Optakt: Manchester United – West Bromwich Albion

Wayne Rooney og co. skal forsøge at fortsætte målstimen, når defensivt stærke West Bromwich Albion lørdag eftermiddag gæster Old Trafford.

 

 

404 minutter. Så lang tid tog det Manchester United at få brudt målforbandelsen. Det skete, da Wayne Rooney sent tirsdag aften endelig fik sat den afgørende bold i nettet mod et kompakt og forsvarsivrigt CSKA Moskva-hold.

I morgen venter der så en næsten identisk opgave, når Tony Pulis’ West Bromwich-mandskab gæster drømmenes teater. Holdet fra det midtengelske er kendt for en kompakt defensiv, med spillere, der er villige til at løbe solen sort for at holde buret rent.

Den fornemmeste opgave for Louis van Gaals tropper bliver dermed at nedbryde den cementvæg af en forsvarslinje, der venter dem, før det er for sent. Risikoen kender de alt for godt: Det var nemlig West Brom, der sidst var heldige at tage point med fra Old Trafford i ligasammenhæng.

Det skete, da de tilbage i maj – på mirakuløs vis – holdt ”de røde djævle” fra at få bolden i nettet. Med kun 19 procent af boldbesiddelsen, et brændt straffespark af Robin van Persie og 26 målforsøg imod sig, endte Pulis og co. med at tage sejren med hjem, takket være et afrettet frisparksforsøg, der heldigt røg via muren i nettet.

Van Gaal må håbe, at holdets anfører og talisman, Wayne Rooney, har tanket selvtillid op, for spiller West Brom op til rygtet, kan han og angrebsmakkeren Anthony Martial komme på en svær opgave i morgen. Dog bør opgaven, med det rette mix af fart, opfindsomhed og skarphed, stadig ikke være sværere, end at ”de røde djævle” kan arbejde sig til en fortjent sejr.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles lørdag 7. november kl. 16.00 på Old Trafford.

Dommer:

Mike Dean dømmer morgendagens kamp.

Skader og karantæner:

Morgan Schneiderlin har måttet sidde over med en mindre skade og lidt sygdom, men trænede angiveligt med holdet fredag. Det er dog tvivlsomt, om han når at blive helt frisk. Antonio Valencia er tvivlsom med en fodskade, mens Matteo Darmian må sidde over, da han samlede sit femte gule kort op mod Crystal Palace sidste weekend.

Dermed ligner det genvalg til Ashley Young på højre back-positionen. Marcos Rojo forventes at fortsætte på den anden backposition i stedet for langtidsskadede Luke Shaw.

Lørdagens modstander har ”en enkelt eller to” på sidelinjen til i morgen, men Tony Pulis ønskede på dagens pressemøde ikke at pege på, hvem der var tale om. Det forventes dog, at den gamle United-trio Fletcher, Evans og Lindegaard er med i truppen.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

De Gea

Young – Smalling – Blind – Rojo

Schweinsteiger – Schneiderlin

Mata – Rooney – Lingard

Martial

West Brom

Myhill

Dawson – McAuley – Evans – Brunt

Sessegnon – Fletcher – Yacob – Morrison

Rondón – Berahino

Hold øje med:

Da ”de røde djævle” i foråret måtte se West Brom rejse fra Old Trafford med sejren, skete det på ægte Tony Pulis maner efter en dødbold, hvor forsvarsspilleren Jonas Olsson var heldig at rette Chris Brunts frispark af til mål. Da jeg ikke tror, at vi skal forvente en sprudlende offensiv fra gæsterne, vil jeg pege på netop disse situationer som West Broms farligste våben.

Sagt om kampen

”Tony Pulis har gjort dem meget solide defensivt, så vi bliver nødt til at prøve på at nedbryde dem. Hvis vi kan få et tidligt mål, så tror jeg måske, at vi kan få åbnet sluserne [og se mål, red.]” – Chris Smalling

”Jeg tror, det kommer til at blive svært. Hvis du ser på den mængde penge, Louis har brugt, de spillere, de har og bredden på deres trup, burde der ikke være tvivl om udfaldet. Men hvis du har 11 hårdtarbejdende spillere, der til hver en tid løber rundt og giver alt, hvad de har i sig, hvem ved så, hvad der kan ske” – Tony Pulis

Skribentens bud på kampens udfald:

Jeg var selv henne at se dem spille i midtugen mod CSKA Moskva, hvor følelsen for det meste af kampen var urolig blandt fansene, der er blevet utålmodige. Desto større var lettelsen, da målet endelig kom efter en ellers flot spillet kamp.

Jeg tror, at Louis van Gaal vil gøre alt for at fortsætte det flydende spil, mens Tony Pulis’ mandskab vil stå lige så dybt som vi så CSKA gøre i midtugen. Jeg gætter derfor på en sikker 1-0-sejr igen i morgen.

Vidste du, at…

  • West Brom vil med sejr i morgen gøre det til tre sejre ud af tre mod United på Old Trafford. Det er ikke sket siden 1959.
  • Holdet har kun tabt ét ud af de seneste fem opgør til United (2 sejre, 2 uafgjorte).
  • Foruden den tabte straffesparkskonkurrence mod Middlesbrough, har United stadig til gode at tabe en kamp på Old Trafford denne sæson (3 sejre, 2 uafgjorte).
  • Til gengæld var det netop West Brom, der sidst sejrede på Old Trafford i ligasammenhæng.
  • United har ikke lukket mål ind i deres seneste tre ligakampe og har holdt buret rent hele syv gange. Det er mere end noget andet Premier League-mandskab.
  • Kun West Brom har forsøgt færre skud (109) end Manchester United (110) i indeværende sæson.

TV

Kampen vises på TV3+ og 6’eren.

Hvem spiller rivalerne imod:

  • Leicester – Watford (lør 16.00)
  • West Ham – Everton (lør 16.00)
  • Aston Villa – Manchester City (søn 14.30)
  • Arsenal – Tottenham (søn 17.00)

Vil du på Old Trafford og opleve The Red Devils? Vi guider dig i de forskellige muligheder her

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans (FÅ PLADSER TILBAGE)s. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Landstræner fortryder: Memphis indkaldt alligevel

Næste artikel

Startopstillingen mod West Brom

Relaterede artikler
Gå til siden

Stort interview med Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo har givet et længere interview, hvor han sætter ord på sin første tid i Manchester United. Se interviewet her.
Total
0
Share