Tidligere akademispiller: Greenwood-minutter er værdifulde

Den tidligere United-ungdomsspiller Danny Webber er imponeret over Mason Greenwood, som ifølge ham kan drage stor nytte af alle minutter, han får.

Efter at have fået Champions League-debut i onsdags, var Manchester Uniteds 17-årige angrebstalent Mason Greenwood allerede i spil for førsteholdet igen søndag, hvor han fik sin Premier League-debut mod Arsenal. Hans indskiftning med 10 minutter igen gjorde ham til den næstyngste Premier League-debutant i klubbens historie – kun overgået af Angel Gomes.

Det viser, at Ole Gunnar Solskjær ser stort potentiale i den unge angriber, mener en Danny Webber, der selv er kommet gennem akademiet i Manchester United.

– At få minutter i sådan en kamp, hvor man er bagud, viser, hvilken karakter man har brug for, og det faktum, at Ole stoler nok på ham til at sende ham på banen for at ændre kampen, betyder, at han tænker store tanker om ham. Jeg er sikker på, at han vil gengælde tilliden på langt sigt, og at de minutter vil vise sig værdifulde, sagde han i MUTV-studiet efter kampen.

Webber fik aldrig selv den store succes i klubben, hvor han efter kun et par optrædener i Ligacuppen blev lejet ud af flere omgange, inden han skiftede permanent til Watford. Både der og i Sheffield Wednesday fik den tidligere angriber dog fint gang i målscoringen og kampantallet. 

Netop derfor ved Danny Webber også lidt om, hvad det egentlig kræves for at slå igennem i Manchester United.

– Jeg tror, at al erfaring på det niveau er vigtig. Han er 17 år gammel, og det er ikke længe siden, han skrev under på sin første professionelle kontrakt. Så han er meget ung. Han har gjort det godt for U18 og U23. Så han har gjort sig fortjent til den plads i truppen, som han har i øjeblikket, sagde han.

Næste kamp for Greenwood er potentielt allerede på onsdag, hvor Uniteds U19-hold kommer til Herning for at møde FC Midtjyllands ditto i UEFA Youth Leagues ottendedelsfinaler. Den kamp fløjtes i gang klokken 14.00.

Forrige artikel

Highlights: Uskarpe United tabte til Arsenal

Næste artikel

Solskjær forventer alle mand klar efter landsholdspausen

ANNONCE