Status på Kamaldeen-rygterne

Manchester Uniteds interesse i FC Nordsjællands Kamaldeen Sulemana er efterhånden en dårligt holdt hemmelighed, men hvad er status egentlig? Det vil vi prøve at hjælpe med herunder.

Hvis du har fulgt bare en smule med i den danske 3F Superliga i den indeværende sæson, har du uden tvivl stødt på navnet Kamaldeen Sulemana, som er en 19-årig ghanesisk fløjspiller fra talentfabrikken i FC Nordsjælland.

Og flere medier melder Manchester Uniteds interesse i Kamaldeen – ja, han har sågar selv bekræftet den på national tv. Men hvad er status egentlig, kan United finde på at hente ham, hvad skal det koste, og hvem er Uniteds konkurrenter? Det vil vi prøve at gøre dig lidt klogere på herunder.

Danske medier

Først og fremmest har Kamaldeen Sulemana selv udtalt sig til Eurosport, at Manchester United er interesseret i ham. “De (Manchester United, red.) har henvendt sig til min agent,” bekræfter han til tv-kanalen.

Udover kantspillerens egne ord har danske B.T., som generelt er førende på Superliga-markedet, når det gælder transferrygter, bekræftet, at interessen er der. De har sågar talt med Uniteds danske scout, Tommy Møller Nielsen, som ikke kan skjule, at han ofte er på Right to Dream Park for at følge ghaneseren.

Møller Nielsen fortæller til B.T., at han ikke vil garantere, at Manchester United byder på Kamaldeen, men han bekræfter interessen og fortæller, at han er “klart det mest spændende, der er i Skandinavien i øjeblikket”.

Samtidig har bold.dk snakket med FC Nordsjællands bestyrelsesformand, Jan Laursen, som udtaler sig således om Kamaldeens situation:

– Der er mange, der følger ham, og det er ikke alle, der gerne ville, som kunne være her på grund af forskellige restriktioner. Nogle af de helt tunge følger ham selvfølgelig tæt, siger Jan Laursen, som også bekræfter, at Manchester United er på banen.

– Det har stået i aviserne, og det er en af de klubber, der også er her ind imellem. Det er nok én af de klubber, der også følger ham rimelig tæt, siger han.

Engelske medier

Fra de mere konkrete danske medier, som har mulighed for at snakke direkte med de involverede fra FC Nordsjælland, videre til de engelske medier, som vurderer sine historier baseret på anonyme kilder. Nu kan vi tilføje lidt ekstra information til de informationer, vi har fået ovenover.

Først og fremmest fortæller Daily Mail, at Manchester United var til stede – qua førnævnte Tommy Møller Nielsen – i forbindelse med mandagens 2-2-kamp mellem FC Nordsjælland og FC Midtjylland, for at scoute Kamaldeen Sulemana.

Daily Mail kan samtidig fortælle, at Kamaldeen skal koste i omegnen af 12 millioner pund, altså omtrent 104 millioner kroner, hvilket vil være Superliga-transferrekord.

Grunden til, at prisen kan være så høj – udover Kamaldeens åbenlyse talent – er grundet Brexit-reglerne, som gør, at udlandske spillere skal opfylde bestemte krav i et “pointsystem” for at få arbejdsstilladelse i England. Her skal man have spillet x antal lands- og klubkampe, mens den sælgende klubs værdi også tages i betragtning. Men:

Er prisen høj nok, som for eksempel på et trecifret millionbeløb, kan man kræve om dispensation for disse regler. Kamaldeen Sulemana har nemlig kun spillet to landskampe for Ghana, og FC Nordsjælland vurderes ifølge B.T. ikke for en stor nok klub i en stor nok liga til at opfylde kravene. Derfor er det vigtigt, at prisen er høj nok, så dispensation kan søges og dermed udligne disse problematikker.

Konkurrencen

Man kommer ikke udenom Ajax Amsterdam, hvis man snakker om Kamaldeen Sulemana. Dem, der så med i FC Nordsjællands seneste Superliga-kamp ved, at Ajax’ sportsdirektør, Marc Overmars, var til stede på tribunen, og hans interesse er ikke ligefrem hemmelig.

Han har selv udtalt sig til medier, at han er interesseret i Kamaldeen, og det bekræfter spilleren også selv i det førnævnte interview, han gav til Eurosport umiddelbart efter den kamp. Ifølge B.T. er Overmars dog en smule stresset og desperat over den hårde konkurrence.

Han ved nemlig, at store klubber som Manchester United til hver en tid kan overbyde det, Ajax vil betale for ham, og det fortæller Metro Sport også, at Manchester United er i stand til.

Imidlertid er ærkerivalerne fra Liverpool også ude med snøren efter ghaneseren, mens Bayer Leverkusen også har holdt godt øje med ham.

Der er ingen tvivl om, at der er stor interesse og konkurrence for det ghanesiske supertalent, og der er heller ingen tvivl om, at han bliver skudt afsted til sommer. Spørgsmålet er bare, om det er Ajax, der får lov til at smutte afsted med ham, eller om han tager det helt store spring til England. Det bliver vi meget klogere på i løbet af de kommende måneder.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Matic: Til tider spillede vi fremragende

Næste artikel

Antonio Valencia stopper karrieren og sender takkebrev til United-fans

ANNONCE