Pressemøde: Mourinho uddyber sine tanker om kampen

Læs herunder, hvad Jose Mourinho havde at sige til pressemødet efter gårsdagens snævre sejr over Brighton på Old Trafford.

Manchester United fortsatte i går den flotte stime på hjemmebane, da de besejrede Brighton 1-0 på et afbøjet skud fra Ashley Young. Dermed er holdet fortsat ubesejrede på hjemmebane og er fortsat næstbedst i tabellen med 29 point efter 13 kampe.

Holdets manager, Jose Mourinho, erkender, at det ikke var Uniteds mest prangende indsats denne sæson, og det skal i høj grad tilskrives indstillingen fra gæsterne.

– Jeg synes, de spillede virkelig godt. Vi spillede ikke godt. Det gode for mig var, at intensiteten blev højere i anden halvleg, da vi ledte efter målet. Bagefter målet kunne vi ikke dræbe kampen, så i de sidste 10-15 minutter så jeg alle mand forsøge at forsvare føringen hjem og give alt, siger Mourinho til pressekonferencen og fortsætter:

– Men jeg er nødt til at rose et hold og en manager, som for bare få måneder siden spillede i Championship. I dag kom de så til Old Trafford, hvor de var det hold, som indtil videre har forvoldt os størst problemer.

For mange angribere?

Flere har undervejs i sæsonen efterspurgt, at Mourinho turde at satse mere offensivt. Det må dog være svært at kritisere portugiseren for en defensiv opstilling i går, da han som mod Newcastle stillede med både Anthony Martial, Romelu Lukaku, Marcus Rashford og Juan Mata fra start.

– Det ville ikke undre mig, hvis nogle af kommentatorerne i dag kommer og siger, at vi spiller med for mange angribere. Men hvis de siger det, vil jeg give dem ret. Nogle gange kan du godt spille med for mange offensive spillere, og så kan du miste kontrol over kampen. Vi havde et par defensive problemer, fordi Matic og Pogba blev en smule isoleret i midten af banen. Hvis du kan kompensere for det med mere kreativitet, så er det en god risiko.

– Mod Newcastle var det en god ide, fordi vi ikke var solide defensivt men skabte virkelig mange chancer. I dag [i går, red.] var vores offensiv ringe. De tre spillere omkring Lukaku fik ikke bolden, og vi var ikke gode en-mod-en. Marcus [Rashford, red.] havde ikke en super kamp. Så vi manglede den kreativitet og kunne derfor forvente nogle defensive problemer mod et hold, der er gode i kontraspillet.

Det handler om at finde balancen

– Jeg kunne forvente, at vi indkasserer et mål. Jeg kunne forvente, at vi spillede mere fodbold, skabte flere chancer og flere mål, men det gjorde vi ikke, og da det gik op for os og vi var ved at vinde 1-0 handlede det om at finde balancen. Men det var svært for mig at være på bænken, og jeg vidste ikke, hvornår Pogba skulle udskiftes.

– Jeg ønskede at skifte Fellaini ind for Pogba tidligere, men jeg var i tvivl om trætheden var ved at indhente ham, eller om han var glad for at fortsætte. Det kan være svært at sidde på bænken med sådanne tanker.

Det går begge veje

– Vi havde fantastiske chancer for nogle dage siden, hvor vi ikke scorede, og i dag scorede vi. Tillykke til dem for deres indsats, og tillykke til mine drenge for resultatet. Mine drenger spillede ikke godt, men de gav alt. De fortjener ikke kritik fra mig.

– I Champions League har vi spillet noget af den bedste fodbold på udebane i første halvleg og kunne have været foran 6-0, men den stod 0-0. Det er jeg ikke glad for, men i dag scorede vi et mål, og et mål var nok til at få de tre point, for i sidste ende taler vi om, hvad vi ønsker, men pointene er stadig det vigtigste.

Mourinho og co. skal hurtigt finde frem til de gode takter. Således møder man allerede tirsdag aften et godt spillende Watford-mandskab, som senest slog Newcastle 3-0 på udebane. Kampen spilles kl. 21.00 og vises på TV3+.

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford
Forrige artikel

Carrick tilbudt trænerrolle

Næste artikel

Martial: Kritikerne glemmer min alder

ANNONCE