Ny triumf for U18-holdet med to gange Ethan i hovedrollerne

Som mestre i U18 Premier League North ventede der i går en finale mod Chelsea, der vandt den tilsvarende liga i syd. Med en sejr ville United vinde trofæet for første gang nogensinde.

Foto: Ash Donelon/Manchester United via Getty Images

U18 Premier League har siden 2012/13 været opdelt i en nordlig og en sydlig liga, hvor vinderne i de to ligaer mødes i en national finale.

Fulham vandt den første udgave, mens Everton og Middlesbrough vandt de næste to. De seneste fire år i træk har Manchester City vundet trofæet. Og ser vi tilbage på de seneste otte finaler i turneringen, har Chelsea og Manchester City tilsammen vundet syv af dem.

I denne sæson vandt Manchester United som bekendt Premier League North. Det gjorde de dog også tilbage i 2017/18 med Kieran McKenna som træner. Med blandt andre Mason Greenwood, Brandon Williams, Angel Gomes og Tahith Chong på holdkortet.

Dengang endte finalen dog med et nederlag på 3-0 til Chelsea med Billy Gilmour og Tariq Lamptey blandt målscorerne. Med på holdet var også Marc Guéhi, Reece James, Conor Gallagher og Callum Hudson-Odoi.

Succes på broen

I går mødtes Chelsea og United i en ny finale, denne gang på Stamford Bridge.

United stillede i stærkeste opstilling med spillere som Louis Jackson, Harry Amass, Habeeb Ogunneye og Ethan Wheatley, der alle har været med i førsteholdstruppen på det seneste. Sidstnævnte er endda også blevet debutant nummer 250 af egen avl.

Det var også Wheatley, der kom først på måltavlen. Jack Kingdon brød et Chelsea-opspil, og bolden landede helt oppe hos Ethan Williams, der modtog den med ryggen til målet. Han vendte klogt og fandt så navnebror Wheatley i venstre side af feltet. Og den store angriber tøvede ikke med at sende bolden i mål med venstre ben.

Anden halvleg var kun lige gået i gang, da der blev udlignet til 1-1. Et indlæg fra Chelseas venstre side fandt højre back Josh Acheampong, der blev den store i en hovedstødsduel med Harry Amass.

United kom dog hurtigt tilbage på vindersporet. Igen startede det ved, at Jack Kingdon brød et opspil på midten af banen. Og efter lidt spil på Uniteds højre kant, udfordrede Wheatley med snævre driblinger i højre side af feltet. Fra mållinjen lagde han den skråt tilbage til Jack Fletcher, hvis afslutning blev blokeret.

Oplæggeren til 1-0 målet, Ethan Williams, var dog hurtigt over returbolden og sparkede den resolut ned i jorden, så den røg op i nettaget.

I slutfasen var United tættere på 3-1, end Chelsea var på en udligning. Men det blev ved 2-1, og United er dermed nationale vindere af U18 Premier League for første gang nogensinde.

Kampfakta

Chelsea U18 – Manchester United U18: 1-2

0-1: Ethan Wheatley (21′)

1-1: Josh Acheampong (47′)

1-2: Ethan Williams (54′)

United startede med: Harrison – Ogunneye, Jackson, Kingdon, Amass – Curley, McAlllister (c) – Scanlon, J.Fletcher, Williams – Wheatley.

Indskiftet undervejs: Nolan for Ogunneye (46′), Devaney for McAllister (54′), Sharpe for Scanlon (73′) og Biancheri for Williams (83′).

 

Skriv et svar
Forrige artikel

The Athletic: Fernandes bliver hvor han er

Næste artikel

Onsdagens rygter

ANNONCE