EFL udtrykker bekymring over ny tv-aftale i Premier League

Organisationen bag de engelske fodboldklubber, EFL, udtrykker i en pressemeddelelse bekymring over den tv-aftale, Premier League har forlænget med Sky, BT og Amazon til 2025.

Den nye tv-aftale i Premier League truer fremtidens fodboldpyramide.

Sådan lyder bekymringerne fra EFL i en officiel pressemeddelelse, som organisationen torsdag sendte ud.

Bekymringerne kommer oven på den tv-aftale, som fornyligt blev forlænget mellem Premier League og de nuværende tv-rettighedshavere fra Sky, BT og Amazon.

Ifølge The Guardian er den nye tv-aftale god for 4,8 milliarder pund svarende til 41 milliarder danske kroner. Dette beløb er eftersigende på niveau med den seneste aftale.

Som et led i aftalen har Premier League forpligtet sig til at videregive 100 millioner pund til de nedre lag i fodboldpyramiden. Heriblandt er kvindefodbold, amatørfodbold og klubberne fra den tredjebedste engelske række og nedad i ligasystemet.

Mens dette tiltag modtager rosende ord, bygger bekymringerne fra EFL på, at “faldskærms-modellen” ikke ser ud til at forsvinde med den nye aftale. Denne model sikrer, at de klubber, som rykker ud af den bedste engelske fodboldrække, bliver betalt store summer i op til tre sæsoner efter, at de er udgået fra Premier League.

Dette er en stor skævvridning for konkurrencen i Championship, hvor nedrykkere kan modtage op imod ti gange så mange penge, som de klubber, der er en fast inventar af den næstbedste række.

EFL anklager Premier League for med den nuværende aftale at skævvride det engelske ligasystem, både set fra et økonomisk og konkurrencemæssigt perspektiv.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

📝 Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.


Forrige artikel

MEN: United i dialog med Varane

Næste artikel

Garner løfter sløret for fremtidsplaner

ANNONCE