United vil etablere fanråd i nyt tiltag

I en pressemeddelelse beskriver Manchester United nye tiltag, der angiveligt skal øge United-supporternes indflydelse i klubben gennem etableringen af et nyt fanråd og en udvidelse af fanforummet. Tiltagene er undervejs, men de er stadigvæk ikke etableret i praksis.

Verden over opstod der et ramaskrig af foragt blandt United-fans, da Manchester United annoncerede, at man ville tage del i European Super League. 

Udbryderligaen blev som bekendt hurtigt lagt i graven, mens efterspillet har udløst et stadig større fokus på United-fans’ krav om medbestemmelse på ledelsesgangene i Manchester United.

De krav forsøger Manchester United nu at imødekomme efter dialog med flere fanrepræsentanter og Manchester United Supporters Trust. Det meddeler Manchester United via manutd.com.

Kravene vil United-ledelsen imødekomme gennem to nye tiltag: Et nyt, såkaldt Fan Advisory Board og en udvidelse af det allerede eksisterende fanforum.

Etableringen af et nyt fanråd

Det helt nye tiltag er det omtalte Fan Advisory Board, som skal danne rammen omkring møder mellem fanrepræsentanter og medlemmer af Uniteds bestyrelse hver tredje måned. 

Det er meningen, at dette advisory board skal bestå af syv fanrepræsentanter og op til fem medlemmer fra United-ledelsen. 

I pressemeddelelsen er det ikke angivet, hvilke personer fra Uniteds ledelse der kommer til at deltage i møderne. Klubben skriver dog, at én af klubbens eksekutivformænd som minimum vil deltage én gang om året ved møderne.

De nuværende eksekutivformænd er de kontroversielle ejere, Avram Glazer og Joel Glazer. 

Det er meningen, at det nye advisory board især skal behandle og diskutere fanrelaterede og strategimæssige emner, uden at det bliver specificeret yderligere, hvad det muligvis måtte indebære. 

Fanforummet udvides

Fanforummet, som længe har været et kontaktpunkt mellem Uniteds ledelse og klubbens fremtrædende fans, udvides, så flere fans fra forskellige dele af Uniteds supportergruppe kan deltage i møderne.

United beskriver fanforummet som ”et bredere repræsentativt organ, med møder hvert kvartal, hvor spørgsmål fra fans kan adresseres.”

Manchester United vil udvide antallet af fan-interessenter, der kan tilgå disse møder, så medlemmer af supporterklubben for Uniteds kvindehold, yngre fans såvel som udenlandske fans kan deltage.

I praksis betyder det, at antallet af deltagere vil blive hævet fra 11 til 16. 

Samtidig fastslår Manchester United, at man via fanforummet skal udvælge to medlemmer, der skal være en del af det føromtalte fanråd, som har den direkte kontakt til Uniteds ledelse. Samtidig vil Manchester United Supporters Trust (M.U.S.T.) være repræsenteret i både fanforummet og i fanrådet.

M.U.S.T har endnu ikke kommenteret de nye tiltag.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Forrige artikel

Pålidelig journalist: United køber Varane for under 40 millioner pund

Næste artikel

Sky: United vil forlænge med Tuanzebe

ANNONCE