OldTrafford.dk Julekalender: 12. december

Bag hver låge i årets julekalender finder du en United-spiller, der bærer – eller har båret – det nummer, som står på lågen.

Vi er nået til den 12. december, der markerer, at vi nu er halvvejs med julekalenderen.

Dagens låge dedikeres til den seneste spiller, der har båret 12-tallet i Manchester United, og som gjorde det over hele ni år, nemlig Chris Smalling – også kendt som Mike af Louis van Gaal.

På trods af, at englænderen i 2010 blev hentet til Old Trafford med store forventninger, endte den høje midtstopper med at forlade United som et meme – med andre ord: en latterliggjort figur.

Ligesom sin forsvarsmakker gennem mange år Phil Jones, der kom til United i 2011, blev Smalling et symbol på de røde djævles nedtur efter Sir Alex Ferguson stoppede. Begge englændere var hentet til af netop Ferguson med forventningen om at skulle erstatte den legendariske forsvarsduo Rio Ferdinand og Nemanja Vidić, der i slut 2010’erne var i deres karrieres efterår.

Sir Alex gik endda så langt, at han forud for Smallings United-debut sammenlignede ham med en ung Ferdinand. Og selvom talentet var tydeligt at se, lykkedes det aldrig englænderen at komme i nærheden af en status som den Ferdinand opnåede.

Man kan argumentere for, at Smalling muligvis kom til på det forkerte tidspunkt og derfor ikke fik mulighed for at udvikle sig under trygge rammer, men derimod på en synkende skude.

Sammen med blandt andet Jones blev den tidligere Fulham-spiller et symbol på de røde djævles nedtur post-Ferguson. Forsvarsspilleren blev af fans på sociale medier på sarkastisk vis sammenlignet med AC Milan-legenden Paulo Maldini, der førte til kælenavnet Smaldini. Et kælenavn, der blandt andet resulterede i et meme, hvor Smallings ansigt blev photoshoppet ind på et billede af Maldinis hoved. (Se billede i bunden af artiklen).

Den i dag 32-årige englænder nåede henover ni sæsoner at notere sig for i alt 323 kampe for Manchester United. I sommeren 2019 blev han udlejet til AS Roma, som han underskrev en permanent kontrakt med året efter. En nyhed, jeg mindes glædede mange United-fans, men forundrede andre, der anså den tidligere engelske landsholdsspiller som en mere stabil profil end altid skadede Eric Bailly, Marcos Rojo og Phil Jones.

BOG: Peter Schmeichel har udgivet ny selvbiografi. Køb den via Saxo.com og støt samtidig OldTrafford.dk 

TRØJE: Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

OPLEVELSE: Skal du opleve Ronaldo, Sancho og resten af stjernerne på Old Trafford i den nye sæson? Læs vores guide til kampbilletter her

 
Forrige artikel

Rangnick: Vi har meget arbejde foran os

Næste artikel

Covid-19 udbrud på Carrington

ANNONCE