Karakterbogen: Forsvarsklippe og G.O.A.T. redder karaktergennemsnittet

Der var stor forskel på god og dårlig i aftenens Champions League-opgør mod Atalanta. Læs vores karakterbog her.

På OldTrafford.dk giver vi spillerkarakterer efter følgende princip:

1 – Den rædderlige indsats, der ikke bød på noget nævneværdigt
2 – Den dårlige indsats, der næsten ikke kunne have gået værre
3 – Den ringe indsats, der bød på flere negative aktioner
4 – Den middelmådige indsats – dog mere negativ end positiv
5 – Den middelmådige indsats
6 – Den middelmådige indsats – dog mere positiv end negativ
7 – Den flotte indsats, der er mere end godkendt
8 – Den stærke indsats med flere rigtig gode aktioner
9 – Den sublime indsats, der er tæt på at være perfekt. Som da Cristiano Ronaldo i sin debut i 2003 drev gæk med Bolton-forsvaret uden dog helt at have slutproduktet med.
10 – Den sensationelle og ikoniske indsats, der ikke kan sættes en finger på. Tænk Roy Keane mod Juventus i Torino i foråret 1999

David de Gea – 3
På ingen måde tilfredsstillende indsats, han leverede i dag. Det er faktisk ikke ret meget, han fik at lave, men han lavede et drop ved 1-0-målet, var for langsomt ude af sit mål ved 2-1-målet, og viste flere gange, at han altså egentlig ikke har, hvad der skal til i spillet med fødderne. Frustrerende aften.

Aaron Wan-Bissaka – 7
Spillede en rigtig, rigtig fin kamp, og er inde i en fin periode i øjeblikket. Har selvtillid med bolden, er god i presspillet, og fik også lukket helt ned for Joakim Mæhle i Atalantas venstreside. Bestemt en godkendt præstation.

Eric Bailly – 9
Det samme kan man i den grad sige om Eric Bailly, som stort set ikke satte en fod forkert i dag. Havde flere vigtige indgreb, matchede Duvan Zapata i både løbe- og fysiske dueller, og så har han bare noget af den intensitet, som Manchester United mangler i forsvaret. Kæmpe præstation, der ville have gjort ham til MOTM 9/10 gange.

Harry Maguire – 3
Og så er der lige pludseligt dybt at falde for kaptajnen, der spillede ved siden af. Startede egentlig kampen fint ud, men som formationsændringen kom, faldt hans niveau også. Havde flere sekvenser, hvor Atalantas individualister fik ham til at ligne en alkoholiker på vej hjem fra bodegaen. Ikke godkendt.

Raphael Varane – 7 (inden udskiftningen)
Han er i sig selv en fremragende forsvarsspiller, men alle andre drager også fordel af det. Manchester Uniteds forsvar er bare bedre, når han er på banen. Derfor er det dét mere frustrerende, at han måtte gå ud med det, der ligner en forværring af sin baglårsskade. Lad os håbe, han snart er tilbage igen.

Luke Shaw – 5
Det er ikke den Luke Shaw, vi kendte fra slutningen af sidste sæson og EM-slutrunden. Vi kan godt forvente mere af hans offensive output, hvor han ganske enkelt ikke kommer nok med. Defensivt var det okay.

Paul Pogba – 4
Jo længere fremme på banen, han fik bolden, jo bedre var han, men problemet var, at han spillede alt for langt tilbage, og når han gør det, er han livsfarlig. For Manchester United. Han var lige ved at koste et 2-0-mål til Atalanta, hvis ikke det var for Baillys helteaktion, og flere dumme boldtab gjorde, at Solskjær følte sig nødsaget til at smide Nemanja Matic ind for at få struktur på midtbanen.

Scott McTominay – 4
Meget bedre var det heller ikke hos hans midtbanekollega, Scott McTominay. Han løb og fightede meget, som altid, men han var overtændt, lavede alt for mange frispark, og er bestemt heller ikke uden skyld, når det kommer til boldtab på midtbanen. Virkede ikke til at trives som ene mand på den defensive midtbane. Mon ikke, han savnede Fred.

Mason Greenwood – 7
Det var tydeligt, at der kom en ung mand på banen, der gerne ville vise, at han havde sin berettigelse på holdet, og det gjorde han. Var med i begge mål, og var generelt bare aktiv i det meste, som Manchester United foretog sig rent offensivt.

Bruno Fernandes – 6
Lavede en genialitet af en assist til det første mål, hvor han helt Guti-agtigt (hvis nogle af jer ved, hvilket mål, jeg snakker om?) fik vippet bolden bagud med hælen til Cristiano Ronaldo og sendte ham i himlen. Ellers var det ikke meget, han bidrog med. Men genialiteten giver alligevel nok til en over middel-karakter.

Marcus Rashford – 4
Han var egentlig veloplagt, da han startede som angriber, men som han kom ud på kanten, forsvandt han ud af kampen og virkede småfrustreret med tilværelsen. Op på hesten igen, Marcus.

Cristiano Ronaldo – 9 (Kampens spiller)
Og kampens spiller kan der næsten ingen tvivl være om. Scorer to flotte mål, hvoraf det sidste, som kom i dommerens tillægstid, var en sand perle, der bare viser, hvilken exceptionel klasse, han er lavet af. Greatest of all time.

Indskiftere:
Umiddelbart uden bedømmelse, men Matic fik sat fint prop i på midten af banen, mens bænkevarmerne Jadon Sancho og Donny van de Beek fik vist sig meget fint frem. De fortjener nok lidt mere end otte minutter hver næste gang, de får lov til at spille.

BOG: Peter Schmeichel har udgivet ny selvbiografi. Køb den via Saxo.com og støt samtidig OldTrafford.dk 

TRØJE: Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

OPLEVELSE: Skal du opleve Ronaldo, Sancho og resten af stjernerne på Old Trafford i den nye sæson? Læs vores guide til kampbilletter her

 
Forrige artikel

Ronaldo redder et point i Bergamo

Næste artikel

Uniteds CL-konge er tilfreds med remis på svær udebane

ANNONCE