Europa League: Hvem er AZ Alkmaar?

Manchester United deltager som bekendt i dette års Europa League. Turneringen starter torsdag den 19. september, og som en optakt til dette vil vi her på OldTrafford.dk i løbet af det næste stykke tid komme med en rapport af hver af de tre klubber, Ole Gunnar Solskjær og co. kan se frem til at møde. United er havnet i gruppe L, hvor FC Astana, AZ Alkmaar og FK Partizan venter.

AZ Alkmaar er fokuspunktet i denne analyse om Manchester Uniteds EL-modstandere, hvor hollænderne er det lavest rangerede hold i pulje L. Det er dermed dem, der med gruppens yngste trup skal skabe overraskelserne og forsøge at stjæle point fra Manchester United, FC Astana og Partizan FK. Men hvem er AZ Alkmaar egentlig? Det kigger OldTrafford.dk nærmere på nedenunder.

Profiler:

Calvin Stengs
Den hollandske kantspiller med rødder i Suriname må betegnes som at være Alkmaars største offensive trussel. På trods af, at han endnu ikke er fyldt 21 år, har han imponeret i de seneste år i sin karriere. Han var i den grad instrumental for, at Alkmaar kvalificerede sig til Europa League, da Stengs alene i kvalifikationen lavede tre mål og to assist.
Nu skal den hollandske u21-landsholdsspiller ikke hypes op til at være noget, han ikke er, men når en ung, hollandsk winger skiller sig ud ved at være driblestærk, udfordrende, og have en tendens til at trække ind fra højre og sparke fortrinligt fra distancen med venstrebenet, vækker det noget specielt i hollandske fodboldhjerter, hvor han i Æresdivisionen allerede er uhyre anerkendt.

Marco Bizot
Alkmaars målmand må, med sine 28 år, betegnes som værende en af de rutinerede kræfter på det unge hold. Bizot har spillet i Alkmaar siden sommeren 2017, og han er bare blevet bedre og bedre, og anerkendes blandt ligaens bedste målmænd. Alkmaar havde hele 14 clean sheets i ligaen sidste år, og det kan de i den grad takke deres målmand for. Han bliver svær at passere for Manchester United.

Ron Vlaar
En mand, du måske har hørt om fra hans tid i Premier League. Han er, med sine 34 år, på den forkerte side af den perfekte fodboldalder, men ikke desto mindre er han en uvurdelig lederfigur på Alkmaar-holdet, hvor hans erfaring, duelspil og forudseenhed udgør en stor del af Alkmaars fortrinlige defensiv.

Spillestil:

AZ Alkmaar spiller med en offensiv version af en 4-3-3, hvor kantspillere som Oussama Idrissi og førnævnte Calvin Stengs sættes i scene. På midtbanen spiller Dani de Wit i en fremtrukken 10’er-rolle, mens den 21-årige anfører Teun Koopmeiners og Fredrik Midtsjo er “skraldemændene” bag ham, og netop de to er dygtige til at lukke af defensivt, som gør, at Vlaar, Bizot og resten af forsvaret nyder godt af gode defensive statistikker.

Nuværende form:

Alkmaar har haft en sæsonstart på niveau med det forventlige, hvor de ligger nummer fem i Æresdivisionen med blot tre point op til førerholdet PSV. Seneste kamp var en stor succes for det unge hold, da man slog Sparta Rotterdam med hele 5-1, blandt andet med to mål af Idrissi og angriberen Myron Boadu.

Europæiske resultater:

Alkmaar har optrådt i Champions League to gange og Europa League (inklusiv UEFA Cup) hele 14 gange, hvor det største resultat kom tilbage i 1982, da man nåede UEFA Cup-finalen. Derudover er det værd at tilføje, at de i 2005 nåede semifinalen i selvsamme turnering, hvor en tidligere United-træner, nemlig Louis van Gaal, var manden ved roret.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

Ot.dk-anbefaler: Hvem slog Manchester United ihjel?

Næste artikel

Podcast: West Ham away

ANNONCE