Ferdinand betænkelig ved Maguires manglende fart

Rio Ferdinand stiller sig tvivlende overfor, at Manchester United kan vinde ligaen med Maguires fart i bagkæden.

Harry Maguire har ikke just haft den bedste sæson i bagkæden for Manchester United.

Især har englænderens manglende fart været debatteret, når spillere som Wout Weghorst, Jay Rodriguez og Armando Broja har udfordret Manchester Uniteds kaptajn.

United-legenden, Rio Ferdinand, sætter da også spørgsmålstegn ved, hvorvidt Maguire passer ind i Manchester Uniteds spillestil under Ralf Rangnick. Det gør han i sit Youtube-show ”Vibe With FIVE”.

– Kan man vinde ligaen med Maguire? Det er også spørgsmålet, fordi sagen nu, med folk som Ralf (Rangnick, red.) og de andre tophold, er, at når de spiller mod en, så spiller de aggressivt, og de ønsker at vinde bolden højt på banen, fastslår Ferdinand og fortsætter:

– Hvis man kan spille to mod to eller en mod en ved midterlinjen, så bliver det muligt at have flere spillere på modstanderens banehalvdel. I forhold til de andre hold, så gør de det for at vinde bolden tæt på modstanderes mål for så at score.

Det type spillestil mener Ferdinand ikke, at man kan praktisere på samme måde med Maguire i bagkæden.

– Kan man gøre det med Maguire? Det er min anke, og det er mit spørgsmål.

Den tidligere United-spiller mener heller ikke, at det var den spillestil, at man købte Maguire til i sommeren 2019.

– Manchester United købte ikke Maguire for at spille med en høj bagkæde, hvilket også er en del af problemet her, fordi han skiftede til et hold, der var indstillet på at være farlige på kontra under Solskjær. Men vi bør ikke ignorere hans evner i opspillet og hans evne til at læse spillet, mener Ferdinand.

Maguire har flere gange i denne sæson haft problemer med spillere, som var hurtigere end sig selv, og Ferdinand ser også dette som værende et problem for Maguire.

Hvis jeg var angriber. En af de hurtige centerforwards eller en af de hurtige kantspillere, så ville jeg bevæge mig hen, hvor Maguire var.

 Derfor har Ferdinand da også sin tvivl om Maguire i Manchester United på længere sigt. 

– Jeg tror, at det på længere sigt måske vil blive svært for ham, medmindre han kan blive hurtigere, fortæller Ferdinand.

 

Forrige artikel

Sancho om holdkammerater: Velsignet følelse at dele omklædningsrum

Næste artikel
Jonas Rothausen

Podcast-special: De taktiske tendenser under Ralf Rangnick

ANNONCE