Fred om sin rolle: Jeg bærer klaveret, så de andre kan spille

En ærlig Fred erkender overfor TNT Sports, hvad hans styrker og svagheder er. Derudover vurderer han Uniteds fremtid og skyder med skarpt mod klubbens ledelse.

Freds rolle på Manchester Uniteds hold er vokset over de seneste par år. En bærende kræft på midtbanen. Og med mere og mere spilletid, vokser ansvaret også. Derfor er Fred også selv bevidst om sin rolle, og hvad han er god – og knap så god – til.

Skal du have trøjen med Christian Eriksen #14, Antony #21, Jadon Sancho #25 eller måske en helt anden? Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

– Jeg ved, jeg ikke er den bedste spiller, heller ikke den mest tekniske. Men jeg giver mig altid 100 procent på banen. Som vi siger i Brasilien, bærer jeg klaveret, så de andre kan spille, siger han til det brasilianske medie TNT Sport.

– Nogen fans kan lide mig, og nogen kan ikke. Men det handler om at få resultater, og det dikterer fansenes humør. Der er meget kritik derude, der er ude på at ydmyge dig. Det er for nemt bare at gå på sociale medier og skrive, hvad man vil. Dét lytter jeg ikke til, men konstruktiv kritik kan hjælpe mig.

– Hvis ikke, du vil vinde titler, skal du ikke spille for Manchester United

Fred har ikke vundet en eneste titel i sin Manchester United-tid, på trods af at være gået ind i sit fjerde kalenderår i United-trøjen. Det skuffer de fleste United-fans, og hovedpersonen selv er heller ingen undtagelse.

– Alle, der kommer til klubben, vil vinde titler. Det gælder både mig, Bruno, Alex (Telles, red.), Cristiano, Jadon og alle de andre. Hvis ikke, du vil vinde titler, skal du ikke spille for Manchester United. Vi er stadig i Champions League, og lad os se, om ikke vi forbedrer os i løbet af sæsonen, siger Fred.

Det handler om at have bedre fodboldledelse i klubben, hvis du spørger mig.

Og hvor langt mener Fred så, at man er fra at vinde Champions League?

– Det ville ikke være så sindssygt. Men vi er langt fra at være blandt favoritterne tilbage i turneringen, så vi ved, at vi skal arbejde røven ud af bukserne for at det kan lade sig gøre.

Et Europa League-trofæ var dog blot en spektakulær straffesparkskonkurrenceafgørelse fra at give Fred det, han ønsker sig allermest, nemlig en United-titel. Og han ved, at han og Manchester United skuffede den aften i Gdańsk.

– Al ære og respekt til Villarreal, men det var vores Europa League-titel, som vi skulle vinde. Og det gjorde vi ikke. Det handler om at have bedre fodboldledelse i klubben, hvis du spørger mig.

– Dårligt for os ikke at have en langsigtet plan

Og der er næppe nogen involveret i Manchester United, der er tilfreds med de resulater, klubben har leveret det sidste lange tid. Og Fred er en af dem. Men han mener ikke, at man er så langt fra det niveau, man ønsker at være på.

– Jeg ved, vi ikke spiller vores bedste fodbold lige nu. Men vi har virkelig mange kvalitetsspillere i truppen. Og når jeg kigger rundt på de andre hold, vi kæmper imod, er det heller ikke alle, der spiller op til deres bedste.

Det kan Fred givetvis godt have en pointe i. FC Barcelona er en skygge af sig selv, Juventus er langt fra det italienske mesterskab, og Bayern München taber point på stribe i skrivende stund. Men tilbage til Manchester United. Og hvad skal man gøre for at få de resultater, kunne man spørge den brasilianske midtbanemand:

– I fodbold er det vigtigt at få resultater så hurtigt som muligt. Det er jeg med på. Men det er også vigtigt at have en langsigtet plan. Og jeg synes, det er dårligt for os ikke at have en. I øjeblikket fokuserer for mange på de kortsigtede mål.

 

Tjek Manchester Uniteds nye trøjer ud her.

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
1
Shares
Forrige artikel

Optakt: Ronaldo og co. skal sikre godt udgangspunkt for Simeone-exit

Næste artikel
Atletico Madrid

Bekræftet: Ingen Koké mod United

Relaterede artikler
Gå til siden

Guardiola: Kunne have scoret flere mål

Efter Manchester Citys sikre sejr over Manchester United var Pep Guardiola tilfredse med kampens udfald, men savnede dog noget fra nogle spillere.
ANNONCE
Total
1
Share