20. december: Berbatovs mesterlige sakse mod Liverpool

Redaktionen på OldTrafford.dk bruger julen som undskyldning til at kåre de 24 bedste Manchester United-mål i vores hjemmesides levetid – altså siden år 2003. En umulig opgave. Men ikke desto mindre har vi gjort det, og i dag afslører vi det femtebedste.

Før vi på OldTrafford.dk lavede denne julekalender, diskuterede vi kriterierne for et ”godt mål”; det skal være æstetisk smukt, usandsynligt udført og vigtigt. Dimitar Berbatovs mål mod Liverpool den 19. september 2010 har det hele – og mere til.

Lad os starte med målet.

Nani kører et par finter på højrekanten, før han smider bolden ind i feltet med sin venstre skøjte. Wayne Rooney springer op for at heade til bolden, men rammer den ikke. Det kommer bag på Liverpool to midterforsvarer. Men ikke Dimitar Berbatov, for han er et geni. Selvom bolden egentlig ligger bag ham, så tæmmer han den lige med venstre lår, drejer 60 grader rundt og saksesparker den overlægger ind bag Pepe Reina.

Skal vi lige tage den igen? Han tæmmer den med venstre lår, drejer 60 grader rundt og saksesparker den overlægger ind. Mod Liverpool. Foran Stretford End.

Det er ren Berbalove, og det er næsten for meget af det gode. Specielt fordi han ovenikøbet scorer et hattrick i kampen, der gør, at United vinder 3-2 over scouserne. Den første United-spiller i 64 år, som kunne prale med den bedrift. Otte måneder senere løftede bulgaren ikke bare Premier League-trofæet – han blev også topscorer i ligaen med 21 mål, vel og mærke uden at have scoret sparket et eneste straffespark.

Du kan se alle tre mål mod Liverpool her – det er mål nummer to, som vi kårer til det femtebedste siden år 2003.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

Podcast: 1 år med Ole

Næste artikel

Haaland i fly på vej mod Manchester

ANNONCE