Ingen United-sejr i Stockholm

Manchester United måtte nøjes med 1-1 mod AIK Stockholm i en træningskamp, som kan blive dyr på længere sigt med skader til Nani og Jonny Evans

Manchester United er blot noteret for to sejre i opstartsfasen. Tirsdag aften var der mulighed for en tredje, da David Moyes’ tropper gæstede et formstærkt AIK Stockholm på Friends Arena i den svenske hovedstad.

United stillede fra start op i en 4-3-3, hvor det mest bemærkelsesværdige var, at Nani var tilbage på holdkortet efter en preseason i skyggen. Og portugiseren var ikke bange for at gøre opmærksom på sig selv.

Det tog ham mindre end fem minutter at stå fader til en udmærket mulighed, som Wilfried Zaha dog ikke var i nærheden af at få ordentlig ram på med venstreskøjten. Det var Uniteds bedste chance i en indledning, hvor AIK Stockholm var mest direkte i spillet.

Uniteds forsvar, som fra start lignede noget nær en a-kæde med Rafael, Vidic, Evans og Evra, havde deres hyr med at holde snor i hjemmeholdets energiske Nabil Bahoui, som to gange i kampens start sendte bolden snert forbi begge Anders Lindegaards opstandere.

Bolværket foran den danske keeper slog sprækker igen efter tyve minutter, hvor sidste forsvarer mistede fodfæstet og lod Ignoananike alene med Lindegaard, som flot kom ud i fødderne og fik blokeret det, som nok burde have været et svensk 1-0-mål.

Robin van Persie svarede igen i den anden ende med et par gode afslutninger, som keeper Stamatoupolos kun akkurat kunne få styr på. Fælles for de fleste offensive aktioner var, at Nani var involveret, men bedst som portugiseren sprudlede allermest måtte han udgå skadet.

Ind kom Angelo Henriquez, som kom til at få en hovedrolle i en anden halvleg, som United åbnede skidt. Der var således bare spillet tre minutter, da Quaison bragede bolden i krogen fra kanten af feltet og gav AIK en overraskende 1-0-føring.

United responderede straks ved at presse værterne i bund, og det var nær ved en hurtig udligning fra kaptajn Vidic, som headede et hjørnespark i jorden og på overliggeren. United fortsatte ufortrødent med at skabe chancer, men måtte som streg i regningen se Jonny Evans humpe ud efter at være blevet ramt i en af AIK’s få offensive aktioner i anden halvleg.

Få minutter efter kom udligningen, da midtvejspunktet i halvlegen blev nået. Carrick fandt med en følt aflevering Zaha, som fra højre smadrede bolden ind foran kassen i lav højde. Det var guf for Henriquez, som satte støvlen på tordenkuglen og ramte de tomme netmasker. 1-1.

United gik benhårdt efter sejren og var i flere omgange bare marginaler fra 2-1-målet, men de engelske mestre måtte rejse hjem med remis.