Ighalo gået ned i løn for at spille i United

Den livslange fan af Manchester United har netop givet sit første interview som spiller for klubben. Nigerianeren afslører blandt andet hvorfor han har valgt nr. 25 som rygnummer, og hvordan han befalede sin agent at få aftalen med United på plads – uanset hvor meget hans lønniveau ville falde.

Det kom som en overraskelse for det meste af fodboldverdenen, da det sent fredag aften – på transfervinduets sidste dag – blev offentliggjort at Manchester United havde indgået en lejeaftale med Shanghai Greenland Shenhua om den tidligere Watford-angriber Odion Ighalo.

På den ene side har lydt kritik og latterliggørelse over elementet af desperation og mangel på planlægning fra Uniteds ledelse, særligt med tanke på at klubben var tæt på at sikre sig Erling Braut Haaland tidligere i vinduet, på den anden side er mange fans lettede over at det blot lykkedes at få en ny spiller ind til at lette presset på de offensive spillere, særligt qua Marcus Rashfords skade.

Efter Ighalos første interview for klubben har piben fået en mere positiv lyd flere steder på internettet. Nigerianeren – der er livslang supporter af United – viste i sit interview med MUTV en glæde, stolthed og entusiasme man sjældent ser i de ofte ret kliniske og scriptede spillerinterviews. Det ses ganske tydeligt at det har stor betydning for ham at ankomme i klubben han altid har været fan af.

Ighalo fortæller således at, da han hørte om muligheden for skiftet, befalede sin agent at få det ordnet, uanset hvor meget han skulle gå ned i løn:

– Jeg fortalte min agent at det er det her jeg vil. Jeg vil spille her. Han sagde jeg blev nødt til at gå ned i løn for at spille for United. ‘Jeg sagde: jeg er ligeglad, få den her handel til at ske, jeg vil til United. Jeg er ligeglad med hvor meget jeg skal gå ned i løn, jeg er godt klar over det, men det er det jeg skal.’

-Jeg havde allerede besluttet mig da jeg hørte om muligheden første gang. Da min agent fortalte at det var lykkedes at få handlen på plads ringede jeg til min mor, hun var glad, hun græd og det hele. Hun sagde: ‘det her er din drøm, jeg er så glad på dine vegne.’ Det var dramatisk for mig, jeg kunne ikke sove, men jeg var så glad for at vi havde fået gjort handlen færdig.

Ighalo bliver den første nigerianske spiller i Manchester United, et land hvor klubben har mange fans. Ighalo udtrykker i interviewet stolthed over at være den første fra sit land der repræsenterer klubben, og han håber at træde i fodsporet på en anden afrikansk spiller der var succesfuld i det nordengelske – Quinton Fortune, der også spillede i nr. 25 ligesom Ighalo kommer til:

– Da jeg spillede i Watford havde jeg nr. 24. Nr. 24 er ikke ledig her [nummeret besiddes af Timothy Fosu-Mensah, red.]. Jeg tænkte 24 + 1 er 25, så jeg tager nr. 25.

– En del af inspirationen var også Quinton Fortune som også bar nr. 25 på ryggen. Så jeg sagde 25 er perfekt, selvom det ikke er det nummer jeg foretrak, så er det perfekt. Et nummer højere end det jeg havde sidst jeg var i Premier League.

Ighalo blev spurgt indtil de nye spillere han skal spille sammen med på den offensive del af banen. Nigerianeren sagde han har set dem spille mange gange, og beskrev flere unge spillere i detaljer:

– Greenwood er en rigtig god spiller. Ung, med en virkelig god venstrefod. Jeg har set flere af hans kampe. Martial er fuld af tricks, han kan lave magiske ting med bolden. Rashford er i mine øjne en af de beste, hvis ikke den bedste, af unge spillere i Europa lige nu. Han gør det godt for tiden. Han scorer mål, han er hurtig, han har god teknik. Desværre er han skadet nu, men jeg glæder mig til at spille sammen med ham, for han er en god spiller.

Ighalo satte også ord på hvad det han kan bidrage med, noget som klubben måske ikke besidder i øjeblikket:

– Når jeg ser kampe med United, ser jeg et hold hvor angriberen gerne vil komme ud bredt i banen. Martial kan godt lidt at trække ud i siden, det samme med Rashford. Man har brug for en der kan blive centralt oppe foran, holde fast i bolden. Klubben har brug for noget fysisk styrke oppe foran, en der kan holde i bolden mes de andre bevæger sig. Det er noget jeg tror på, hvis alt går godt, at jeg kan tilføre til holdet.

Da Ighalo blev spurgt hvordan det ville føles at vinde et trofæ med United – et spørgsmål der let kan afstedkomme en kliché af et svar – responderede nigerianeren yderst reflekteret og menneskeligt tilbage:

– Wow. Jeg ved ikke hvad jeg skal sige til det, for at tale om det er noget helt andet et at opleve det, følelserne, ekstasen, glæden. Det er noget helt andet at erfare det end at tale om det. Det ville blive et livslangt minde, noget jeg altid ville tænke tilbage på med glæde, ikke bare at spille for United, men at vinde et trofæ med dem. Det ville vare for evigt.

 

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

Troy Deeney: Jeg har stor respekt for Ighalo

Næste artikel

Premier League forlænger transferperiode

ANNONCE