McTominay: Vores gameplan virkede perfekt

Ifølge skotten var Uniteds gode start på kampen et direkte resultat af Solskjærs taktiske oplæg.

United havde i gårsdagens derbysejr lagt en klar taktisk disposition for dagen: hit them on the break.
Det førte to mål med sig indenfor en halv time, og kunne have ført til flere. I sidste ende var det – kombineret med en stærk defensiv organisation – nok til at holde City fra point på Etihad.

Scott McTominay kom tilbage fra skade i midtugens sejr over Spurs, og han har været en vigtig brik i de to positive resultater i denne uge. Ifølge skotten skal meget af gårsdagens kredit dog gå til manageren, der havde lagt en effektiv plan for dagen:

– Inden kampen vidste vi præcis hvordan vi ville spille, og de første 30 minutter var symbolet på alt det vi havde snakket om vi ville gøre inden kampen. Det føles godt når planen eksekveres som man har forestillet sig.

-Det [en god taktisk plan, red] giver dig en god platform til at angribe kampen som man vil. Vi var gode på bolden. I anden halvleg måtte vi modstå et enormt pres, og at det lykkedes sætter os i en god mental position til de næste kampe.

Uniteds kontramaskine førte til de to mål der afgjorde kampen, men en lige så stor del af sejren ligger i en disciplineret defensiv præstation. Fight, vilje og selvopofrelse er nødvendige for at holde et tophold fra store chancer, og det var essensen af Uniteds anden halvleg. McTominay fortalte at det var hårdt – men tilfredsstillende – at modstå Citys pres i anden halvleg:

-Det ville altid blive en svær kamp. De er et tophold med verdensklassespillere, og du bliver nødt til at have en plan for at håndtere dem. Det havde vi, og særligt i den første halve time var vi frygtindgydende på omstillingerne. I anden halvleg var det hårdt. Det er svært når man skal modstå så intenst et pres, især mod så gode spillere.

-Det ville altid blive svært, men nu føles det godt, særligt at se vores fans reaktion på stadion, det var smukke scener. Vi har haft så mange kampe hvor vi ikke helt har været gode nok til at få de point vi skulle have, og vi har også været uheldige med nogle resultater. Men det her viser at vi bare skal blive ved med at kæmpe hårdt, vi forbedrer os og det er skønt at se.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Keane: En 'proper' United-præstation

Næste artikel

Blog: En hyldest til nye bekendtskaber, brødre og United

Relaterede artikler
Total
0
Share