Optakt: Ligaens to førende hold mødes i Manchester-derby

Et City-hold der ikke kan stoppe med at vinde møder et United-hold der ikke kan tabe på udebane i Manchester-derby nr. 185.

Med 14 point imellem sig i tabellen er det ikke helt så spændende som det lyder, når Premier Leagues første- og andenplads i morgen eftermiddag mødes i et Manchester-derby på Etihad Stadium.

Men selvom titelræset af nogle allerede er blevet afskrevet, er der i et derby – der tilmed også er en kamp i toppen af tabellen – selvfølgelig mere på spil end titlen.

Som altid er der bragging rights, hvilket ikke er ubetydeligt, for vil man spille med om titlen i næste sæson skal man vise City nu og her at man ikke kan bare blive løbet over ende.

Men i det her tilfælde drejer det sig for United også om at holde sig ude af en intens kamp om de omdiskuterede “top-4-pladser” der giver kvalifikation til Champions-League.

Chelsea er under Thomas Tuchel sikkert og roligt på vej frem mod United med en stribe af clean sheets bag sig, og Leicester, Everton og West Ham lurer i kulissen.

Sandheden er at United burde have cementeret andenpladsen og spillet sig ud af den slags problemer, men en række af skuffende resultater de seneste par uger har placeret United godt og grundigt in the mix.

Sommetider har vi set en reaktion fra Solskjærs drenge i den her slags kampe. Der har været store præstationer de seneste par år i derbies og opgør mod hold der dominerer bolden.

Men i denne sæson har vi set et andet mønster. United har været passive og ufarlige i alle kampe mod de såkaldte Big Six (+ Leicester), men har til gengæld også været svære at score imod (ser man bort fra nederlaget til Spurs).

United kommer til Etihad i morgen med en fornem defensiv statistik på udebane, hvor de er ubesejrede i 21 kampe i træk. Men det er en helt anden slags udfordring der venter. Guardiolas mandskab er inde i en historisk suveræn stime, med 21 sejre i træk i alle turneringer. Det er aldrig før formået af et engelsk hold.

City er i manges tro allerede løbet væk med titlen, og det er efter at de i december var i problemer og lå udenfor pladserne der giver adgang til Europa. Men Guardiola har genopfundet holdets identitet de seneste par måneder og været på en dybt imponerende sejrsstime.

Der er ingen tvivl om at United skal vise sig fra sin bedste side for at få noget med fra i morgen, når Manchester City er i det gear de spiller i for tiden. United har fået gode resultater mod City over de seneste par sæsoner, og der skal findes noget af den samme gejst frem hvis Solskjær vil have point på kontoen.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles søndag den 7. marts klokken 17.30 på Etihad Stadium i Manchester.

Skader og karantæner:

For United er Paul Pogba, Juan Mata og Phil Jones alle skadede. David de Gea er udelukket da han er i Spanien. Donny van de Beek og Anthony Martial er tvivlsomme.

For City er det kun Nathan Aké der forventes at være ude med en mindre skade.

Mulige startopstillinger:

Manchester City

Ederson

Cancelo – Dias – Stones – Zinchenko

Silva – Rodri – Gundogan

Mahrez – De Bruyne – Sterling

 

Manchester United

Henderson

Wan-Bissaka – Lindelöf – Maguire – Shaw

Fred – McTominay

James – Fernandes – Rashford

Cavani

Hold øje med:

Der er mange spillere at vælge imellem. Men tre spillere har skilt sig ud for Manchester City i denne sæson. Ruben Dias i bagkæden har været suværen, og kan gøre det utrolig svært for Cavani at få noget at arbejde med omkring boksen. Joao Cancelo har været fremragende hele sæsonen, med præstationer som inverted wing-back der konstant forvirrer modstandere i opdækningen. Og sidst men ikke mindst har Ilkay Gündogan været i fantastisk målform, særligt de seneste par måneder hvor Kevin De Bruyne har været ude med skade. Fred og McTominay skal holde godt øje med hans dybe løb ind i boksen.

Skribentens bud på kampens resultat:

Det er svært at være optimist i den her. City er ustoppelige for tiden og United ser tandløse ud offensivt. Jeg tror motivationen er der for United, men at kvaliteten vil halte efter. 2-0 til City.

Hvor kan kampen ses?

Kampen vises på Xee.

Fakta forud for kampen:

– United har vundet de to seneste gange på Etihad, men aldrig i historien tre gange i træk på det stadion.

– United har ikke scoret et mål i over 280 minutters spil.

– City har ikke tabt i deres seneste 28 kampe, hvoraf de seneste 21 er sejre.

– United har ikke tabt i sine seneste 10 kampe. Til gengæld har de spillet 0-0 tre kampe i træk.

– City har scoret først i deres seneste 10 kampe.

– i fire ud af fem af de seneste Manchester-derbies er kampen endt med under 2.5 mål.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Uniteds økonomi påvirket af pandemien

Næste artikel

Blog: Storebror eller lillebror i Manchester?

ANNONCE