Nani: Fergies rotation gør det svært

Sir Alex Fergusons rotationsprincip er ikke ideelt for at holde kampformen ved lige, mener Nani.

Manchester Uniteds kantspiller Luis Nani har haft en svingende sæson for ’De Røde Djævle’. I tirsdags fik han så den eftertragtede Champions League returkamp mod Real Madrid, men også her måtte portugiseren forlade banen med en bitter smag i munden, da han blev smidt ud af den upopulære tyrkiske dommer Cuneyt Cakir.

Inden gårsdagens FA Cup-kamp mod Chelsea diskuterede Nani sit formdyk i denne sæson med United Review.

På det personlige plan er det da fair at sige, at din sæson har været en smule frustrerende. Det må være nemmere, når man spiller oftere?

– Selvfølgelig. Hvis man spiller en masse kampe, kan man spille sig i form, og det er det ideelle. Når man skiftevis er inde og ude, hvilket er naturligt i denne klub, er det sværere.

Den 26-årige portugiser ser dog også gode ting ved Fergusons rotationsprincip. Han mener den store konkurrence om pladserne gør, at spillerne arbejder ekstra hårdt til træning og præsterer, når de endelig kommer i kamp.

– Når man så får en mulighed, skal ens præstationer gerne være på et højt niveau. Det er scenariet for mange spillere – ikke blot for mig. Vi har to eller tre spillere på hver position, og manageren roterer sit hold. Nøglen er, at alle arbejder hårdt og er klar til at hjælpe holdet, når de bliver valgt.

Inspireret af Giggs

Ryan Giggs har underskrevet en ny aftale. Hvordan blev nyheden modtaget i omklædningsrummet?

– Det er godt nyt for ham, for klubben og for spillerne. Han har så meget erfaring og kan bidrage med en masse til klubben. Han er stadig fantastisk på banen, så det er en meget god nyhed. Det har været fantastisk at have været i klubben med ham, og det har jeg lært virkeligt meget af. Det er rart at vide, at han vil være her i mindst endnu et år.

Vil du stadig spille som 40-årig?

– Jeg ved det virkelig ikke! Hvis jeg kan, så håber jeg det. Giggsy passer rigtigt godt på sig selv, og det er vigtigt for en lang karriere. Han er et godt eksempel for alle. For at spille indtil man er 40 må man passe meget godt på sin krop. Jeg vil forsøge mit bedste for at gøre det, slutter Nani.

Om den 26-årige tekniker tager 14 år mere på topniveau, må tiden vise. 

Forrige artikel

U21: Remis mod Wolverhamptons ti

Næste artikel

Rafa sender stikpille mod Fergie

ANNONCE