Julekonkurrence: Vind bogen ‘Den Unikke Klub’

TV2 Sport-journalisten Kenneth Hansen har skrevet en bog om “one club players” blandt andet med Ryan Giggs.

Hvis du er fodboldromantiker er du med garanti også fan af den slags fodboldspillere, der trodser moderne fodbolds tendens, hvor en spiller gerne skal nå at tjekke ind på flere forskellige fodboldadresser, førend karrieren rinder ud og i stedet bliver i én klub.

Den slags spillere har journalist og kommentator hos blandt andet TV2 og Mediano Kenneth Hansen skrevet en bog om, og du har nu muligheden for at vinde et eksemplar hos OldTrafford.dk og få en lille ekstra gave til jul.

Der er et kapitel i bogen om Ryan Giggs og for at vinde bogen, skal du svare på følgende spørgsmål: Hvor mange Premier League-kampe blev Ryan Giggs noteret for?

Svaret skal være os i hænde senest den 22. december, og vinderen trækkes herefter. Svaret sendes til peter@oldtrafford.dk. Vinderen får besked på mail.

Uddrag fra kapitlet om Ryan Giggs:

“Da Giggs et år senere fejrede sin 14 års fødselsdag, bankede det på døren op af aftenen. Moren forlod middagsbordet og blev i døren mødt af en ældre herre under den regnvåde paraply. Efter en kort præsentation og beskrivelse af det uanmeldte besøg blev han budt inden for.

I færd med at skrabe det sidste sovs fri af tallerkenen blev Ryan gjort opmærksom på sin ubudne gæst. Da blikket løsrev sig fra det hvide porcelæn og blanke bestik, stod tiden stille. Hvad lavede manden, han havde set og læst så meget om de seneste år, midt i hans stue?, tænkte den unge knægt.

Da Alex Ferguson forlod selskabet en times tid senere, smilede han tilfreds på gåturen mod den parkerede bil et par gader derfra. Egnens største juvel var sikret. Under Harrisons vinger kunne det ikke gå galt. Det hele var blot et spørgsmål om tid.

Med udsigten til en professionel kontrakt som 17-årig var Ryan mere motiveret end nogensinde, da han i slutningen af 1980’erne mødte ind på klubbens akademi. Fra den slidte bænk i omklædningsrummet lod han i det skjulte blikket panorere rundt.

Kontrakten med Manchester United var en kæmpe mulighed, men han kendte også til de barske kendsgerninger. Oddsene for at gå hele vejen i én af Europas storklubber var omtrent på størrelse med et nåleøje, og formåede akademiet at klargøre én spiller til førsteholdet hvert andet år, blev det betragtet som rentabelt og en udpræget succes.

Omgivelserne kunne dog hurtigt se, at Giggs havde, hvad der skulle til for at bryde gennem lydmuren. De nærmeste kammerater, folk som Neville, Beckham, Butt og Scholes, lærte ham hurtigt at kende som to personer i én. På banen var han seriøs, sammenbidt og fokuseret, mens hans ageren uden for stregerne tenderede det barnlige og pjattede. Giggs var oftest hjernen og arkitekten bag, når én eller flere holdkammerater blev udsat for narrestreger på vej til eller fra træning.”

 

BOG: Peter Schmeichel har udgivet ny selvbiografi. Køb den via Saxo.com og støt samtidig OldTrafford.dk 

TRØJE: Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

OPLEVELSE: Skal du opleve Ronaldo, Sancho og resten af stjernerne på Old Trafford i den nye sæson? Læs vores guide til kampbilletter her

 
Forrige artikel

OldTrafford.dk Julekalender: 15. december

Næste artikel

ESPN: Premier League-klubber skubber for nedlukning indtil januar

ANNONCE