Trist Moyes-gensyn med Goodison

United løb ind i endnu et nederlag i dag, da Everton vandt med 2-0 hjemme på Goodison Park.

Goodison Park dannede en flot ramme om eftermiddagens opgør mellem Everton og United. Det var en kamp hvor fokus inden kampstart primært var på de to managers, eftersom det var første gang David Moyes var på besøg hos hans gamle arbejdsgiver.

Siden Moyes forlod jobbet i Everton og overtog tøjlerne fra Sir Alex i United er der sket meget i begge klubber. Everton har haft en fantastisk sæson, mens United har fået en lang række skuffelser i løbet af sæsonen, hvor spillet og resultaterne har skuffet stort.

United burde have friske ben i kampen, eftersom det er halvanden uges tid siden man sidst var i aktion. Everton har på det seneste været i storform og vundet syv kampe i træk, inden det forleden blev til et lidt overraskende nederlag mod Crystal Palace.

Kampen i eftermiddag startede med et masser af intensitet på banen, og der var fantastisk stemning på tribunerne. Everton-fansene tog i mod Moyes ved at pifte af deres tidligere chef, og det markerede starten på hvad der ville blive en meget lang dag på kontoret for Moyes og co.

United havde Kagawa, Mata og Nani som de tre offensive kræfter bagved Wayne Rooney som var ene angriber. Ingen af de offensive spillere fik dog vist noget særligt i dag. Rooney lignede endnu engang en mand der ikke er 100% fit, og var meget anonym i kampen. De tre andre fik slet ikke spillet til at køre, og viste ikke den kvalitet der kræves i United.

Everton bragte sig foran efter en lille halv times tid, da Phil Jones gled i feltet og måtte bruge armen som hjælp for at stoppe bolden. Leighton Baines bragte hjemmeholdet i front på det efterfølgende straffespark.

Generelt var hjemmeholdet meget mere tændte og viste mere engagement i kampen end United. Der var masser af vilje i løbene og tacklingerne, der var tempo på det offensive spil, bevægelse for hinanden, og Everton fik da også skabt de fleste og bedste chancer i kampen.

2-0 blev det inden pausen, da belgiske Kevin Mirallas sendte bolden i nettet bag David de Gea. Alexander Büttner holdt ikke linjen i forsvaret, og dermed kunne Everton-angriberen snyde off-siden og brage bolden i nettet.

Først i anden halvleg fik United skabt noget der kan kaldes chancer, men kun ganske få gange blev Tim Howard i Everton-målet tvunget til at vise hans kvaliteter. Rooney brændte bedste United-mulighed, men fik ikke vippet bolden forbi Howard i målet.

Undervejs i kampen sang Evertons fans “you’re getting sacked in the morning” og en enkelt havde klædt sig ud som døden og svingede med leen mod Moyes efter første scoring. Det er nok tvivlsomt om Moyes bliver fyret i morgen, men skotten må efterhånden hænge i en tynd tråd.

United manglede, som vi alt for ofte har set i denne sæson, offensive ideer og kreativitet. Selv om der var masser af offensive kort på banen, virkede de total uden ide om hvordan der skal angribes. Desuden virkede holdet atter ikke tændt og opsat som man bør forvente til en kamp som den i dag.

10 nederlag i de seneste 22 kampe er dermed facit for United, som har haft et frygteligt forår. Omvendt er Everton fortsat med i kampen om den 4.plads, der giver adgang til næste sæsons Champions League. United hænger fortsat i udkanten af feltet, der kæmper om billet til Europa League kvalifikation.

Forrige artikel

Video: Dimitar Berbatov kan stadig

Næste artikel

Moyes: Godt spil - to forfærdelige mål

ANNONCE