Manchester Uniteds tidligere opgør mod FC København

I morgen aften møder Manchester United dansk modstand i Champions League, når FC København kommer på besøg. OldTrafford.dk dykker ned i de tidligere opgør mellem klubberne.

Når Manchester United og FC København tirsdag aften støder sammen i Champions League-gruppespillet, bliver det fjerde gang, at de to klubber mødes. OldTrafford.dk dykker her ned i de tre tidligere opgør forud for morgendagens opgør.

17. oktober 2006 (Champions League): Cruise control på Old Trafford

Første gang Manchester United mødte den danske hovedstadsklub var i efteråret 2006. Det var, ligesom kampen i morgen, på Old Trafford i tredje runde i Champions League-gruppespillet.

Manchester United havde maksimumpoint efter de to første kampe mod henholdsvis Celtic og Benfica. FC København havde derimod kun et enkelt point, som de hentede på hjemmebane i første runde mod Benfica.

FC Københavns første møde med Manchester United var ubamhjertigt. Kampen endte med en stensikker 3-0-sejr til værterne i en kamp, hvor FCK i den grad mødte overmagten. Kort inde i 2. halvleg scorede John O’Shea med læggen til 2-0, og derefter stod den på cruise control.

De to andre mål blev sat ind af Paul Scholes, på et flot langskud, og af Kieran Richardson efter et målmandsdrop af Peter Christiansen.

På holdkortet hos Manchester United var blandt andre også Darren Fletcher, Nemanja Vidic, Edwin van der Sar og Cristiano Ronaldo. FCK havde spillere som Lars Jacobsen, Atiba Hutchinson og Tobias Linderoth i startopstillingen.

1. november 2006 (Champions League): Da Allbäck sænkede United

Manchester United via Getty Imag

Returopgøret i gruppe F fandt sted to uger efter i Parken.

Manchester United kom til den danske hovedstad som gigantiske favoritter, og de røde djævle havde mere eller mindre sikret sig videre avancement fra gruppen med ni point efter de første tre kampe.

Men Wayne Rooney og Ole Gunnar Solskjær, som dannede duo i angrebet i den kamp, kunne ikke komme forbi Michael Gravgaard og Brede Hangeland i FCK-forsvaret.

I stedet dukkede svenske Marcus Allbäck op i Manchester Uniteds lille felt efter et hjørnespark. Han skovlede den ind til 1-o, som blev kampens resultat.

Efter kampen var Sir Alex Ferguson mere end almindelig sur over græstæppet i Parken til opgøret. Det skrev vi også en artikel om på sitet, som du kan læse her.

10. august 2020 (Europa League): Da Falk og FCK tvang United ud i forlænget spilletid

Fjorten år efter deres seneste indbyrdes opgør krydsede Manchester United og FCK igen klinger i 2020 – denne gang i Europa League-kvartfinalen. Det var under covid-19, og derfor blev kampen spillet for tomme tribuner i Köln.

FC København gav Ole Gunnar Solskjærs tropper kamp til stregen, og særligt Rasmus Falk på midtbanen spillede en pragtkamp. Det gjorde Karl-Johan Johnsson i FCK’s mål også, og han formåede næsten at holde United fra scoringer.

Den ordinære spilletid endte nemlig målløs, og derfor fortsatte kampen i forlænget spilletid. United pressede på, og kort inde i den forlængede spilletid nedlagde Andreas Bjelland Uniteds angriber, Anthony Martial, inde i feltet. Straffespark til United.

Bruno Fernandes eksekverede fra 11-meter-pletten. Johnsson var dog tæt på, endnu en gang, at holde bolden ude af FCK-målet. Manchester United vandt kampen 1-0 og gik dermed videre til semifinalen.

Manchester United stillede op til opgøret med tidligere spillere som Paul Pogba, Eric Bailly og Sergio Romero. FCK havde blandt andre Jonas Wind, Victor Nelsson og Pep Biel på holdkortet.

Er du interesseret i at læse mere om Manchester Uniteds opgør mod danske hold? Så kan du læse mere her. Oversigten er dog ikke blevet opdateret siden Uniteds møder med Aab i 2008. 

1 kommentar
  1. Selvom FCK har tabt stort til ex Milan, så har de gjort det flot i CL gennem tiden. Selv City havde det svært sidste år. Lad os håbe, FCK, har en dårlig dag i morgen. Hvis ikke, må vi jo så glæde os over Dansk succes i CL (Er ikke FCK fan) 😉

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Erik ten Hag forklarer tidlig udskiftning af Højlund

Næste artikel

Optakt: Når Manchester United møder dansk modstand - En helt særlig anledning

ANNONCE