Ralf Rangnick

Alarmerende læsning: Rangnick på dybt vand og “forfærdelig” stemning

Forskellige medier beskriver stemningen i løbet af sæsonen som “forfærdelig”, og beskriver hvordan Ralf Rangnick hurtigt mistede tilliden fra spillerne.

Der tegner sig efterhånden et billede af, at både United-ledelsen og Ralf Rangnick fuldstændig fejllæste, hvad det var for en opgave, tyskeren overtog midlertidigt.

Ifølge ESPN begyndte Uniteds problemer i den netop overståede sæson allerede under Solskjær, der havde lovet et mere offensivt 4-3-3 system sidste sommer, men ændrede dette tilbage til 4-2-3-1 – blandt andet på grund af Ronaldos hjemvenden.

Ralf Rangnick tog over efter et pinligt nederlag mod Watford i slutningen af november, men da tyskeren ikke kunne få sine ønskekandidater med i staben, måtte han ringe til Chris Armas og Euan Sharp.

Det var ikke ansættelser, der imponerede spillertruppen, skriver ESPN, der også melder, at en enkelt spiller måtte Google Ralf Rangnick, før denne vidste noget om tyskeren. Ifølge The Athletic mødte Chris Armas Sir Alex Ferguson i forbindelse med kampen mod Young Boys i Champions League, og da Armas havde fortalt om sine tidligere meritter, svarede Sir Alex igen med et: “You’ll need a lot more than that here, son”.

Som vi skrev tidligere i dag, mandag, var der stor kritik af nogle af Rangnicks taktiske dispositioner, og ifølge ESPN var Phil Jones så sur over at blive skiftet ud og dermed gjort til syndebuk i pausen mod Liverpool, at Darren Fletcher måtte mægle mellem forsvarsspilleren og Rangnick. Ifølge kilder mente Jones ikke, at den tyske træner turde pille Maguire, der også underpræsterede, ud.

Kliker og decideret forfærdelig stemning

Det skabte ballade, da Edinson Cavani fik lov at holde en længere sommerferie med Solskjærs begrundelse, at det havde været et hårdt år for angriberen væk fra familien og under COVID-19 restriktioner, skriver ESPN, og ondt blev værre for den norske manager, da Cavani så blev så utilfreds med at miste nummer 7 og sin startplads til Ronaldo, at angriberen ønskede et skifte til FC Barcelona i januar.

En anden utilfreds spiller var Anthony Martial, som også følte sig skubbet ud i kulden af først Solskjær og siden Ralf Rangnick. Franskmanden kom især på kollisionskurs med tyskeren, da Rangnick udtalte at Martial havde ønsket ikke at spille en kamp i januar, og det var noget, som franskmanden måtte afkræfte på sine sociale medier.

Ifølge The Athletic var det både Darren Fletcher og John Murtoughs håb, at Rangnick kunne have klaret den bag lukkede døre.

Som tiden gik begyndte begyndte Ralf Rangnick at blive meget åbenmundet og direkte i sin kritik af klubben. Tyskeren pegede på ledelsen, men han nævnte også spillere heriblandt anfører Maguire og Cristiano Ronaldo. Mark Ogden skriver for ESPN, at der er en engelsk klike i klubben og så en udenlandsk ført an af Ronaldo. Da det kom frem, at dele af truppen ikke var tilfreds med Maguire som anfører skabte det problemer, skriver ESPN, men det var dog ikke desto mindre sandheden ifølge mediet.

Mark Ogden går så langt som at skrive, at utilfredsheden spillerne imellem førte til “ophidsede” diskussioner forud for kampen mod Atletico Madrid i Spanien.

Det er noget, The Athletic bakker op ved at skrive, det skabte forundring blandt flere, da Ralf Rangnick overraskende valgte Victor Lindelöf som højreback i netop det opgør. Noget der tilførte mere drama til forberedelserne, skriver mediet.

Mod slutningen af februar var stemningen i klubben så dårlig, at kilder til ESPN beskrev den som decideret forfærdelig.

Artiklen fra ESPN kan læses i sin fulde længde her

The Athletics kan læses her.

 

 

Forrige artikel

Q&A med Ten Hag: Jeg vil gøre alt for, at United kommer tilbage på den rette hylde

Næste artikel

Neville advarer Ten Hag: Presset er meget større i Manchester

ANNONCE