Squeaky-bum time har fået ny betydning

“It’s getting tickly now – squeaky-bum time, I call it.”

Med dette citat skrev Sir Alex Ferguson i 2003 ind i de engelske ordbøger med udtrykket Squeaky-bum time, der ifølge Collins ordbøgerne kan forklares som betydningen af “den intense periode i slutningen af sæsonen, specielt fra topholdets synspunkt”. 

Men med en nuværende syvende plads i ligaen kan udtrykket på ingen måde bruges af Manchester United-fans. Holdet har forlængst forpasset chancen for at redde en respektabel sæson hjem.

Jeg føler dog alligevel at udtrykket er meget sigende for en ny tid i Manchester United, som vi i de sidste 28 år ikke har haft nogen erfaring med. Hvor det tidligere handlede om hvorvidt konkurrenterne kunne nå os, så handler spændingen nu om hvorvidt David Moyes kan blive i sadlen som manager og hvad der skal ske med spillertruppen.

Min egen sympati for David Moyes led et alvorligt knæk da jeg i sidste måned måtte overvære to nederlag på en uge til vores største konkurrenter. Så er det fuldstændig ligemeget at holdet viste lidt gejst imod Olympiakos. Hvis man ikke kan sætte sit hold op imod to af de tre ærkerivaler, så er der noget galt.

Oveni hører jeg alt andet end positive stemmer fra mit netværk inde i klubben. Sympatien for Moyes er på et lille sted hos mange inde i klubben. Allerhelst havde flere set ham ryge efter de føromtalte nederlag, givet stafetten videre til Ryan Giggs, som så kunne have ført klubben til sommerpause, hvor mulighederne så kunne overvejes.

Derfor synes jeg Squeaky-bum time-udtrykket passer meget godt. Spændingen er nemlig lige så stor og alvorlig som i et titelræs. Tør klubben give David Moyes flere chancer og ikke mindst de transfermidler, der skal til for at erstatte de mange spillere i truppen, som enten stopper eller er på vej væk til sommer?

Giver det overhovedet mening at beholde ham? Vi har gennemgået en sæson, der nærmest ikke har budt på nogen positive historier og som ikke har vist nogen form for forbedring. Istedet snakkes der om genopbygning. Genopbygning fra hvad? Genopbygning fra et mesterhold? David Moyes har begået nok fejl til at have mistet min umiddelbare støtte. 

Men hvad er så løsningen? Jeg tror en gensidig aftale om at stoppe samarbejdet vil være på sin plads, hvis det skulle ske. Begge parter erkender at det ikke gik og begge kan gå fra gerningstedet uden at have lidt betydeligt nederlag.

Jeg tror det er en plausibel løsning. Meget kunne tyde på det. De ting jeg hører indefra murene peger i hvert fald på at samarbejdet sagtens kan ende snart. Det peger medierne i øjeblikket også på.

Men hvad så efterfølgende? Hvem tør man give opgaven at genopbygge det forsvar, som vi vil miste til sommer. Hvem skal genopbygge gejsten på holdet, sammenholdet på holdet (som virker til at have lidt flere knæk) og hvem skal føre Manchester United tilbage på tronen i England? 

Læg mærke til at jeg bevidst har brugt ordet genopbygning i forhold til en sådan udskiftning. Moyes skabte selv nødvendigheden for en genopbygning med sine beslutninger hen over sæsonen, samtidig med at der i sagens natur er tale om en reel genopbygningsfase i forsvaret, hvor Patrice Evra, Nemanja Vidic og Rio Ferdinand er på vej ud. Derudover hører jeg at Rafaels fremtid i klubben også kan være sendt til tælling hvis det står til Moyes

Klubbens foretrukne valg til en ny manager vil uden tvivl være Jürgen Klopp, men spørgsmålet er om han vil være ledig. Dels har han gang i et stort projekt i Dortmund, dels kunne FC Barcelona også komme ind i billedet for ham.

Så er der Ryan Giggs-modellen. En klubmand med respekt hos alle og enhver. Han har haft en mere tilagetrukket rolle i trænerteamet. Noget som kunne tænkes at være på grund af netop en kommende forfremmelse. Men tør man det? Tiden for den løsning er ved at rende ud. Hvem der ellers kunne være en mulighed, ved jeg ikke. Jeg er ikke den store tilhænger af Louis van Gaal, men vil tage imod en erstatning med åbne arme ligesom jeg gjorde med David Moyes.

Hvis klubben tager beslutningen og stopper samarbejdet med David Moyes, så skal det i hvert fald ske indenfor den nærmeste fremtid. Ellers ender vi ud i samme situation som sidste sommer, hvor Moyes tog over alt for sent.

Denne sommer er opgaven – transfermæssigt – endnu større, så der skal være en plan fra dag 1.

Med disse tanker in mente, så synes jeg at vi i øjeblikket er i Squeaky Bum Time… Udfaldet er i hvert fald lige så spændende som et titelræs.

Ps. Her er et desperat kald til Chelsea om at fravriste mesterskabet fra Liverpool. Dem vil jeg for alt i verden ikke se løfte mesterskabet!!

Forrige artikel

U21 har overgået forventningerne

Næste artikel

Wayne Rooney klar til Everton

ANNONCE