United spillet ud af Wembley

United var nærmest bagud før kampen var startet, og det grav frit løb for Tottenham.

Der var sat op til det helt store festfyrværkeri i dag fra Untieds side, hvor både Sanchez, Lukaku, Martial, Lingard og Pogba var en del af startopstillingen, men 10 sekunder skulle der går, før Christian Eriksen bragte Tottenham foran i aftens opgør. og når man kommer så hurtigt bagud, kan alt der hedder gameplan og taktik være ligegyldigt.

Det var en standard Tottenham måde at sætte spillet i gang på. Vertongen der smider en lang bold op mod Kane. I denne situation var Kane Phil Jones overlegen, og Jones fik ikke headet bolden væk, men tværtimod i føderne på Dele Alli, der prøvede at afslutte. Afslutningen rettede Chris Smalling dog af, hvilket betød bolden lå helt fri inden i feltet til Christian Eriksen, der nemt kunne lægge den bag de Gea.

United svarede dog flot igen de efterføldende 10 minutter, og skabte også flere gode situationer til Lingard, Lukaku og Lingard igen. Tottenham var dog tændte op til kampen, og en storspillende Jan Vertonghen stod i vejen for det meste og havde Lukaku tæt pakke ind.

United blev aldrig rigtig farlige, selvom Lingard dog havde en stor chance alene med Lloris.

Tottenham var i størstedelen af kampen det klart bedste hold på banen. De var foran i både tanke og handling, og United spillerne kunne ikke sætte sig tæt i markeringerne, men blev nødt til hele tiden at løbe efter Tottenham spillerne.

Tottenham skabte også flere store chancer, og Harry Kane var også tæt på at bringe Spurs yderliger foran kort efter pausen. De Gea reddede dog på flot vis, dog havde målet ikke talt, selvom Kane ukorrekt blev dømt offside.

Samtlige United spillere virkede modløse efter Tottenhams anden scoring, og Tottenham var også mest i boldbesiddelse, hvor de på pinlig vis fik United spillerne til halvhjertet at sætte et pres ind.

Paul Pogba blev skiftet ud efter en times spil sammen med Jesse Lingard, til fordel for Mata og Fellaini. Fellaini gjorde comeback efter en længere pause på sidelinien grundet en skade knæet, og comebacket varede dog også kun 6 minutter før, skaden brud op igen og Mourinho måtte udskifte Fellaini til fordel for Ander Herrera.

Det er naturligvis nemt at kritisere et hold, der er blevet spillet ud af banen i store dele af kampen, og det er også svært at kritisere en taktik, der efter 10 sekunder bliever skyllet i vasken, grundet en lynscoring fra modstanderen.

Mourinho prøvede dog tilsvarende på Stamford Bridge sidste sæson, og man kunne forvente, at den store taktikker i fremtiden havde garderet sig mod den slags. Det virkede dog til, at intet virkede for Mourinho i dag, og Tottenham var både taktisk og individuelt hos spillerne niveauer over United i dag.

Paul Pogba har været en meget omdiskuderet spiller, netop fordi hans rolle på holdet virker meget uklar, og der er stor uenighed om, hvor på banen han er bedst.

Mod Everton havde Mourinho sat ham i den rolle, han blomstrede i i Juventus. Samme rolle havde han i den efterfølgende kamp mod Stoke, hvor man igen så en storspillende Pogba. Den mere offensive rolle, siges også at klæde Pogba meget mere, da det fritager ham en del fra de defensive pligter, hvor Pogbas evner kan diskuteres.

Kombinationen af Matic og Pogba på den centrale midtbane, har tidligere givet anledning til problemer, da det er to meget statiske spillere, og der hurtigt kommer til at mangle bevægelse. Bevægelse er dog ikke problemet hos Tottenhams offensiv hvor både Kane, Eriksen, Alli og Son har evnen og lysten til at bevæge sig, og ikke mindst bevæge sig i de rigtige positioner.

Tottenhams offensiv fik Matic og Pogba til at ligne statister, og Mourinho må overveje, om det i fremtiden kan lade sig gøre med sådan en midtbane i så store kampe.

Alexis Sanchez får den ikoniske trøje nummer 7 – Skal du også have den? 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Mourinho: Begge mål var latterlige mål

Næste artikel

Pereira drømmer stadig om United-fremtid

Relaterede artikler
Total
0
Share