OldTrafford.dk Julekalender: 4. december

Bag hver låge i årets julekalender finder du en United-spiller, der bærer eller har båret det nummer, som står på lågen.

Vi er kommet til den 4. december og dermed rygnummer 4. Et nummer som er blevet båret af flere profilerede og markante Manchester United-spillere gennem tiden. 

Gabriel Heinze, Johnny Evans, Gary Pallister og sågar Phil Jones for blot at nævne nogle af de spillere, som har repræsenteret ”De Røde Djævle” med 4-tallet på ryggen.

Redaktionens valg er dog faldet på Juan Sebastian Verón.

Da den argentinske midtbanespiller i 2001 rev sine italienske teltpæle op for at skifte fra Lazio til United, blev han også den dyreste spiller i britisk fodbold nogensinde. Det var dengang, at 28,1 millioner pund – svarende til knap 250 millioner kroner – var nok til at skabe sådanne overskrifter. Ak ja.

Og så bliver man naturligvis en succes på Old Trafford – eller hvad? Lad mig tage dig med tilbage til et pressemøde i maj 2002:

– Gå ud med dig! Jeg taler fucking ikke til dig. Han er en fucking god spiller. I er nogle fucking idioter, skreg Sir Alex Ferguson af en journalist, som spurgte ind til klubbens profilerede argentiner, der kæmpede med at tilvænne sig engelsk fodbold.

Jeg beklager sproget, men det er en direkte oversættelse. En oversættelse, som beskriver, hvilke problemer Verón kæmpede med i England.

Den argentinske landsholdsspiller startede ellers som lyn og torden. Verón stod for fire mål i sine første otte kampe i den røde trøje, ligesom han også blev kåret til Premier Leagues bedste spiller for september.

Men det var ikke nok. I den efterfølgende tid kæmpede Verón med at finde samme høje niveau, og resten af United-karrieren blev aldrig som begyndelsen på eventyret. Korte glimt af kvalitet blev erstattet af lange perioder uden. Og sådan blev historien om Verón:

En spiller som tydeligvis havde et internationalt topniveau, men som ikke passede ind i Uniteds midtbaneakse med David Beckham, Roy Keane, Paul Scholes og Ryan Giggs.

Journalister og fodboldfolk har efterfølgende spekuleret i, hvorfor den talentfulde midtbanespiller ikke kunne slå igennem i United. Han havde niveauet, og i nogle kampe viste han sig også som en spiller i international verdensklasse.

– United hentede mig til en position, hvor der allerede var gode spillere i forvejen. For at det skulle have lykkedes for mig, blev ting, som allerede fungerede, nødt til at blive ændret, har Verón tidligere fortalt.

Og det er måske blot forklaringen på Veróns United-deroute. Nogle gange handler fodbold om timing, og havde Sir Alex Ferguson hentet argentineren på et tidspunkt, hvor der reelt var brug for ham, var han måske stadig en af de spillere, der blev sunget sange om på Old Trafford.

Sådan kan fodbold være så smuk og barsk på én og samme tid.

Glædelig 4. december.

 

Læn dig tilbage og nyd alle mål samt assists fra Juan Sebastian Veróns tid i United:

 

BOG: Peter Schmeichel har udgivet ny selvbiografi. Køb den via Saxo.com og støt samtidig OldTrafford.dk 

TRØJE: Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

OPLEVELSE: Skal du opleve Ronaldo, Sancho og resten af stjernerne på Old Trafford i den nye sæson? Læs vores guide til kampbilletter her

 
Forrige artikel

OldTrafford.dk Julekalender: 3. december

Næste artikel

Optakt: 'Gegenpressen' here we come

ANNONCE