Ny CL-skuffelse for United

Missionen var klar for Fergusons tropper. Der skulle hives et point med hjem fra Celtic Park, da det ville sikre United videre adgang i Champions League-…

Missionen var klar for Fergusons tropper. Der skulle hives et point med hjem fra Celtic Park, da det ville sikre United videre adgang i Champions League-turneringen. Alligevel havde Ferguson op til kampen udtalt, at han ville spare en spiller eller to til weekendens storkamp mod Chelsea. Den eneste ændring i Uniteds startopstilling blev Gabriel Heinze, der erstattede Patrice Evra. Det kunne man ikke ligefrem kalde en svækkelse af holdet, så som United-fan sad man med store forhåbninger til kampen.

Det var da også United, der startede kampen bedst, da Louis Saha efter blot tre minutters spil fik et skud på mål efter sløset spil i Celtics forsvar. Bolden var dog lige på Artur Boruc, og han reddede let. Derudover kom ingen af holdene i indledningen tæt på at score. Det var United, der havde bolden mest, og det var dem der fik produceret flest indlæg, men det blev aldrig rigtig farligt.

Efter godt en halv times spil begik Bobo Balde et frispark på Paul Scholes lidt uden for Celtics felt. Ryan Giggs skulle sparke og forsøgte at skrue bolden op i målhjørnet, men desværre for ham snittede bolden en mand i muren og gik til hjørnespark. Også dette stod Giggs for at skulle sparke. Rooney havde stillet sig længere tilbage på banen, så han var helt fri. Rooney lavede jo to mål i weekenden mod Sheffield, hvor det ene blev sat ind med en helflugter. Da havde han åbenbart tænkt sig at prøve igen, da han modtog bolden fra Giggs. Han skød til bolden første gang, og det gjorde han egentlig meget godt, men bolden røg en meters penge forbi den ene stolpe.

Uniteds næste store chance skulle også opstå efter en forsvarsfejl. Cristiano Ronaldo vandt bolden fra Balde og havde derefter frit løb til mål. Hans skud var dog for svagt og for upræcist, så Boruc kunne blokere. Efter Ronaldos spark blev han lagt ned i feltet af Balde og ville gerne have haft et straffespark. Det fik han dog ikke.

Celtic var de næste til at komme tæt på. Hele Danmarks kæledægge, Thomas Gravesen, modtog et indlæg fra højre side og forsøgte at heade på mål. Vi har jo alle set, at Graver er i stand til at score mål, så hvorfor ikke forsøge sig? Bolden røg dog forbi mål og røg til målspark. Det var det sidste begivenhedsrige, der skete i første halvleg. United kunne gå til pause med gode forhåbninger om en sejr.

Til begyndelsen af anden halvleg foretog Celtic to udskiftninger. Evander Sno og Maciej Zurawski gik ud og erstattedes af Jiri Jarosik og Shaun Maloney. Efter blot tre minutter af halvlegen begik Scholes et frispark på den netop indskiftede Maloney og modtog Uniteds første gule kort i kampen.

United kom også bedst fra start i anden halvleg, da Cristiano Ronaldo og Gary Neville via flot kombinationsspil var tæt på at skabe en stor mulighed, men Neil Lennon fik bolden ud over mållinjen. På det efterfølgende hjørnespark fik Saha hoved på bolden, men den røg snært forbi mål.

Efter 65 minutters spil fik Celtic et skud på mål, da Shunsuke Nakamura, efter et flot angreb, fik ram på bolden lidt uden for feltet. Bolden var lige på Edwin van der Sar og ingen fare for United. Kort efter var det Uniteds tur. Rooney tog chancen langt udefra, og bolden gik ikke langt over mål. United burde måske have fået hjørnespark, men den spanske dommer, Manuel Mejuto González, dømte målspark.

Det var hele tiden United, der pressede på til at komme foran, og de kom endnu engang tæt på, da Ronaldo tog et sololøb på højrefløjen. Han lagde et fladt indlæg, men på grund af skruet i bolden, skiftede den retning og var tæt på at snyde Boruc i Celtic-målet. Næste chance tilfaldt Nemanja Vidic, da han fik hoved på et hjørnespark, men han kunne ikke ramme målet.

Bedst som man troede, at kampen ville ende 0-0, kom Vidic igen i fokus. Desværre kom han ikke i fokus for noget godt. 25 meter fra mål begik han et frispark på den indskiftede Jiri Jarosik. Nakamura scorede målet til 2-2 på frispark, da Celtic i september besøgte Old Trafford. Han fik chancen igen i går, og endnu en gang havde han succes med sit foretagende. Det skruede frispark sad helt oppe i målhjørnet, og van der Sar var fuldstændig chanceløs. Et flot, men noget ufortjent mål til Celtic. Med kun ti minutter tilbage af opgøret så det sort ud for Manchester United.

Få minutter før tid fik United tilkendt et frispark lidt uden for feltet. Cristiano Ronaldo skulle sparke, men bolden fik aldrig lov at komme ind til målet, fordi Neil Lennon sprang frem og tog den med hænderne. Dette skete inde i feltet, så dommeren dømte korrekt straffe til United. Saha skulle sparke, som han også havde gjort i det omvendte opgør på Old Trafford. I den kamp scorede han, men ikke denne gang. Han sparkede samme sted som sidste gang, han stod over for Boruc, og det skulle han åbenbart ikke have gjort. Målmanden kastede sig til højre og reddede forsøget. Kort efter fløjtede González kampen af, og hele Celtic Park kunne bryde ud i jubel.

Kampen ender: Celtic 1-0 Manchester United.

Det betyder, at Celtic er sikret en plads i ottendedelsfinalerne, mens United mindst skal klare uafgjort i sidste runde mod Benfica. Det føles som et déjà vu for Manchester United, der stod i samme situation sidste sæson. Der endte det med et 2-1-nederlag og et for tidligt europæisk farvel.

Mål
81’ Shunsuke Nakamura 1-0

Advarsler
33’ Stephen McManus
49’ Paul Scholes
88’ Thomas Gravesen
89’ Neil Lennon

Udskiftninger
46’ Ud: Evander Sno – Ind: Jiri Jarosik
46’ Ud: Maciej Zurawski – Ind: Shaun Maloney
85’ Ud: Shunsuke Nakamura – Ind: Kenny Miller
87’ Ud: Gabriel Heinze – Ind: Patrice Evra
87’ Ud: Michael Carrick – Ind: John O’Shea