Optakt: Rochdale AFC

United har noget at bevise i hvad der på papiret er en af de nemmeste kampe i sæsonen. De seneste par sæsoners resultater i liga-cuppen indikerer dog at vi ikke kan tage en sejr for givet.

Forud for liga-cup kampen mod Rochdale på Old Trafford er stemningen omkring United anspændt. En apatisk indsats mod West Ham har efterladt fans med mistro til spillermaterialet og attituden på banen endnu en gang. En hjemmebanekamp mod en modstander der pt. ligger nr. 17 i League One er på papiret den perfekte kamp til at få selvtilliden tilbage.

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Uniteds resultater i liga-cuppen siden sejren i finalen over Southampton i 16/17-sæsonen viser dog at det måske ikke er tilfældet. Forrige sæson blev vi ekspederet ud af Lee Johnsons hårdt kæmpende Bristol City i kvartfinalen, i en kamp hvor United tydeligvis havde bedre individuelle spillere, men var milevidt fra at vise den arbejdsvilje og iver som Bristol City lagde for dagen.

Sidste sæson blev exit allerede i 3. runde (altså den første kamp for PL-hold) da Frank Lampards Derby County var millimeter fra at sende United ud med 2-1, indtil Marouane Fellaini dukkede op med sit go-to-move og scorede et vigtigt hovedstødsmål i overtiden. Det viste sig dog at være en stakket frist, da Phil Jones brændte Uniteds ottende og afgørende spark i straffesparkskonkurrencen.

Da United mødte Derby sidste sæson var der også pres på efter en lunken sæsonstart. Særligt et 3-2 udebanenederlag til Brighton og en regulær afklapsning på Old Trafford der endte 3-0 til Tottenham satte gang i blusset under daværende træner Jose Mourinho.

Det føles efterhånden som et deja-vu at United går indtil kampe der burde være et free hit – kampe hvor man kan eksperimentere, rotere og spare kræfter – med en bagage der gør at det i realiteten er kampe hvor der absolut skal præsteres.

Særligt kan man som fan blive nervøs over at mindre klubber for længst har regnet ud hvordan man får point mod United. Opskriften er simpel – man pakker sig ned og venter på at Mata, Lingard og Pereira og co. struggler med at finde på noget kreativt. Senest krævede det en enkeltmandsaktion af Mason Greenwood at få åbnet op for Astana, og man kan håbe at han er kommet sig over sin sygdom til i aften.

Solskjær nævner ofte at han har tiltro til sine spillere, og jeg tror vi kommer til at se ham bruge mange unge spillere igen, ligesom mod Astana. Axel Tuanzebe, Angel Gomes og Tahith Chong er alle mulige startere i aftenens kamp. Martial og Rashford er skadede og Greenwood har været syg hele ugen. Det efterlader et hul på angriberposten. Det bliver interessant at se hvem Solskjær vælger til at fylde det ud.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles i aften, d. 25 september, kl. 21.00 på Old Trafford.

Kampens dommer:

John Brooks har fløjten i aften hvor VAR vil være tilgængeligt.

Skader og karantæner:

Luke Shaw, Anthony Martial, Eric Bailly  er fortsat skadede. Marcus Rashford gik fra banen mod West Ham med en lyskeskade og er meldt ude. Mason Greenwood har ligget syg med halsbetændelse, men er muligvis kommet sig. Desuden meldes Pogba tilbage i træning og vil måske være med på bænken i aften.

Mulige startopstillinger:

                                                                       Manchester United

                                                                                 Romero

                                                            Dalot – Tuanzebe – Jones – Rojo

                                                                         Fred – McTominay

                                                                 Chong – Gomes – James

                                                                                Lingard

 

                                                                             Rochdale

                                                                                Sanchez

                                                 Matheson– O’Connell – Magloire – Keohane

                                                                           Morley – Ryan

                                                                   Dooley – Camps – Done

                                                                                 Andrew

Hold øje med:

Rochdales bedste spiller i indeværende sæson har været den nordirske centralemidtbanespiller Callum Camps. Han har været involveret i 9 mål i 10 kampe i alle turneringer denne sæson. Han har fået mest spilletid som 10’er i et 4-2-3-1 system og har allerede ramt netmaskerne to gange i liga-cuppen.

Skribentens bud på kampens resultat:

På trods af en tam indsats i weekenden og et par sæsoners dårlige resultater i turneringen tror jeg dog at United hiver en sejr i land i aften. Niveauforskellen fra subtoppen af Premier League og et hold der kæmper for at undgå nedrykning i League One skal simpelthen bare være for stor. Det bliver sandsynligvis ikke kønt, jeg tror at Rochdale holder nullet langt hen ad vejen, men at United får dem lirket op på den ene eller den anden måde i anden halvleg. Får United et relativt tidligt mål bliver det måske til flere. 2-0 er mit bud.

Sagt om kampen:

”Den her gruppe af spillere er derude hver dag og determinerede, de viser det rette begær og vilje. Der er en god atmosfære i omklædningsrummet. De har deres fokus det rette sted.”

Ole Gunnar Solskjær om spillertruppen efter nederlaget mod West Ham.

Vidste du, at…

Manchester United ikke har spillet en kompetitiv kamp mod Rochdale siden 1986, for 33 år siden, selvom der kun er ca. en halv times kørsel i bil mellem de to klubber.

I 1986 mødtes klubberne i 3. runde af FA Cuppen – hvor mål af Frank Stapleton og Mark Hughes sikrede United en 2-0 sejr. United vandt turneringen sæsonen inden, men måtte i 85/86 se sig slået ud af West Ham over to kampe i 5. runde.

Rochdale allerede har slået Bolton og Carlisle ud af årets liga-cup, det er de længste de er nået i turneringen siden 11/12-sæsonen.

Rochdale har tidligere Unitedspiller Oliver Rathbone i truppen, han har spillet over 100 kampe for dem og scoret 10 mål.

United er gået videre fra 3. runde af liga-cuppen i 8 ud af de seneste 10 forsøg.

Hvor kan kampen ses?

Kampen vises på 6’eren og Discovery.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Optimistisk Woodward har tiltro til Solskjær

Næste artikel

Startopstilling mod Rochdale: Pogba og Fred med fra start

Relaterede artikler
Gå til siden

Madrid-avis: Milliardbud på Felix afvist

Manchester United har haft fat i den helt store pengepung i et forsøg på at erhverve sig Joao Felix, men heller ikke denne gang har de held med sig.
ANNONCE
Total
0
Share