Landsmand kritiserer van Gaals strategi

Uniteds mange defensive problemer har fået Ruud Gullit op af stolen. Den tidligere Premier League-træner mener, at Lous van Gaal lige nu betaler prisen for manglende defensive forstærkninger.

Seks kampe, otte point og ni mål indkasseret. Det er resultatet for et Manchester United-hold, som i samtlige kampe har været plaget af skader i defensiven.

Ifølge den tidligere hollandske topspiller, Ruud Gullit, er det dog selvforskyldt.

– Hvordan i alverden er det muligt, at en så succesfuld og erfaren manager troede, han kunne starte sæsonen i Man United, uden at købe et par virkelig stærke, centrale forsvarsspillere?, undrer Gullit sig ifølge Sunday Express.

Senest har både Chris Smalling og Jonny Evans måtte melde fra, mens Tyler Blackett havde karaktæne op til lørdagens kamp mod West Ham.

Nybegynderfejl

I lørdagens knebne sejr over West Ham, blev Uniteds fans så mødt af to nye ansigter på førsteholdet. Således fik Patrick McNair hele kampen, mens Tom Thorpe kom ind i slutminutterne.

Og det undrer Gullit, at van Gaal ikke var forberedt på scenariet.

– Jeg er stadig forbløffet over hans indkøb og transfers. Hvis kun du styrker midtbanen og angrebet, så undervurderer du niveauet og styrken i Premier League, fortsætter hollænderen.

– Hvis du gerne vil overleve i toppen af engelsk fodbold, starter du med fundamentet og bygger først taget på dit hus til allersidst. Van Gaal har gjort det den stik modsatte vej rundt.

Læs også: Rodgers advarer van Gaal

Forkerte prioriteringer

I kampen mod West Ham, var det kun Marcos Rojo, som var klar til kamp i det centrale forsvar. Omvendt var der nok at vælge mellem offensivt, hvor Juan Mata måtte se til fra bænken. Og det understreger de forkerte prioriteringer, mener Gullit.

– Nu er situationen endnu værre, på grund af alle skaderne i forsvaret. Han er nu nødt til at udfylde det ene hul efter andet. Og når du har så mange skader, og ikke har købt forsvarerne, så har du gjort noget forkert i klubben.

– Van Gaal får sig en lærestreg lige nu. Han ser, at hans forsvarere står over for de bedste angribere i verden. De maser ind i hans unge forsvarsspillere. I England er lovene anderledes i fodbold.

– Jeg ønsker ham virkelig succes, men når han først har fået styr på problemerne nede bag i, er vi yderligere tre måneder fremme i tiden, slutter Gullit, med henvisning til januars transfervindue.

Ruud Gullit har siden 1996 selv hvervet sig som fodboldtræner, hvor han blandt andet har stået i spidsen for Chelsea og Newcastle. 

📝 Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.


Forrige artikel

Herrera nedtoner skade

Næste artikel

Rooney undskylder for udvisning

ANNONCE