The Red Knights

Det er for tiden næsten umuligt ikke at få læst og hørt en masse om Manchester United, Glazer, Red Knights, MUST, gæld og meget mere. Det kan til tider være lidt svært at finde hoved og hale i det hele, og finde ud af, hvordan man reelt skal forholde sig til alle historierne og udmeldingerne der er for tiden.

Men hvad er det egentlig det drejer sig om?
Det er jo en indviklet sag, som jeg ikke orker at gå i detaljer med nu her. Det kræver en længere analyse af økonomi, for at kunne give et svar på Uniteds økonomiske situation, samt hvad en eventuel overtagelse af United vil løbe op i.

Det korte af det lange er, at den klub som vi alle holder så meget af og følger så tæt, måske står ved en skillevej. Skal den fortsætte ud af Glazer vejen, eller skal klubben fortsætte ud af en anden vej. Det kan meget vel være nu klubben står overfor dette valg, et valg som vi fans meget vel kan spille en afgørende rolle i.

Umiddelbart kan man måske sige, at jeg som enkeltindivid og United fan ikke kan stille det store op, overfor de store giganter der nævnes i medierne, og min beskedne løn fra lærer-jobbet kan vel heller ikke stille meget op i forhold til de enorme summer der nævnes.

Jeg må indrømme, at det kan virke svært. Og det kan virke til, at det er nemmest bare at sige ”hey, jeg er bare en lille fisk i vandet, så om jeg gør det ene eller andet, rykker nok ikke så meget ved det samlede regnskab”. Men jo, det gør det altså.

En ting mange fodbold fans i dagens moderne sport kan blive enige om er, at dagens fodbold har rykket sig langt væk fra os supportere. Det er jo ikke realistisk lige pt at komme tilbage til de nærmest romantiske dage for nogle årtier siden, men alle er snart nået til den enighed om, at det er dybt skadeligt for verdens største sportsgren, at folk som Glazer skal komme og ødelægge vores smukke boldspil.

Derfor ville det være en start, at melde sig ind som gratis medlem af MUST, og den vej igennem symbolisere to ting. Nemlig at man er imod Glazer og lignende typer i engelsk fodbold, samt at man ønsker forandring og at få supporterne tilbage og ind i beslutningsprocessen i klubberne.

Boykot af merchandise, kampe og andet har været diskuteret til uendelighed på diverse fora og blandt fans på jobbet, i skolen og over en øl på pubben på kampdagen. Det er noget meget emotionelt og ikke lige, at ligge sig fast på. Man skal huske, at det kan være man er nødt til at lide lidt og lide tab på den korte bane, for at vinde på langsigt og blive endnu mere succesfuld og sikker.

Green and Gold kampagnen har fået en forrygende start, og er blevet en stor succes. Lad os alle håbe at det kan fortsætte. For uanset hvad der sker, og uanset om de røde riddere eller andre, vil få succes med at lokke Glazer familien til at sælge United nu, vil det være en lang og sej proces. Det vil ikke blive klaret inden weekenden, før påske eller før sommerferien. Det kan tage lang tid og kræve en enorm mængde arbejde de næste mange måneder.

Derfor må man ikke give op, og droppe det hele. Det er et langt sejt træk, og som sagt skal man nogle gange lide før det bliver godt. Lad den grøn-gyldne bølge flyde videre som en tsunami, og fortsætte kampen for at få United på ”vores” hænder.

En svær ting i hele debatten er følelser. For det er trods alt et ret følsomt område vi bevæger os rundt på. Ingen tvivl om, at vi jo alle vil det bedste for United, og vi alle ønsker at se vores klub vinde titler, have de bedste spillere, have god økonomi osv. Netop derfor kan man til tider glemme at ikke alle nødvendigvis har samme holdning som en selv, og lade følelserne løbe af med en.

Det vigtigste set fra min synsvinkel er, at bevare fællesskabet og stå sammen alle os United fans. Se bare tilbage til dengang hvor Glazer, Magnier og andre gik i gang med United aktierne, Glazer overtog klubben, og hvilken splittelse det skabte blandt Uniteds fans. Nogle valgte sågar, at smutte fra hjerteklubben fordi det hele blev for meget, og i stedet gå i gang med skabelsen af FC United of Manchester. Dette skulle jo helst ikke ske endnu engang. Så derfor håber jeg, at alle United fans verden rundt, kan stå sammen i denne periode. Og selvfølgelig også i femtiden.

Husk ikke mindst hvad det egentlig er at UNITED står for..

📝 Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.


Forrige artikel

Falder Uniteds gæld eller stiger den?

Næste artikel

Gerrard: Rooney er nøglen til succes

ANNONCE