OldTrafford.dk Julekalender: 15. december

Bag hver låge i årets julekalender finder du en United-spiller, der bærer – eller har båret – det nummer, som står på lågen.

Når jeg googler denne spillers navn, er noget af det første, som dukker frem: “Is he the best defender of all time?”

Det er svært at afgøre, fordi fodbold ændrer sig konstant. Sporten er ikke den samme i dag, som den var i 1990’erne, ligesom der også er sket en udvikling, siden Nemanja Vidic slog sine folder i Manchester United.

Dagens julekalender-låge kommer til at handle om den serbiske kriger, som huserede i “De Røde Djævles” midterforsvar fra 2006 til 2014.

I denne periode vandt klubben det engelske mesterskab fem gange samt Champions League-finalen i 2008.

Siden Vidic forlod det engelske, har United ikke været en seriøs udfordrer til Premier League-titlen. Det skyldes naturligvis flere ting, men mon ikke chancerne for en ligatitel havde været større, hvis den serbiske kriger havde ledet holdet fra bagerste geled?

Dagens afsnit vil blive bygget op af tre citater, som beskriver Vidic’ tid i United:

Hvor mange midterforsvarer kan du nævne, som rent faktisk kan lide at forsvare? Vidic kunne lide det. Han elskede at stikke sit hoved ind i en duel. Du kunne se hans begejstring over at gå efter en fifty-fifty-bold. – Sir Alex Ferguson

Uniteds legendariske manager fortæller det meget godt; Vidic elskede at forsvare, og en spiller af hans type er sjældent set. Et nutidigt eksempel er italienske Giorgio Chiellini, men Juventus-spillerens forsvarsbegær når end ikke i nærheden af Vidic’ krigerinstinkt.

Han satte sit hoved ind der, hvor andre var bange for at sætte sine fødder. Sådan var Nemanja. – Robin van Persie

Den hollandske bomber tilbragte to sæsoner i United sammen med Vidic. Van Persie var ikke bleg for at rose sin serbiske holdkammerat, og mon ikke han fortsat har mareridt over de gange, han har stået over for ham som Arsenal-spiller?

Vi arbejdede ikke på det til træning. Vi kunne lugte hinandens bevægelser. Du vidste det bare – det var et instinkt. Jeg vidste, at når han gik tæt på en modstander, ville jeg gå rundt om og bakke op. – Rio Ferdinand

Ferdinand og Vidic’ makkerskab er ofte blevet betegnet som en af de stærkeste forsvarskonstellationer nogensinde. Men hvad var hemmeligheden egentlig? Nogle spillere passer bare perfekt sammen, og det var måske tilfældet med de to United-ikoner.

 

BOG: Peter Schmeichel har udgivet ny selvbiografi. Køb den via Saxo.com og støt samtidig OldTrafford.dk 

TRØJE: Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

OPLEVELSE: Skal du opleve Ronaldo, Sancho og resten af stjernerne på Old Trafford i den nye sæson? Læs vores guide til kampbilletter her

Forrige artikel

Overblik: Det ved vi om coronasituationen og Lindelöf

Næste artikel

Julekonkurrence: Vind bogen 'Den Unikke Klub'

ANNONCE