Overblik: United-spillerne i første runde

Første runde af gruppespillet er overstået ved dette års VM. Oldtrafford.dk kommer her med et overblik over, hvordan det gik Uniteds VM-spillere.

I første runde af gruppespillet, som blev kendetegnet ved mange mål – 49 af slagsen – men også af nogle store dommerfejl, var der en række Manchester United-spillere i aktion.

Mexico er sammen med Brasilien de eneste hold, der har taget hul på anden runde. I Mexicos første kamp var Chicharito på bænken indtil det 74. minut, i en kamp, hvor mexicanerne fik to klare mål underkendt mod Cameroun. Men på et mål i anden halvleg af Peralta, vandt de alligevel 1-0.

I gårsdagens kamp var målmand Ochoa den helt store helt for Mexico, da de formåede at spille 0-0 mod Brasilien. Chicharito var igen bænket fra start, men fik ikke tilspillet sig de store chancer efter igen at være skiftet ind efter 74. minutter.

Den første helt store præstation fra en United-spiller – og nok også den mest interessante med røde øjne – kom, da Holland med Luis van Gaal og Robin van Persie sønderknuste de regerende spanske verdens mestre 5-1.

Van Persie stod for det udlignende mål i en fantastisk aktion, hvor han kastede sig frem og headede et langt indlæg ind bag Casillas. Senere snød han igen Casillas efter en fejl, og dermed har den hollandske duo fået den perfekte optakt til næste års makkerskab.

England er det hold, der har flest United-spillere i truppen, men desværre for dem tabte de 2-1 til et solidt spillende italiensk mandskab. Wayne Rooney lavede ellers en flot assist til det enlige engelske mål, som blev sat ind af Sturridge.

Det tidligere United-emne Marchisio scorede sammen med Balotelli de to italienske mål. Danny Welbeck spillede 61 minutter af opgøret. Phil Jones og Chris Smalling så hele kampen fra bænken, i øvrigt sammen med Luke Shaw, der skulle være på vej til Manchester.

Japans Shinji Kagawa kunne se sit hold komme foran, men alligevel tabe 2-1 på to sene mål til Elfenbenskysten. Patrice Evra og Frankrig vandt 3-0 over Honduras. Karim Benzema var manden bag alle scoringer, selvom det ene blev fumlet over stregen af målmanden.

Ecuador med Antonio Valencia som kaptajn var tæt på at hive et 1-1 resultat hjem mod Schweiz, men i sidste sekund af kampen hev Schweizerne alligevel sejren i land.

Luis Nani og Portugal havde en skidt dag på kontoret, da de tabte 4-0 til et stærkt spillende tysk hold. Det blev heller ikke gjort lettere af, at Pepe så rødt efter en svinestreg.

Slutteligt vandt Belgien med Marouane Fellaini som indskifter 2-1 over Algeriet. Længe så det ud til en overraskende algerisk sejr, men det ændrede Fellaini på, da han kom ind i det 65. minut. Således kvitterede den store midtbanespiller med en scoring med hovedet allerede efter fem minutter på banen. Mertens scorede det vindende mål, og kun en god redning forhindrede Fellaini i at blive dobbelt målscorer.

Dermed ser det ud til, at den langhårede belgier har tilspillet sig en startplads hos Belgien, der tegner positivt frem mod næste sæson. Adnan Januzaj måtte se spændingen udfolde sig fra sin plads på bænken hele kampen.