Hvad nu, United?

Det kom som en overraskelse for alt og alle, da Manchester United sent onsdag aften offentliggjorde købet af portugisiske Nani og brasilianske Anderson….

Det kom som en overraskelse for alt og alle, da Manchester United sent onsdag aften offentliggjorde købet af portugisiske Nani og brasilianske Anderson. To spillere, som vi kun har hørt navnene på i forbindelse med rygtespalterne, men som de fleste danske og engelske United-fans har set i aktion.

Specielt Anderson rejser store spørgsmålstegn i hovederne. Ham var United slet ikke sat i forbindelse til, så derfor kommer især købet af ham som en overraskelse og man må sige, at de har skjult det godt. Mindre skjult var købet af Nani, som vi afslørede tidligere på dagen, lå i forhandlinger med United.

Men hvad betyder de to nyindkøb egentlig? Har de overhovedet nogen betydning for Uniteds fremtid? Meget indikerer, at det har det i den grad.

En Owen Hargreaves i overskud

I en meget langtrukket handel ser Manchester United ud til at have sikret sig Owen Hargreaves. Det var forventet, at han allerede skulle have skrevet under i sidste uge, men endnu er det ikke blevet bekræftet. Rygterne har ligeledes gået på, at han skulle have dumpet lægetjekket, men så er der andre medier, som har sagt, at han har gennemført det med succes.

Nu er præsentationen af ham i hvert fald udskudt til i næste uge, men hvad nu med de to nye indkøb fra Portugal? Nu vil Manchester United lige pludselig have 3 nye spillere til en i forvejen godt besat midtbane, som i den netop afsluttede mesterskabssæson var Manchester Uniteds store styrke.
Michael Carrick har sat sit fodaftryk på den defensive midtbaneplads. Netop den plads, som Hargreaves også mestrer.

Skal de to så deles om den?

Med de to nyindkøb, så er der jo ikke meget andet plads at give ud for Ferguson.
Højrekanten tilhører Cristiano Ronaldo, venstrekanten Ryan Giggs, og så er der jo Paul Scholes, som i denne sæson var en af de bedste.
Hvor skal Nani spille? I sidste weekend skrev en engelsk avis, at Tottenham var ude efter Ryan Giggs. Med købet af Nani, som netop spiller venstrekant, så kan det måske godt komme på tale? Men vil Ferguson dog gå med til det? Og hvad vil alle Uniteds fans ikke sige til, at klubbens egen søn forlader dem?

Anderson kender vi ikke meget til, men han spiller også på midtbanen. Skal han erstatte Paul Scholes? Næppe. Men måske er de to køb af Nani og Anderson et praj fra Ferguson om, at Scholes og Giggs lidt så stille vil blive udfaset på Uniteds hold i den nye sæson.

Nogle aviser skrev inden handlen kom i hus, at et muligt tilbagelån kunne komme på tale. Sporting Lissabon skulle dermed låne Nani tilbage i den første sæson. Dette vil måske ikke være noget dumt træk for United. Det vil gøre noget ved bredden på midtbanen og samtidig give Giggs en ekstra sæson uden uvisheden om sin plads og ikke mindst give Nani mere erfarenhed.

Farvel Lord Snooty?

Købet af de to portugisere giver uanset hvad et klart signal om at vi skal vinke farve til nogle spillere.
En af dem vi med al sandsynlighed ikke ser i Uniteds trøje mere, er Kieran Richardson, eller Lord Snooty, som et supportermagasin så fint har døbt ham.

Han har i den forgangne sæson vist, at han ikke har klassen til United, og hans popularitet har aldrig været lavere i United end nu.
Men hvad så med en spiller som Chris Eagles? Han fik spilletid sidst på sæsonen, men spørgsmålet er, om han kan holde trit med de to nye indkøb, som er yngre end ham selv og allerede mere erfarne.

Selskab til Ronaldo

Dagens nyhed vil glæde Cristiano Ronaldo, som nu får selskab af to ”landsmænd”. Begge snakker portugisisk, og Nani kender han både fra landsholdet og fra Sporting, så dette vil give ham lidt socialt, selvom man skulle tro, at han allerede havde tilpasset sig efter 3 år i United.

Ronaldos tilstedeværelse vil i hvert fald gavne de to nye spillere, som kan få en nu erfaren spiller at læne sig op ad. Anderson er den anden brasiliener i United… Vi husker alle, hvordan det gik for den første, Kleberson, som hurtigt røg videre til Besiktas. Med Ronaldo som støtte og Carlos Queiroz på sidelinien, så vil han nok ikke få lige så svære betingelser som Kleberson.

Er Queiroz kommet i pole-position?

Ja, nu nævnte jeg Queiroz. Han var med til forhandlingerne i Portugal i dag. Det kunne falde naturligt ind, at manden, som taler syv sprog, heriblandt portugisisk, er med til forhandlingsbordet, når Gill forhandler i Portugal.

Men det er uvant, at en fra trænerteamet er med til sådan noget. Det er trods alt Gill, som i sidste ende er ham, som skal forhandle prisen på vegne af United. Det er Queiroz ikke ansat til.
Ferguson er heller ikke til stede ved sådanne forhandlinger normalt.

Det faktum, at der er tale om 2 unge spillere fra Portugal, kan starte nye formodninger om, at Carlos Queiroz er udset til at efterfølge Ferguson. Queiroz har et varmt forhold til portugisisk fodbold, og de fleste kender til hans tætte bånd til Cristiano Ronaldo, som Ruud van Nistelrooy blev så muggen over.

Når det lige netop er to unge fra Portugal, og at lige netop Queiroz er med i Portugal, så kan man i hvert fald ikke komme ind i sådanne overvejelser.

Men hvad mener du?
Kom med din kommentar til artiklen på vores forum.

Forrige artikel

United snyder alt og alle - To spillere sikret i dag

Næste artikel

Ronaldo genvejen til købene

ANNONCE