southgate, Roberto de Zerbi, Graham Potter, Julian Nagelsmann, Ruben Amorin, Gary O’Neil, Zinedine Zidane, ja selv danske Thomas Frank bliver omtalt.

Det er svært at bevare overblikket. Flere af navnene er utænkelige, mens andre højest sandsynligt står på Ineos’ bruttoliste.

Vi har derfor barberet listen ned til de fem mest sandsynlige kandidater i vores øjne. Derfor; her er vores fem bud på den næste Manchester United-træner, hvis Erik ten Hag modtager en fyreseddel efter sæsonen.

Den oplagte

Navn: Graham Potter
Alder: 48 år
Nationalitet: Engelsk
Jobstatus: Ledig
Tidligere klubber: Chelsea, Brighton, Swansea og Östersund.
Foretrukne formation(er): 4-2-3-1 og 3-4-2-1
Odds: 3,75 (Bet365)

48-årige Graham Potter blev fyret i Chelsea d. 2. april 2023 efter lidt mere end et halvt år ved roret. Todd Boehly havde ellers betalt i dyre domme for at få Potter og hans stab løsrevet fra deres forpligtelser i Brighton. En 11. plads og en gennemsnitlig pointhøst på 1,42 point per kamp var dog uacceptabelt for London-klubbens ejer.

Så hvorfor skulle Manchester United være interesseret i en manager, som fejlede i sit første job i international topklub?

Fordi projektet i Chelsea var dømt til at gå galt fra starten, og fordi Graham Potter flere gange har vist, at han har evnerne til at rykke en klub, hvis han får tilliden og roen til det.

Potters vej til den store scene i fodbold er højest usædvanlig. I den spæde start var han blandt andet teknisk direktør for Ghanas kvindelandshold. I 2011 overtog han trænerjobbet i den semi-professionelle svenske klub Östersund.

På seks år formåede han at flytte klubben fra den fjerdebedste række og til Allsvenskan. I 2017 vandt de den svenske pokalturnering, hvilket gav dem adgang til Europa League, hvor klubben nåede hele vejen til 1/16-delsfinalerne. Her var modstanderen Arsenal, som man i returopgøret besejrede med 1-2 på Emirates. Samlet tabte man dog med 4-2.

Herfra gik vejen videre til Swansea i Championship, hvor Potter, på trods af en 10. plads, fik implementeret en boldbesiddende og chanceskabende spillestil. Det vakte interesse i Brighton, som hentede ham til klubben efter kun én sæson i Swansea. I perioden fra 2019 til 2022 gjorde Potter Brighton til en etableret Premier League-klub.

Potters spillestil i Brighton var possession-orienteret, og i hans tid som træner var ‘The Seagulls’ et af de hold, der gennemførte flest pasninger i ligaen. Han er begejstret for alsidige spillere, som kan rotere indbyrdes i kampene. Det giver ham ligeledes mulighed for at variere mellem formationer.

Han beskrives som empatisk og menneskelig, men samtidig som en manager der forlanger dedikation. Spillere må gerne fejle, men de skal reagere konstruktivt og øjeblikkeligt efter deres mislykkede aktion.

Da Ineos skulle finde en ny træner til Nice i slutningen af sidste sæson, holdt man efter sigende flere møder med Graham Potter.

Han er det oplagte valg, fordi han er arbejdsløs, og fordi Ineos i forvejen har vist interesse for ham. Og hvem ved? Måske kan Potter skabe lidt magi på Old Trafford?

Den spændende

Navn: Roberto De Zerbi
Alder: 44 år
Nationalitet: Italiensk
Jobstatus: Cheftræner for Brighton
Tidligere klubber: Shakhtar Donetsk, Sassuolo, Benevento, Palermo, Foggia og Darfo Barrio
Foretrukne formation(er): 4-2-3-1
Odds: 9,00 (Bet365)

Næste bud er Graham Potters afløser i Brighton. Nogen vil måske kalde ham endnu mere oplagt end føromtalte, men en eventuel ansættelse af italieneren rummer også en del ubekendte.

For hvis man skal beskrive Roberto De Zerbis tilgang med ét ord, er det kompromisløshed. Han ændrer ikke spillestil. Og han er upåvirket af, om hans mandskab møder Manchester City eller Sheffield United.

I denne sæson har Brighton eksempelvis tabt med 6-1 til Aston Villa og med 4-0 til Luton Town. Kan man leve med, at den slags resultater i ny og næ bliver leveret i Manchester United?

Det skal Sir Jim Ratcliffe, Sir Dave Brailsford, Omar Berrada og Dan Ashworth gøre op med sig selv, inden de overlader nøglerne til butikken til den 44-årige italiener.

Siden De Zerbi tog over for Potter, er Brighton blot blevet endnu mere ultimative i deres boldbesiddende tilgang. Potter og De Zerbis fodboldfilosofi er sammenlignelig, men De Zerbi er blot mere radikal.

For De Zerbi handler det om at kontrollere kampen med bolden. Han ønsker ikke at sætte bolden unødvendigt på spil. Hans hold inviterer derfor konstant modstanderen til at presse dem højt på banen, hvorefter Brighton forsøger at spille den ud af fase 1 med afleveringer langs jorden – gerne centralt.

For at tydeliggøre hvor ultimativ De Zerbi er, kan det nævnes, at Brighton efter 10 kampe i denne Premier League-sæson fortsat havde til gode at sparke et langt målspark. Alle blev taget kort!

Spillestilen er meget risikabel og kræver selvsikkerhed fra spillerne. Derudover vil det kræve en tilvænningsperiode, hvor man må acceptere, at der vil være bump på vejen. Er der plads til det i en klub af Manchester Uniteds størrelse? Vi husker alle, hvor hurtigt Erik ten Hag justerede, efter at United blev ydmyget med 4-0 mod Brentford i sidste sæson.

Brighton har papirer på deres beundrede cheftræner indtil sommeren 2026. Ineos skal derfor til lommerne, hvis de går denne vej.

De Zerbi er det spændende valg, da hans spillestil er kompromisløs og risikofyldt, men trods alt tydelig. Manchester United har utvivlsom større muskler end Brighton, og det ville være interessant at se, hvad De Zerbi kan udrette med endnu dygtigere spillere.

Den kedelige

Navn: Gareth Southgate
Alder: 53 år
Nationalitet: Engelsk
Jobstatus: Engelsk landstræner
Tidligere klubber: Middlesbrough og England U21
Foretrukne formation(er): 4-2-3-1 og 3-4-3
Odds: 4,00 (Bet365)

Erik ten Hag kritiseres for at være ukarismatisk, det samme kan man sige om Englands landstræner. Han fremstår en smule kedelig.

Ikke desto mindre er han unægteligt en topkandidat til jobbet i Manchester United. Det skyldes ikke mindst hans tætte relation til Dan Ashworth, som på et eller andet tidspunkt tiltræder som sportsdirektør på Old Trafford. Indtil videre passer han dog sin have, mens Newcastle og Manchester United forhandler om en kompensation for ham.

Det var Ashworth, der i sin tid forfremmede Southgate fra U21-landstræner til A-landsholdstræner, og de to arbejdede tæt sammen, da Ashworth var teknisk direktør for det engelske fodboldforbund i perioden fra 2013 til 2018.

Derudover har Southgate også et personligt forhold til Ratcliffes højre hånd, Sir Dave Brailsford. Han er, ligesom Southgate og Ashworth, en del af ‘Leaders P8’, som er en vidensdelingsgruppe om ledelse.

Rent fodboldmæssigt er Southgates spillestil svær at definere. Han udvikler hele tiden på den, og den er ikke konstant. Han har også selv udtalt, at det er et grundvilkår i moderne fodbold, at man skal lære og udvikle sig, hvis man vil holde sig relevant.

Det ses også på det engelske A-landsholds udvikling gennem de seneste otte år. I perioder spiller de med en trebackkæde, mens de i andre perioder praktiserer en firebackkæde.

Oftest har Southgates mandskab dog haft to kontrollerende midtbanespillere. Senest har det været Kalvin Phillips og Declan Rice. De beskytter holdet, hvilket giver mulighed for, at de to backs kan skabe overtal via indvendige- eller udvendige overlaps –  afhængigt af kanternes positioner.

Den 53-årige englænder har samtidig vist, at han formår at integrere unge spillere på sine mandskaber. Jude Bellingham, Bukayo Saka og senest Kobbie Mainoo for at nævne et par eksempler. Netop dét bliver sandsynligvis en vigtig del af det kommende United-projekt under Ineos.

Kontrakten med det engelske fodboldforbund udløber ved udgangen af året, så det er oplagt at tilknytte Southgate efter sommerens EM-slutrunde, hvis man indstiller sigtekornet på ham.

Det taler dog imod Southgate, at han ikke har stået i spidsen for et klubhold, siden han var manager for Middlesbrough i 2009. Og så har en engelsk manager som bekendt aldrig vundet Premier League…

Han er det kedelige valg, fordi hans største meritter i denne sammenhæng er de tætte forbindelser til Ashworth og Sir Dave Brailsford. Men evnen til at samarbejde med den nye sportslige ledelse i klubben må ikke underkendes og er naturligvis en stor fordel.

Den romantiske

Navn: Kieran McKenna
Alder: 37 år
Nationalitet: Nordirsk
Jobstatus: Cheftræner i Ipswich Town
Tidligere klubber: Assistent i Manchester United
Foretrukne formationer: 4-2-3-1
Odds: 15,00 (Bet365)

Ipswich Town har været på himmelflugt siden den tidligere United-assistent overtog tøjlerne på Portman Road.

I 22/23-sæsonen, som var hans første hele sæson ved roret, rykkede han klubben op fra League One. I denne sæson er McKenna så i færd med at gentage mesterstykket, da Ipswich har kurs mod endnu en oprykning – denne gang til Premier League.

Det har 37-årige McKenna formået at gøre med en klar og tydelig spillestil. Ipswich Town spiller attraktiv fodbold, hvor de insisterer på at spille ud fra eget mål. Målmanden er en ekstra markspiller, som skubber op mellem de to midtstoppere.

Formålet er at tiltrække modstanderens pres og derefter overspille det med hurtige pasninger langs jorden. De to centrale midtbanespillere er utrolig vigtige i denne del af spillet. De holder sig centralt og altid tæt på hinanden. Spillestilen minder om De Zerbis i Brighton.

McKennas mandskab er højtpressende og scorer lavt på PPDA – hvilket groft sagt viser, at de tillader modstanderen få afleveringer på deres egen banehalvdel.

Denne spillestil har den unge nordirer succesfuldt implementeret, og Ipswich Town ligger i skrivende stund nummer 1 i Championship efter 43 runder og kan selv afgøre sin skæbne.

Derfor er McKenna også for nyligt blevet kåret til årets manager i Championship.

McKenna er ung og fortsat uprøvet på den allerhøjeste hylde. Det er derfor tvivlsomt, om han allerede nu er klar til at tage det store spring op.

Han er det romantiske valg, da han har en længere forhistorie i Manchester United. Han blev ansat som scout og U18-træner tilbage i 2016. To år efter blev han så assistent under José Mourinho. Kort tid efter, at Ole Gunnar Solskjær blev fyret i 2021 forlod han så klubben og overtog jobbet i Ipswich Town.

Den frække

Navn: Thiago Motta
Alder: 41 år
Nationalitet: Italiensk/brasiliansk
Jobstatus: Ledig
Tidligere klubber: Spezia og Genoa
Foretrukne formation(er): 4-2-3-1
Odds: 34,00 (Bet365)

Kan du huske ham her? Den tidligere FC Barcelona-, Inter- og PSG-spiller, der har vundet Champions League to gange og løftet spanske-, franske- og italienske mesterskaber?

Thiago Motta nyder på nuværende tidspunkt stor succes som manager i Bologna.

Holdet fra hovedstaden i Emilia-Romagna-regionen er placeret som nummer fire i Serie A med seks resterende kampe og kan meget vel blive Champions League-deltager i den kommende sæson.

Som de fleste andre kandidater i denne artikel er Mottas foretrukne formation 4-2-3-1, hvor de to dybdeliggende midtbanespillere er afgørende for balancen på holdet. Mottas tanker om formationer er dog en smule uortodoks.

I 2019 udtalte han, mens han var U19-træner i PSG, at en 2-7-2-formation er fremtiden. Det lyder skørt, men det giver mening, når man forstår, at Mottas forståelse af formation er vertikal og ikke horisontal. Det vil altså sige, at der altid er to brede spillere i hver side af banen, mens de resterende syv (inklusiv målmanden) holder sig centralt.

Igen, som flere af de andre managers i denne artikel, er Motta optaget af at hans spillere skal være komfortable og selvsikre med bolden under pres. Han er derfor interesseret i at spille bolden ud kort fra eget mål, hvor målmanden bliver en aktiv del af opbygningen. Samtidig kræver han, at midterforsvarerne evner at finde nye positioner længere fremme på banen i denne del af spillet.

Når det første pres er overspillet, sætter Mottas mandskab fart i spillet og angriber mere direkte.

Derudover er et af de vigtigste principper på Mottas Bologna-mandskab genpres. Hans spillere skal positionere sig, så de hurtigt kan generobre bolden højt på banen, hvis den bliver tabt.

Den kun 41-årige manager har formået at omdanne Bologna til at være et tophold i Serie A. Og han har taget den svære, men bæredygtige vej, hvor holdet forsøger at dominere kampene. Bologna har i denne sæson i gennemsnit 55 procent af boldbesiddelsen per kamp.

Thiago Motta er det frække bud, fordi det vil være et stort sats fra Ineos. Han har indtil videre kun trænet mindre hold i Seria A. Men hans idéer er interessante, og han får utvivlsomt en stor trænerkarriere. Men er et job i Manchester United en postgang for tidligt for ham?

Derudover render Joshua Zirkzee rundt i angrebet for Bologna, som er blevet rygtet til United. De to kan måske blive en pakkeløsning?

Græsset er ikke nødvendigvis grønnere på den anden side

Der er mange spændende og interessante trænernavne, som kan afløse Erik ten Hag, hvis det kommer så vidt. Men græsset er ikke nødvendigvis grønnere på den anden side.

Flere af de ovenstående managers har en sammenligning fodboldfilosofi. Boldbesiddende, en 4-2-3-1-formation med flydende rotationer mellem spillerne i fase 1, en dobbelt midtbane-konstellation og fokus på at skabe overtal på siderne, når der skal skabes gennembrud.

Det adskiller sig ikke meget fra den spillestil, Erik ten Hag i glimtvis har lykkes med at implementere på Old Trafford.

Hvem er din foretrukne afløser til Erik ten Hag, hvis han bliver fyret?
946 votes

Julian Nagelsmann, som på nuværende tidspunkt er tysk landstræner, er fravalgt fra listen, da meldinger lige nu går på, at han forhandler med Bayern München om et muligt comeback. Det skriver Sky Sports blandt andet. Det samme er tilfældet med Sportings træner Ruben Amorin. Ifølge Sky Sports er han allerede nået til enighed med Liverpool.

8 kommentarer
 1. Undskyld mit franske, men det er fandme en spændende og interessant artikel….gennemarbejdet og stærke analyser på de fem evt kandidater.

  Min favorit har været De Zerbi, men ud fra den fine analyse har jeg valgt Potter, dermed ikke sagt at de 4 øvrige er dårlige valg på nogen måde.

  Men Potter virker lige nu som den United har brug for i den tilstand vi befinder os i, erfaring og rolig med en spillefilosofi der kan implementeres i den nuværende trup uden de helt store udskiftninger som jeg ser det.

  Det vigtigste er lige nu er at få en tydelig spillestil, stabilitet og ro på bagsmækken, og her virker Potter som en rolig hånd på rattet.

  Måske kan Southgate være et alternativ udfra de samme kriterier.

  De tre øvrige er bestemt spændende med deres progressive tilgang til spillet, men er måske ikke det United har allermest brug for lige nu.

  Om det bliver den ene eller anden fra dette felt er for så vidt fint med mig så længe EtH er fortid når sæsonen er slut.

 2. Vedrørende Potter, hæfter jeg mig ved følgende:
  “Fordi projektet i Chelsea var dømt til at gå galt fra starten, og fordi Graham Potter flere gange har vist, at han har evnerne til at rykke en klub, hvis han får tilliden og roen til det”
  Måske han ville få mere ro end historien har vist over det sidste årti, men jeg har virkelig ikke en fidus til ham og tror absolut ikke at han ville være et bedre alternativ til EtH. Hele opholdet i Chelsea synes jeg ikke er verdens bedste grundlag for at hente ham ind, hvor jeg synes han har vist en manglende evne til at håndtere de store navne og presset generelt. Er United overhovedet i en bedre position end Chelsea var på det tidspunkt? Det er vi nok med den nye organisation som støtte, men vores fans har ikke meget tålmodighed og det lader til at han, ligesom så mange andre, ville nyde gavn af det.

  Southgate er korrekt beskrevet som “den kedelige”. Lidt en joker i min optik fordi forskellene mellem klub- og landsholdsfodbold er så stor. Aner ikke hvad jeg skulle forvente, men hæfter mig samtidig med den konstante kritik han modtager på det engelske landshold – måske i forvejen et svært publikum at tilfredsstille, men alligevel…

  McKenna er helt vildt spændende, men jeg er også lidt af en romantiker. Igen et risky move, som nok ville være mere passende om en håndfuld år – gerne efter et succesfuldt ophold i en Premier League klub.

  De Zerbi er min klare favorit af de fremhævede her (hvis man ser bort fra at jeg foretrækker ten Hag fortsætter) fordi der er noget fandenivoldskhed at spore i hans Brighton-mandskab. Skiftede han til United ville jeg forvente en lidt mindre radikal tilgang fordi han vil være mindre nødsaget til at satse stort, med hvad der, på papiret, er et bedre mandskab. Spørgsmålet er så om han kan finde den rette balance mellem hans filosofi og det pres der kommer fra at være cheftræner i en klub med så mange forventninger. Jeg ville blive skuffet hvis han ankom og af frygt for en afklapsning gik på kompromis med hans vision for fodbold.

  Det er svært at gøre sig klog på hvad der ville virke, men fælles for dem alle må være at et kæmpe pres vil lande på den der har det varme sæde til den nye sæson. Ten Hag er i forvejen presset i bund og alle 5 kandidater (Motta har jeg udeladt fordi jeg intet ved om hans trænergerning) vil få samme behandling såfremt der ikke skabes resultater fra første fløjt.

  PS: Personligt så jeg gerne Emery som tilgang hvis det skulle komme på tale. Lidt problemer i Arsenal hvor han trods alt landede en 5. plads i hans første, og eneste fulde, sæson, men som nu har masser af erfaring med PL og har skabt flotte resultater med Villa. Et lidt mere stabilt alternativ til De Zerbi som vel begge er at finde i midterklubber på nogenlunde ens niveau, men hvor Emery, i modsætning til De Zerbi, har været i stand til at skabe stabile resultater over hele sæsonen. Har også været i stand til at drille topholdende mere end Brighton.

 3. Forrygende artikel af skribenten her vil jeg først og fremmest sige. Tak for den!
  Og dernæst rigtig spændende læsning fra både Thomas og Mathias.

  Der er meget oppe i luften lige nu. Baseret på hvordan Ineos ellers er gået frem siden de overtog klubben, så har jeg en fornemmelse af at de i lang tid har haft en klar plan for hvem der skal være fremtidens træner. De ved hvad de vil, og de rykker på det når det er tid. Er mit indtryk. Jeg tror ikke resultaterne resten af sæsonen kommer til at ændre ved det de allerede har besluttet sig for.

  De stiler vist efter at skabe en Galacticos-stab. At få “best in class” ind på alle stabsposter i klubben. Og de må givetvis for længst have lagt sig fast på hvem “best in class”-træneren er. Husker at have læst historier om at fodboldkyndige var blevet kontaktet af Brailsford mange måneder før aftalen med Glazers overhovedet gik igennem. Med øje for at få input til hvem den bedst mulige CEO på markedet var – Omar Berrada var det navn der blev nævnt igen og igen. Hvis de historier står til troende, så har Ineos-holdet jo allerede lagt deres plan.
  Mon ikke også de i smug har haft samtaler med Dan Ashwort om hvem han vil have til træner?

  Thomas, jeg er ikke enig med dig i trænerspørgsmålet. Jeg ser helst at vi beholder Erik Ten Haag. For mig at se er han det mest kvalificerede bud.

  Men hvis vi så skal have en afløser:
  Graham Potter har haft en flot karriere så langt. Jeg er enig med Mathias i at der bliver skøjtet meget let hen over hans Chelsea-tid.
  Spørgsmålet rejses om han kan håndtere presset. Som jo er langt større i Manchester United. Det står uafklaret.
  Min største bekymring ved ham er om han er for blød. Har han autoritet nok til at styre den samling spillere han skal arbejde med?

  Gareth Southgate er derimod en mand vi ved kan håndtere et voldsomt pres. Af de 5 kandidater vil han være mit bedste bud.
  Han får meget kritik for sit arbejde som engelsk landstræner. Efter mine bedste begreber har han gjort et fantastisk flot stykke arbejde for dem. England har aldrig været tættere på at blive europamestre. Og så har de haft kontinuitet og højt bundniveau under ham, vil jeg mene.
  Han er en mand Dan Ashworth og Brailsford kender indgående. Hvis de peger på ham, så ved de præcis hvilke kompetencer de får ind.
  Med Southgate er der også et link til engelske spillere. Herunder de unge engelske talenter. Den forbindelse kunne man muligvis lukrere på. Det synes jeg der er perspektiver i.

  McKenna. Det romantiske valg, ja. Ville være en smuk historie. Men det er vel useriøst at pege på ham på nuværende tidspunkt?

  Og så smider du jo bomben der til sidst Mathias. Havde ikke selv skænket Unai Emery en tanke. Men det er altså et frækt bud. Jo mere jeg tænker over det, jo mere appellerende virker det. Han har jo faktisk vundet ting. Han vinder sine finaler. Har et fransk mesterskab. Synes også det ville være berettiget hvis han blev kåret til årets træner i England.
  Fantastisk dygtig. Uhyggeligt god i de europæiske turneringer iøvrigt. Spørgsmålet er selvfølgelig om han kunne blive fristet?
  Ham ville jeg være begejstret over, hvis altså vi skal have ny træner til sommer.

 4. Mathias og Christian

  Det bliver bedre og bedre med debatten, tak for jeres super fede, spændende og rigtig interessante input , og ikke mindst velargumenterede holdninger, kæmpe respekt herfra.

  Som i begge nok er klar over er min tro og tillid til EtH forduftet for længe siden, før nytår tabte jeg troen på hans projekt nogensinde ville lykkes.

  Det har selvsagt ikke ændret sig siden, tværtom er jeg endnu stålsat på at vi har behov for nye øjnene på broen.

  Jeg ser Sir Ratcliffes indtog i klubben som den perfekte mulighed for også at ændre på manager/cheftræner positionen, det ligger ligefor at vaske tavlen ren her når man samtidig optimere i den øvrige sportslige sektion og ledelse.

  Denne sæson har været et mareridt på stort set alle parametre, FA Cuppen kampagnen har været eneste lyspunkt i mørket, men dette faktum kan ikke redde EtH i min optik.

  Jrg forstår godt de fans der siger at det ikke nytter noget at skifte ud på manager posten hele tiden, men det må heller ikke blive en undskyldning for ikke at reagere og gøre det eneste rigtige…argumentet må ikke stå alene om jeg så må sige.

  Jeg ser ikke den absolut nødvendighed genrejsning vil ske med EtH ved roret, han fik chancen men magtede desværre ikke at løfte holdet tilbage hvor klubben burde være ej heller vise de nødvendige fremskridt på vejen dertil, og denne sæsons resultater skal have konsekvenser for manden med det ultimative ansvar og det er og bliver EtH.

  1. Selvtak for gode og velargumenterede indlæg Thomas. Det er dejligt med lidt fan-debat.

   Jeg er fuldstændig enig med dig i at sæsonen har været forrykt dårlig. Det har på ingen måde været godt nok. Det kan der dårligt være to meninger om.
   Og naturligvis, manden der står med ansvaret for spillet på banen er Erik Ten Haag. Sådan må det være.

   Jeg er også enig med dig i at ræsonnementet om at “vi skal ikke fyre træneren, fordi det har vi jo prøvet og det virkede ikke”, ikke kan stå uudfordret. Er træneren den forkerte, så er han den forkerte. Og så er det om at få ham afløst med den rette. Før hellere end senere. Selvfølgelig.

   Uenighedens kerne er nok at jeg tror på at Erik Ten Haag har evnerne der skal til. Modsat dig.

   Min analyse af situationen er at årsagen til vores problemers skal findes helt andre steder end træneren. For mig at se er vi noget nær den mest dysfunktionelle klub i premier league. Og har været det mange mange år før Ten Haag kom til. Vi er cirkushuset i europæisk fodbold. Har svært ved at se andre trænere gøre et bedre job, var de i samme situation.

   Så det jeg sætter min lid til er at der bliver ryddet gevaldigt op og skabt en helt anden sportskultur i klubben. Blandt meget andet.
   Så jeg sætter i høj grad min lid til Ratcliffe og hans slæng. Forhåbentlig har de lagt en skudsikker mesterplan.

   1. Christian
    Vi er 100% enige I at ledelsen i klubben under Glazers har sejlet, det startede allerede så småt under Sir Alex, men han formåede at holde det hele sammen rent sportsligt indtil han stoppede på toppen.

    Siden er det bare blevet værre og værre og mere og mere kaotisk med en del manager fyringer og håbløse indkøb i øst og vest, selvklart uden at det har bragt os tilbage på toppen for alvor

    Nå så langt så godt eller rettere ikke så godt.

    Min pointe vedr EtH er ret simpel som jeg ser det, isoleret set har EtH intet med de kaotiske tilstande at gøre, de var allerede i fuldt flor inden han kom, men det har ikke gjort livet lettere for ham på nogen måde, det medgiver jeg.

    Han har ansvaret for en trup på ca 25-28 spillere og skal egentlig udelukkende koncentrere sig om det der foregår på træningsbanen og på kampdagen, jeg mener ikke at Uniteds trup er blandt de 3-4 bedste lige nu, men den er vurderet til at være blandt de dyreste set udfra indkøb osv…
    Men det output han får ud af truppen i denne sæson er langt fra det potentiale der er tilstede i min optik.

    Jeg ved godt at skader og spilleruro betyder meget i forhold til at kunne præstere optimalt kamp efter kamp igennem.en lang sæson, men alligevel fungere stort set intet i denne sæson, stabilitet, spillestil, taktisk, intet fungere kontinuerligt og det kan ses på attitude og selvtilliden hos spillerne, vi ser i glimt spillernes præstere flot på topniveau fordi der vitterligt er kvalitet tilstede..det er bare alt for sjældent desværre, men hvorfor forholder det sig sådan må man spørge…jeg ser pilen pege på EtH af flere grunde, bl.a fordi vi gang på gang bliver, hvis ikke ligefrem udspillet, så ihvetfald domineret kamp efter kamp, også hjemme på Old Trafford, vi tillader alt mange forsøg på eget mål, vi lever på omstillinger og mangler i den grad organisation i holdet, og det er ikke kun mod City, Liverpool eller top 4-5 hold, det er også mod Bournemouth, Brentford, Forest, Luton osv, hold hvis trup på ingen måde indeholder samme kvalitet som vores gør spiller for spiller, alligevel formår vi ikke at præstere bedre mod disse “bløde” mandskaber i denne sæson, mod de stærkere hold virker det som om at spillerne finder noget ekstra i posen, af sig selv og ikke fra EtH , som f.eks i FA Cuppen mod Liverpool og så tænker/håber vi nok alle at nu er vi der, men den efterfølgende kamp viser det stik modsatte, vi er der bare ikke..igen.

    Alt dette fortæller mig at enten så har spillerne mistet troen på EtHs projekt eller også har EtH ikke de redskaber der skal til for at blive en succes i Premier League…måske en kombination af begge dele.

    Når vi ser f.eks De Zerbi overtage et velspillende Brighton hold fra Potter og gøre det endnu bedre på visse parametre så tænker jeg at hans spillestil er ukompliceret og tydelig, spillerne ved hvad de skal og ikke skal på banen, det samme ses hos Emery som selvfølgelig også allerede har bevist hans vinder instinkt især i Europa, men han har med få effektive greb forandret Aston Villa til et positivt spillende offensivt vinderhold…timingen var måske ikke den rigtige i forhold til hans tid i Arsenal, måske timingen ikke er den rigtige for United i forhold til EtH, det kan vi ikke vide, men når Sir Ratcliffe alligevel er igang med at gøre huset rent fra top til bund bør denne regøring også inkludere EtH i min optik, der er intet der taler for at hans projekt kan vendes nu så hvorfor egentlig tage chancen.

    Vi er enige I at være uenige vedr EtHs fremtid, men vi heldigvis enige om at vi ønsker det bedste for vores elskede klub, det er bare vejen dertil der er udfordringen….🤎

    1. Vi er fuldstændig enige i at vi tror og mener det vi nu engang gør, fordi vi tror på at det er det bedste for vores fælles klub. Selvfølgelig er det stærkere end alle vores uenigheder.

     Du har rigtig mange gode pointer Thomas. Jeg er fuldkommen enig med dig i at vi simpelthen ikke har fået nok ud af kvaliteten i vores trup. Vi burde være hold som Aston Villa og Tottenham overlegne over en hel sæson. Og det ER træneren der til syvende og sidst står med ansvaret. Sådan er det bare.

     Af mareridtskampene imod Brentford, Bournemouth m.fl. udleder jeg at der er et mentalitetsproblem. Men det er jo et problem der har eksisteret i mange år.
     Gode gamle Louise Van Gaal’s Red Army var måske seneste hold der havde et bundniveau som man kunne være bekendt. Hvis jeg husker rigtigt. Det er 8 år siden.

     Du nævner De Zerbi og Unai Emery som gør et fantastisk job med en tydelig spillestil hvor hele holdet rykker i samme retning. Og derfor bokser over egen vægtklasse. I samme kategori kunne man også nævne Ajax forhenværende træner der med beskedne midler henrykte hele Europa og slog den ene gigant ud af Champions League efter den anden. Med noget af det mest berusende fodbold. Og et knivskarpt spilkoncept.

     Det de tre har tilfælles, som jeg ser det, er at de har en samling spillere som er lydhøre og villige til at rykke sig i samme retning for holdets bedste. Der virker til at være en vilje til at ofre noget. I holdets tjeneste.

     Har man viljen til det, så kan man præstere over egen vægtklasse. Præcis det samme er jo i høj grad gældende for David Moyes West Ham m.fl.
     Mit indtryk er at Manchester United står som den størst tænkelige kontrast til denne mentalitet. Det er mit helt ærlige indtryk.

     Derfor er det også min bedste overbevisning at du kan finde alle de trænere i verden med de mest tydelige spilkoncepter og prøve dem alle af i Manchester United. Det vil stadig se usammenhængende ud. Og det vil stadig ligne at spillerne overhovedet ikke træner organisation og angrebsmønstre. Præcis på samme måde som det i tiltagende grad har gjort det seneste årti. Det er min helt ærlige holdning.

     Og den omvendte konsekvens af dette er så også at hvis og når Ten Haag bliver fritstillet fra Manchester United, så vil han (forhåbentlig) finde sig en klub hvor spillerne er lydhøre overfor hans spilfilosofi. Og så vil han igen skabe et forrygende fodboldhold som kan give fodboldverden fantastisk angrebsfodbold.
     Jeg ser scenariet levende for mig.

     Og den eneste ulykkelige part i dette er jo desværre os. Og så selvfølgelig den til enhver tid siddende Manchester United træner.
     Godt Erik Ten Haag allerede havde tabt håret siger jeg bare.

     En del af kuren for den syge jeg her på egen regning har stillet i diagnose, handler om rekrutteringen. Som jo har været katastrofal. En måde at tage magten tilbage fra forkælede primadonnaer er at have troværdige alternativer. Får vi en bedre rekruttering, får vi flere kandidater til pladserne.
     For nuværende har vi f.eks. Anthony som har den indstilling der er påkrævet. Men han er ikke et troværdigt alternativ. Han er simpelthen ikke god nok. Og derfor kan du ikke med vægt bag, sige til Rashford at han skal til at levere en indsats for at forblive starter. Den hellig gral er velbevaret for ugidelige personligheder. Og det er de sig fuldkommen bevidste om. Naturligvis er de det.

     Dette er bare én ting. Men der er selvfølgelig forfærdeligt mange flere ting der skal gøres. Jeg har tillid til Brailsford og slænget.

     1. Christian

      Du har helt sikkert fat i noget vedr mentaliteten, uden tvivl.

      Ethvert spilkoncept eller filosofi kræver selvfølgelig lydhøre spillere der køber ind på projektet, og din pointe vedr EtHs Ajax mandskab der henrykkede alle i Europa er bestemt også et bevis på at det kan lade sig gøre med relativ beskedne midler…

      Men der hvor jeg især undre mig er at EtH efter en i mine og nok også de flestes øjne havde en så succesfuld første sæson som selvfølgelig til dels også kan tilskrives den berømte “vibe” en ny manager kan bringe, og som nogle gange kan løfte holdet som derfor præstere “over evne”…

      Men kontrasten til denne sæson er voldsom, der hvor fejlene fra første sæson skulle elimineres og næste skridt fremad skulle tages har både EtH og spillerne fejlet helt uforståelig.

      Og præcis derfor ser jeg ikke EtH få chancen i endnu en sæson, de forventede fremskridt kom ikke, heller ej en konsolidering af projektet, tværtimod gik det stik modsat i så skræmmende grad, og hvorfor skulle jeg så tro på at de nødvendige fremskridt kommer i næste sæson..?

      Man kan selvfølgelig argumenter for at EtH og holdet nærmest kun kan forbedre sig på baggrund en af denne indtil videre miserable sæson, men der er også en overhængende fare for at vi får det samne at se igen, og det er ikke til at tænke på at skulle igennem.

      Men nu handler det om at få FA Cup Succes og slutte sæson positivt af.

      GGMU

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Jagten på nummer 250: John Doherty, nummer 26, 1952-1957

Næste artikel

Bekræftet: Ændringer i FA Cup-formatet

ANNONCE