De udlejede spillere – Part 2

En håndfuld af Uniteds unge spillere har haft stor succes på deres udlån denne sæson. Et par af de unge keepere har i den grad leveret varen, og udviklet sig takket være masser af spilletid.

Men hvad sker der så næste sæson? Det er altid svært at spå om, nogle vil måske få chancen af Mourinho under pre-season, mens andre vil søge et permanent skifte væk i jagten på at bygge videre på karrieren. Vi ser her nærmere på de spillere, der har haft et godt udlån i denne sæson.

Andreas Pereira, Valencia
Det har været en sæson med en del spilletid for Andres Pereira, men alligevel også en sæson med flere nedture undervejs. Alligevel må Pereira stå tilbage nu her, og være tilfreds med en sæson i den bedste spanske række, fremfor en sæson på bænken i United.

Lidt over 30 kampe blev det i alt til for brasilianeren, som nettede en enkelt gang i Valencia-trøjen. En skade ødelagde starten af foråret, men ellers har Pereira været med i truppen til langt de fleste opgør.

Oftest har han delt spilletiden på kanten med Goncalo Guedes, der er på lån fra franske Paris SG. Hvad der nu venter midtbanespilleren er ikke til at spå om, det kan gå alle veje, alt efter hvad Mourinho gør sig af tanker omkring den teknisk stærke kreatør. Men efter to års udlån er det vel på tide med enten et salg eller at give det et reelt skud i United-trøjen.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace
Hollænderen blev måske en anelse overraskende sendt på lån af Jose Mourinho, men det har vist sig at være en god beslutning. I hvert fald har Fosu-Mensah fået markant mere spilletid i Crystal Palace end han nok havde fået i United denne sæson.

Han har primært været anvendt som højreback, og har leveret nogle fremragende præstationer på denne position overfor flere af ligaens bedste kantspillere. Det er også blevet til kampe i det centrale forsvar for talentet, der ligeledes har fået adskillige landskampe for Holland det seneste år.

Fosu-Mensah ventes at komme retur til Old Trafford og tage kampen op om en fast plads i truppen. Alt efter hvad der hentes ind udefra, vil Mourinho nok primært se Fosu-Mensah og Antonio Valencia som de to der skal kæmpe om pladsen som højreback. Men takket være hans store alsidighed, kan han jo gardere flere pladser i truppen, så mon ikke vi ser hollænderen mere og mere i United-trøjen efter sommerpausen.

Sam Johnstone, Aston Villa
Keeperen var allerede sidste forår på lån hos Birmingham-klubben, og gjorde det glimrende. Det fortsatte i denne sæson, for 24-årige Johnstone har været stærkt spillende igen i år for Steve Bruce og co.

Klubben har gerne ville købe Johnstone på en fast aftale, ligesom flere andre klubber fra både Premier League og the Championship har jagtet en underskrift fra den talentfulde keeper, der har en hård kamp for at få spilletid i United.

Spørgsmålet er vel egentlig blot hvem som får fat i Johnstone denne sommer. For mon ikke det er udelukket, at han vil få chancen i United, så længe David de Gea er i klubben. Talentet er der, og han vil uden tvivl gå en flot fremtid i møde i engelsk fodbold. Men han ønsker nok fast spilletid på højt niveau, og kan ikke blive ved at ryge ud på lån, så et skifte må forventes denne sommer.

Demetri Mitchell, Hearts
Venstrebackens udlån til skotske Hearts må betragtes som en succes, på trods af det ikke varede ret lang tid. Mitchell løb ind i en alvorlig skade, og fik smadret de sidste måneder af sæsonen, efter han tog over grænsen mod nord i januar.

Mål, assist, man-of-the-match og fantastisk rosende ord fra fans og manager blev det til for Mitchell, inden skaden satte en stopper for den 21-årige englænders sæson. Heldigvis kom Mitchell sig hurtigere en antaget, og nåede de sidste kampe i Hearts, og bør være klar til en eventuel pre-season.
 

Men udsigten til spilletid i United er lang, og et udlån tilbage til Hearts eller en klub i the Championship må være målet for alle parter i den kommende sæson. Det bliver en uhyre vigtig en af slagsen for Mitchell, der nok har et sidste skud i bøssen, hvis han skal have en fremtid i United. 

Dean Henderson, Shrewsbury
21-årige ”Hendo” er virkelig beviset på, hvad et godt lån kan gøre. Keeperen har fået masser af spilletid og har hele vejen igennem været førstevalget i målet for Shrewsbury. Og han har gjort det fremragende. Og vandt flere af klubbens og fansenes kåringer ved den nylige afslutningsfest i klubben.

Flere gange har han hevet vigtige redninger frem, adskillige gange er han kåret til man-of-the-match og generelt har Henderson været helt afgørende for at klubben nu skal ud i play-off kampe om oprykning. Inden sæsonen var klubben spået nedrykning. Han er desuden blevet lidt en favorit hos fansene i Shrewsbury, hvor de håber at se ham igen efter sommerpausen, da han har taget sig tid til klubbens tilhængere og har vist følelser, og ikke bare været en lejesoldat på visit.

I løbet af foråret blev målmanden belønnet for en flot sæson og fine præstationer, med debut på det engelske u21-landshold, hvor han vandt 2-1 i marts mod Rumænien i en kvalifikationskamp til EM.

Hvad byder fremtiden så på for Henderson? Hans talent er ikke til at komme udenom, men det er enormt svært for unge målmænd, at få chancen i de store klubber. Henderson er fremtidens mand, stadig blot 21 år, men har brug for spilletid. 

En god pre-season kan måske vise Mourinho at det er en mand der skal satses på efter David de Gea, men et nyt godt udlån til en klub i the Championship i næste sæson, vil nok være det bedste valg for keeperen og United. Rygterne siger desværre, at Henderson selv er på udkig efter et permanent skifte i jagten på spilletid.

Forrige artikel

De udlejede spillere - Part 1

Næste artikel

Yaya Toure: Jeg hader at spille mod Matic

ANNONCE