Charlton udnævner sit all-time United-hold

Den engelske avis The Times har fået lov til at udgive dele af Sir Bobby Charltons kommende selvbiografi, hvor United-legenden blandt andet giver sin…

Den engelske avis The Times har fået lov til at udgive dele af Sir Bobby Charltons kommende selvbiografi, hvor United-legenden blandt andet giver sin fortælling om München-ulykken, som han som blot 20 år overlevede.

I bogen giver han også sit eget syn på Manchester Uniteds bedste spillere siden 1950, men på sit bud på alletiders bedste United-hold er der ikke plads til ham selv.

Heller ikke en af de største United-spillere i nyere tid Ryan Giggs er der blevet plads til, hvilket nok vil overraske mange.

I målet har Charlton valgt danske Peter Schmeichel.

“Han sendte en bølge af selvtillid gennem holdet. Han blev endda en del af angrebet med sine kast til Ryan Giggs og Andrei Kanshelskis, som gjorde transformerede forsvar til angreb på ingen tid,” siger Charlton om Schmeichels plads, som han ikke på nogen måde sætter spørgsmålstegn ved.

I forsvaret har VM-helten sat Neville, Denis Irwin, Gary Pallister og Nobby Stiles.

På midtbanen er der endnu en sikker plads. Denne går til hans tidligere holdkammerat Duncan Edwards, der omkom som følge af München-ulykken, men var udset en karriere som en af Englands største spillere.

På midtbanens centrale positioner har Charlton placeret to af Manchester Uniteds vigtigste spillere i nyere tid, skønt de var meget lig hinanden.

“Bryan Robson er på midtbanen på grund af hans fine konkurrencedygtige karakter. Hans øvrige kvaliteter som hans tacklinger, scoringer og inspirationsevne er blot bonusser, som sætter ham op ved siden af Roy Keane.
Sammen vil de kunne presse viljen ud af modstanderen,” vurderer Charlton.

Den sidste plads på midtbanen er ikke overraskende også gået til en hans egen generation. Den nu afdøde nordirske fodboldlegende George Best får pladsen som wing på holdet.

I angrebet er Charlton heller ikke i tvivl. Eric Cantona og Denis Law har været Uniteds største angribere siden halvtredserne.

Forrige artikel

Brown brugte ikke armen - Jo han gjorde

Næste artikel

Sky: Solskjær stopper

ANNONCE