Fly-ulykken i Kastrup 1960

Dansk fodbold har også været udsat for en flyulykke, hvor otte spiller døde og Erik Dyreborg var meget tæt på at være blandt dem. Der var en omtale af ham i United supporteren nummer 7 hvor der blev fortalt om han tid i Manchester efteråret 1957.

Den 16. juli 1960 skulle der forud for OL, spilles en kampen mellem Danmarks U og B landshold. Kampen skulle spiller i Herning og dem der kom fra københavner området skulle flyves dertil fra Kastrup lufthavn. 

DBU havde leget 3 fly maskiner, men den ene maskine havde motorskade, hvorfor fem leder (Spang Larsen, Søren Agerschou, Ib Skottenborg, fuldmægtig Schultz og Henning Hauth) måtte tage en taxi til Herning. De ni spiller der skulle spille, heriblandt Erik Dyreborg, skulle med det største fly og de andre med de mindre fly. 

Da man havde en del bagage med, kunne der kun være plads til otte spiller og Erik Dyreborg blev pillet af, med begrundelsen om at han var så hurtig til at klæde sig om.

Der var dårlig vejr og flyet forulykkede kort efter starten, kun 40 meter fra land. Syv spiller døde at deres kvæstelser eller led druknedøden. Målmanden Per Funch døde få timer efter på Sundby Hospital. Piloten Stig Windeløw (27 år) overlevede som den eneste ulykken, men blev invalideret af to benbrud, hvoraf det ene ben blev amputeret

Erik Dyreborg var heldig med at skulle med det andet fly, sammen med Hans Andersen, Bent Jørgensen og Bjarne Eklund. Ole Madsen var skadet og blev erstattet af Kaj Johansen. Han kunne taget toget fra Odense og ikke flyet fra Kastrup, da han i sidste øjeblik havde fået en forlænget orlov fra militæret på sjælland. Bent Krogh var skadet og blev erstattet Erik Nielsen (far til Kent Nielsen), der dog blev ramt af en halsbetændelse, og derfor også måtte melde afbud. De blev erstattet af Søren Andersen, som blev dræbt ved fly ulykken.

De otte der mister livet var:

Erling Spalk. 19 år, Ikast. Var soldat på Sjælland og derfor med flyet
Ib Eskildsen. 19 år, Boldklubben Frem, 
Arne Karlsen. 20 år, KB. Var udtaget til OL-slutrunden. 
Per Funch Jensen. 21 år, KB. Var udtaget til OL-slutrunden. 
Kurt Krahmer. 22 år, KB
Søren Andersen. 23 år, Boldklubben Frem, Blev udtaget efter to afbud og var nygift samt fødselar på ulykkesdagen. 
Erik Pondal Jensen. 29 år, AB. Hans mor var død to dage før flyulykken.
Børge Bastholm Larsen. 29 år. Køge Boldklub. Var udtaget til OL-slutrunden. Han efterlod sig en søn på fire år. 

Det var på tale at DBU ville trække sig fra OL men valgte at deltage hvor Danmark vandt sølv.
I stedet for de tre spiller der var udtaget kom Finn Sterebo, Henning Helbrandt og Erling Linde Larsen med i stedet for.

ANNONCE