De udlejede spillere – Part 1

Sæsonen er ved at være forbi, og vi gør derfor status over Uniteds udlånte spillere. Nogle har virkelig nydt godt af masser af spilletid og sat gang i udviklingen, mens andre ikke rigtig har fået sparket gang i karrieren. Nogle har fået ødelagt deres udlån af skader, mens andre er blomstret op efter at have fået spilletid på højere niveau end hos U23-holdet i United.

I dag ser vi nærmere på den gruppe af spillere, der ikke helt har fået nok ud af deres udlån. I morgen ser vi på den anden gruppe, som i den grad har fået et boost af tiden som lejesvend.

Axel Tuanzebe, Aston Villa.
Desværre blev det aldrig den store succes i Birmingham-klubben for Tuanzebe, da skader har ødelagt det for den talentfulde forsvarsspiller. Han startede fint og blev primært anvendt som højreback af Steve Bruce.

Men en længere skadespause blev efterfulgt af en ny periode på sidelinjen, så det blev ikke til mange Championship-kampe for Tuanzebe.

Meget tyder på, at Mourinho stadig har stor tro på Tuanzebe, men at han har brug for fast spilletid for at udvikle sig yderligere. Det kommer næppe i United, og der er rygter om en retur til Aston Villa igen efter sommerpausen. Et godt år med masser af spilletid i toppen af the Championship vil uden tvivl være det bedste for Tuanzebe.

James Wilson, Sheffield United.
Den engang så hypede angriber, er i den grad røget i glemmebogen i United. Og det vil ikke overraske, hvis 22-årige Wilson er fortid på Old Trafford efter sommerens transfervindue.

Et par skader har spoleret en del, derfor skulle han rejse sig her i foråret på lån hos Sheffield United. Men det lykkedes ikke helt. Wilson har ikke fået sat sig igennem, og har spillet færre og færre minutter efterhånden som sæsonen skred frem.

Den hurtige angriber har ikke udviklet sig som håbet, efter hans drømmedebut under Ryan Giggs, hvor det blev til to scoringer på Old Trafford. Han er for god til u23-niveau, men mangler at vise det sidste for at komme i betragtning til førsteholdet. Han overhales nu af yngre kræfter, så det kunne ligne et exit for Wilson denne sommer.

Regan Poole, Northampton.
Det har ikke været helt så nemt for Poole i Northampton. Han blev hentet til klubben af daværende manager Justin Edinburgh, der havde givet den unge waliser debut i Newport County inden han skiftede til United. Men kort inde i sæsonen var Edinburgh fortid, og Jimmy Floyd Hasselbaink ny manager for Regan Poole.

Det har betydet, at Poole primært har været anvendt på den defensive midtbane, noget han ganske vist også har spillet for Uniteds u23-hold, men nok er bedst i det centrale forsvar. Desuden har 19-årige Regan Poole ofte været anvendt som indskifter og ikke altid fået lige meget spilletid. Northampton endte med at rykke ned, så det har generelt bare været en skidt sæson for klubben.

Man glemmer lidt at Poole først fylder 20 år til sommer, da han har været med i flere år allerede. Men i den alder er det vigtigt med kontinuerlig spilletid, for at udvikle sig yderligere, og netop fast spilletid på højt niveau har Poole ikke set meget af de seneste år. Såfremt han fortsat er United-spiller efter sommerpausen, vil han have brug for et rigtig godt udlån i næste sæson, hvis han skal kunne drømme om en fremtid på topniveau.

Charlie Scott, Hamilton.
Den alsidige Charlie Scott har tilbragt foråret i Skotland hos Hamilton Academical. Men det har ikke været en Scott, som har imponeret i det skotske, og det forventes at han forlader United permanent denne sommer.

Han var allerede på vej væk i januar, men kunne ikke finde en fast interesseret køber. Men med hård kamp fra yngre talenter i forsvaret og på midtbanen, er Charlie Scott ikke en mand med en fremtid i United.

Matthew Willock, St. Johnstone.
I efteråret var Willock på leje i hollandske Utrecht. Her gik det på ingen måde som ønsket, og det blev til få kampe på førsteholdet, og ellers en håndfuld kampe for klubbens reserver.

I foråret har Willock været på leje i skotske St. Johnstone, hvor det er blevet til lidt mere spilletid. Men det har ikke været overbevisende for midtbanespilleren, der ligner en mand uden en fremtid i United.

Flere af de yngre talenter er bedre end Willock, der fylder 22 til august. Så mon ikke han forlader United på en permanent aftale denne sommer.

Forrige artikel

Pogba reflekterer over sine præstationer i april

Næste artikel

De udlejede spillere - Part 2

ANNONCE