Salget af Welbz: Tragisk om end logisk

Det kom ikke som nogen overraskelse. Danny Welbecks afsked med Manchester United har været under opsejling, siden han anmodede David Moyes om at blive solgt tilbage i april sidste sæson.

Alligevel var der noget særligt trist over rubrikken, da den endelig stod der. Officielt. Bekræftet. Welbeck skifter til Arsenal på en permanent aftale.

Det gør ondt, og det føles forkert. Tanken om at se den 23-årige englænder i anden engelsk klub giver mig en dårlig smag i munden. Det er ikke fordi, United mister en uundværlig profil. Welbeck har været rotationsspiller og er blevet brugt som backup på kanten.

Det er fordi, at Danny Welbeck står for noget andet end de andre i truppen.
Welbeck er drømmen og håbet, vi alle besidder. Knægten fra Longsight i Manchester, som hele sin barndom og tidlige ungdom forestillede sig, hvordan det ville være at score mål for United. Han er en mancunian med rødt United-blod i årene, og han kan bedre end nogen anden spiller relatere til, hvad den åndsvage fodboldklub betyder for alle os fans. Og vi kan forestille os, hvad det betyder for ham at banke kuglen i kassen på Old Trafford eller foran ”de røde djævles” awayafsnit.

Welbeck har spillet i Manchester United, siden han var otte år gammel, og han har aldrig ønsket sig andet. Grundet hans tilhørsforhold har de fleste United-fans heller aldrig ønsket andet end succes for den unge angriber med ghanesiske rødder. Alligevel er han en type, som har delt vandene – både i England og i Manchester United.

Elsket af nogle for hans passion, hans arbejdsindsats og hans til tider flamboyante spillestil. En kilde til frustration for andre på grund af hans gentagende koncentrationssvigt og hans manglende målnæse. Sidstnævnte har han modtaget mange hug for, og dele af kritikken er fortjent. 

29 mål i 142 kampe er ikke godt for en angriber i Manchester United, men statistikken skal ses i rette lys. Welbeck er blevet brugt meget på venstrekanten som indskifter, og han er ung. Han skal ikke vejes op mod freaks som Wayne Rooney eller Cristiano Ronaldo, der var verdensklasse som teenagere.

Det hjælper heller ikke, at ”Welbz” sjældent fik en regulær stime af kampe. Sidst det skete var over jul og nytår  i seneste sæson, hvor Robin van Persie var skadet. Her kvitterede Welbeck for tilliden med seks mål i ni kampe. Desuden havde United-angriberen et af de bedste mål per kamp-snit (0,64) af alle i Premier League i sidste sæson.

Der skal imidlertid ikke herske nogen tvivl om, at ”de røde djævle” nu har tre frontmænd, som alle er bedre end Welbeck. Salget til Arsenal er logisk. 16 millioner pund for en fjerde angriber er en god pris, og det er klart det bedste for hans karriere. I London kan han forhåbentlig blive fast mand i startopstillingen, og så vil han blomstre. Det både tror, håber og frygter jeg. 

Danny Welbecks afsked er ingen katastrofe. Rationelt set er salget den rigtige beslutning. Men det gør ondt. Og skulle følelserne bestemme, ville han være den sidste mand i truppen, der skulle sælges.

Dat guy… Tak for alt ”Welbz” og god vind fremover. 

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Van Gaal: Man siger ikke nej til Falcao

Næste artikel

Medier: Derfor blev Cleverley i United

ANNONCE