Schneiderlin headede United til sejr

Med to forskellige hold i hver halvleg fik Manchester United en vindende start på deres opstartstur mod mexicanske Club America.

Manchester United startede med tre af de fire nyindkøb fra start. Matteo Darmian på højrebacken, Memphis Depay helt i top og Morgan Schneiderlin på midtbanen. Louis van Gaal havde allerede proklameret, at to forskellige hold ville spille hver halvleg.

Sidstnævnte skulle kun bruge fem minutter i United-trøjen, før han nettede for første gang. Et tidligt indlæg fra Juan Mata fandt ham på bagerste stolpe, og franskmanden headede fornemt modsat ind til 1-0.

Club America havde forinden spillet to kampe, mens det jo var Manchester Uniteds første testkamp denne sæson. Det var tydeligt, at englænderne var en smule rustne i kampens indledning.

Efter en halv times spil var United kommet tæt på ved Juan Mata på oplæg af Ashley Young, men ellers var et ikke-dømt straffespark, begået af Danny Blind, den mest nævneværdige situation i første halvleg.

I 38. spilminut fandt Memphis Depay sin angrebspartner Wayne Rooney i dybden, men Wazza sparkede lige forbi. Memphis var i det hele taget meget involveret så snart United blev farlige i første halvleg.

Morgan Schneiderlins tidlige hovedstødsmål blev dog første halvlegs eneste scoring.

11 udskiftninger til anden halvleg så mange unge spillere få chancen. Paddy McNair, Tyler Blackett, Jesse Lingard, Andreas Pereira, Adnan Januzaj og James Wilson kom ind, mens Bastian Schweinsteiger og Anders Lindegaard blandt andre agerede den mere rutinerede part.

Det andet United-hold var en halv meter fra at kopiere det første med et mål efter fem minutter. Andreas Pereira snød smart forsvaret, men sendte den tæt forbi.

De unge kom ind med god energi, og havde flere gode muligheder inden for de første ti minutter af anden halvleg. Andreas Pereira satte først Adnan Januzaj op, men belgieren, der blev prøvet af helt på toppen, fik lige netop ikke ramt på indlægget. Kort efter fik han chancen fra kanten af feltet, men lige forbi.

I 68. spilminut sendte Andreas Pereira et frispark mod fjerneste stolpe. Her mødte Ander Herrera den, sendte den på tværs, men Bastian Schweinsteiger kom netop for sent til at prikke den ind. Stor chance.

Fem minutter efter fik mexicanerne deres største chance i kampen. De kom i overtal ved en omstilling, og fandt plads i bagrummet. Det endte med, at stolpen reddede for Lindegaard.

United svarede igen med en dobbeltchance. Først fik Adnan Januzaj skabt rum for sig selv, og tvang keeperen ud i en refleksredning, før Paddy McNair fandt James Wilson på første stolpe, men angriberen fumlede ved afslutningen.

Manchester United holdt ved føringen til slut, og de 46.000 amerikanske fans kunne altså se englænderne stikke afsted med en 1-0-sejr på mål af den nye franskmand Morgan Schneiderlin.

Oplev Schweinsteiger, Depay, Rooney og co. LIVE på Old Trafford – Priser fra 3.295 kr (inklusiv fly, hotel og kampbillet)

Preseason: Første startopstilling

Woodward: Indkøb er op til van Gaal