16. december: Højt at flyve, dybt at falde

Det er december måned. Traditionen tro markerer OldTrafford.dk det med en julekalender. I år vil vi frem mod den 24. december rangere de Manchester United-trøjer med flotteste design og mest betydning siden sæsonen 2003/04.

Jeg vil gøre det klart allerede fra start.

Dagens trøje er udvalgt på grund af både sit design og de mange minder, der er forbundet med den. Nogle minder gør dog, at den ikke rangeres højere på listen. Det kommer vi til.

Trøjen er fra sæsonen 2011/12, der var den næstsidste sæson under Sir Alex Ferguson. Den er derfor fra en succesfuld og mindeværdig tid i Uniteds historie.

Som nævnt er trøjen valgt på blandt andet sit design, som er simpelt og elegant og ikke et offer for et eksperiment fra Nike, der stod bag trøjen. Kraven fra sæsonen forinden er udskiftet med en hvid crew-neck med en sort stribe i midten, som afspejler nogle af de farver, United bar i begyndelsen af 1900-tallet.

Minder forbundet med trøjen

Sæsonen 2011/12 var en af de mest underholdende sæsoner i nyere tid. Dagens trøje fik officiel debut i Community Shield-kampen mod Manchester City i august 2011. Den kamp husker du godt. United løb med en sejr på 3-2 efter at have været nede med 0-2. Nani stod bag to mål, herunder sejrsmålet, mens Tom Cleverley spillede sit livs kamp, hvor han fandt sin indre Andres Iniesta frem.

Senere samme måned introducerede Ashley Young sig til Old Trafford med to smukke scoringer, da han sammen med Wayne Rooney, som scorede hattrick, iscenesatte de røde djævles udradering af Arsenal, der blev kørt over med 8-2.

Et ordsprog lyder, at jo højere man flyver, desto dybere falder man. Og det var lige, hvad United gjorde.

Få uger efter tabte United med rekordstore cifre 1-6 til City, der flere måneder senere snuppede mesterskabet for næsen af de røde djævle på grund af en bedre målscore i sæsonens sidste spillerunde. Det husker, de fleste af os desværre godt.

Forrige artikel

Manchester United skal på jagt efter ny trøjesponsor

Næste artikel

17. december: Carrick løfter arven

ANNONCE