MUST opfordrer til boykot

United-fans, der frygter den snarlige børsnotering, bør boykotte klubbens sponsorer for at lægge pres på Glazer-familien.

Kritiske Manchester United-fans bør indlede et øjeblikkeligt boykot af klubbens officielle sponsorer for at vise deres utilfredshed med den kommende børsnotering i New York. 

Sådan lyder det fra Manchester United Supporter’s Trust, MUST, der siden 2005 har kæmpet for at få Glazer-familien ud af klubben. 

– Formålet med boykottet er at sende en klar bedsked til Glazer-familien og klubbens sponsorer om, at uden købekraften fra fansene, eksisterer Manchester Uniteds styrke som globalt brand ikke længere. Vi håber dermed at få sponsorerne til at lægge pres på Glazer-familien for at få dem til at genoverveje planen, skriver MUST i et statement. 

Manchester United regner med at rejse mere end 330 mio. dollar i kapital ved salg af aktier – af det kæmpe beløb vil omkring 167 mio. dollar ryge direkte ind på Glazer-familiens bankkonto. 

Et langt forløb 

Børsnoteringen har i forvejen mødt heftigt kritik, da den kommer på et tidspunkt, hvor tilliden hos de amerikanske investorer befinder sig på et lavpunkt. 

Det kommer sig til dels af den galoperende gældskrise i eurozonen, ligesom Facebooks børsnotering på Nasdaq-indekset, som United også vil lade sig notere på, er endt i en kæmpe fiasko. 

Således har Facebook-aktien mistet omkring 50 pct. af sin værdi siden maj. 

United har derudover gjort det klart, at der ikke vil blive udbetalt udbytte til aktionærerne, ligesom Glazer-familien kommer til at sidde på de mest magtfulde aktier. 

Investeringsbanken Morgan Stanley, der var samarbejdspartner i de nu kuldsejlede planer om en børsnotering i Singapore, har allerede trukket sig ud med forklaringen, at United er ude af trit med virkeligheden. 

  

Forrige artikel

Lucas snublende nær United

Næste artikel

RvP i dramatisk u-vending?

ANNONCE