VM-optakt: Sverige

Nabolandet er klar til VM efter en overraskende sejr i play off-duellen mod Italien. I midterforsvaret har Manchester Uniteds Victor Lindelöf manifisteret sig bedre, end han har for sit klubhold. Men hvilken status har han egentlig blandt svenskerne?

Hver dag i denne uge bringer OldTrafford.dk et interview med en udenlandsk fan fra et af de otte lande, der har en Manchester United-spiller med i truppen. Tirsdag sætter vi fokus på Sverige og snakker med Björn Appelgren fra Manchester United Supporters Club Scandinavia.

Ligesom de fleste andre var han også overrasket over Sveriges VM-kvalifikation. De gulklædte besejrede Italien over to kampe, og de får brug for samme held og topniveau, hvis de skal klare skærene til slutrunden i Rusland.

– Vi er kommet i en svær gruppe med Tyskland, Mexico og Sydkorea. Med lidt held kan vi blive nummer to i gruppen og komme videre til knock out-fasen, siger Björn Appelgren

Lindelöf har ikke overbevist i United

En af dem, der skal præstere for Sverige, er Uniteds Victor Lindelöf. Den tidligere Benfica-spiller har haft en svingende start på Old Trafford-tilværelsen, hvor han specielt i den første halvdel af sæsonen lignede en, der ikke kunne klare presset fra den røde trøje.

Derfor har han heller ikke helt overbevist Björn Appelgren endnu.

– Vi svenske fans har stadig ikke helt besluttet os for, hvad vi synes. Nogle elsker ham, andre gør ikke. Det er altid spændende at have svenskere i United, men nationalitet er ikke nok. Du er nødt til at levere på banen, siger han.

Nøglefigur for Sverige

Den 23-årige svensker spillede 13 Premier League-kampe fra start og fik i alt 1284 minutter i den engelske turnering. Til sammenligning var han med i 11 kvalifikationskampe og 990 minutters fodbold for Sverige.

– Han har etableret sig selv som en fast starter og leverer næsten altid solide præstationer, siger Björn Appelgren, der spår Victor Lindelöf en nøglerolle ved VM.

– Victor er vital for os. For hvis vores forsvar fejler, så bliver slutrunden en kort fornøjelse.

Men kan et godt VM så lægge fundamentet for en bedre anden sæson i Manchester United? Björn Appelgren er ikke sikker.

– Det kan måske hjælpe ham en lille smule. Men jeg tror, at Jose Mourinho allerede har besluttet sig for, hvilke fire spillere der danner forsvarskæden til næste sæson. Og for at være helt ærlig, så tror jeg ikke, Lindelöf er en af de fire.

Sverige spiller deres første kamp mandag den 18. juni, klokken 14 mod Sydkorea.
 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

United møder Bayern i træningskamp

Næste artikel

VM-optakt: Spanien

ANNONCE