4-5 spillere kan udlejes i januar

Manchester Uniteds ‘Head of First-Team Development’ – Nicky Butt – er i gang med at udvikle en plan for hvilke spillere der skal udlejes til januar. Butt skal i samråd med Neil Wood og Ole Gunnar Solskjær beslutte om det også gælder de ungdomsspillere der i øjeblikket får spilletid for førsteholdet.

Til nytår åbner det engelske transfervindue igen. Der er med garanti en del Manchester United-fans der kigger længselsfuldt mod januar måneds mulighed for at forstærke truppen. Rygterne om hvilke spillere United har i kikkerten er selvfølgelig allerede begyndt at pible frem fra bækken, og det vil kun blive intensiveret over de næste par måneder.

Men den første reelle indikator af hvad Manchester United vil foretage sig på transfermarkedet vil muligvis komme fra en anden kilde end dagbladene. Nicky Butt og Les Parry (ansvarlig for overvågning af Uniteds udlejede spillere) er nemlig i gang med at færdigudvikle en plan over hvilke ungdomsspillere der skal begå sig udenfor Carrington efter nytår.

U23-holdet har startet sæsonen glimrende. Der er flere kandidater der måske er klar til at prøve sig af i professionel fodboldhold udenfor de trygge hjemlige rammer. Men med det melder spørgsmålet sig også omkring de unge spillere der i øjeblikket er i førsteholdets periferi. Hvordan ser situationen f.eks ud for Angel Gomes, Tahith Chong, og James Garner?

Les Parry nævner at de alle tre var tæt på at blive lånt ud i sommers:

”Der bliver arbejdet stenhårdt [af Nicky Butt og hans team, red.] på at lave en plan for alle. Vi har identificeret 4 eller 5 spillere der måske bliver udlejet til januar. Det skal selvfølgelig først vendes med førsteholdstræneren.”

”Der var 3 spillere der kunne være blevet udlejet i sommers – Angel Gomes, Tahith Chong og James Garner – men han [Solskjær, red.] ville beholde dem og se dem an i pre-season. Nu skal der igen tages en beslutning til januar. Forhåbentlig bliver de alle tre her på førsteholdet.”

Svaret på hvad der skal ske med Uniteds urutinerede kræfter afhænger i høj grad af hvad Ed Woodward og ledelsen foretager sig i vinterens – notorisk svære at forhandle i – transfervindue. Bliver der købt spillere af førsteholdskvalitet ind på de pladser de unge drenge prøver at sætte sig på?

Nicky Butts udlånsplan skal godkendes af førsteholdstræner Ole Gunnar Solskjær og U23-træner Neil Wood. De to træner-teams skal imellem sig have nået en konsensus vedrørende spillermaterialet inden januar, hvilket indikerer at der måske i skrivende stund er optegninger til noget der kunne ligne en kohærent transferstrategi vedrørende førsteholdet.

Det er stadig blot gisninger, men det kan tyde på at udtænkningen af førsteholdets transfersituation først vil vise sig i hvem der forlader klubben på lån til januar. Hvis James Garner f.eks bliver meldt på vej til en anden klub på lån, kunne det være varslet om at United køber en spiller til den centrale midtbane.

Solskjær har ikke været bleg for at kaste de unge drenge for løverne, men det er et kæmpe ansvar at bære for unge spillere som Greenwood, Gomes, Chong, der aldrig har spillet professionel førsteholdsfodbold før.

Kigger man mod Chelsea nyder Tammy Abraham og Mason Mount i øjeblikket stor succes. De har begge, ligesom Axel Tuanzebe, i seneste sæson haft succesfulde udlån i Championship. Kan det også være vejen frem for nogle af Uniteds youngsters, der i øjeblikket spiller under et pres de endnu ikke er uddannede til at kapere?

Hvad der kommer til at ske for Manchester United på transferfronten vil i givet fald snart vise sig, og de første små tegn på hvad det bliver vil måske vise sig udenfor førsteholdet.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans (FÅ PLADSER TILBAGE)s. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Lindelöf om afvisningen af Barca: Jeg var aldrig i tvivl

Næste artikel

Alexis Sanchez ramt af alvorlig ankelskade

Relaterede artikler
Gå til siden

Stort interview med Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo har givet et længere interview, hvor han sætter ord på sin første tid i Manchester United. Se interviewet her.
Total
0
Share