Optakt: Sheffield United på Bramall Lane

På søndag vender United tilbage til Premier League efter landsholdspausen med en tur til Bramall Lane – for første gang i 13 år. Her skal de forsøge at åbne et af de stærkeste defensive hold i ligaen, Chris Wilders velorganiserede Sheffield United.

Landsholdspausen kom i denne omgang ikke på det bedst tænkelige tidspunkt. Modsat i september måned hvor pausen gav rum til at puste ovenpå en række dårlige resultater, kommer den i denne omgang ovenpå en stribe af kampe med fem sejre ud af seneste seks mulige i alle turneringer. United var ved at opbygge sig et positivt momentum. De skal forsøge at fortsætte hvor de slap ude mod Sheffield United på søndag kl.17.30.

Skal du have trøjen med Christian Eriksen #14, Antony #21, Jadon Sancho #25 eller måske en helt anden? Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Sheffield United har ikke været i Premier League siden 06/07-sæsonen, og de har ikke vundet over Manchester United siden den allerførste kamp i Premier Leagues historie (i august 1992) hvor de vandt 2-1 på Bramall Lane.

Faktisk lå Sheffield United i League One mellem 2011 og 2017. De brugte en enkelt sæson på at konsolidere sig i Championship, inden de året efter rykkede op via andenpladsen. Denne eksponentielle stigning for klubben er vejledt af Chris Wilder, der tiltrådte som manager i 2016.

Chris Wilder havde før Sheffield to meget succesfulde perioder i hhv. Oxford United og Northampton Town. I begge forløb bragte han oprykning til klubberne (til hhv. League One og League Two) og skabte lidt af et navn for sig selv.

Hans positive statistikker har fortsat i Sheffield hvor han i skrivende stund sidder på en winrate på 52% efter 165 kampe som manager. Folk der ikke kendte til Sheffield United og Wilder inden dette års PL-sæson gik i gang, var hurtige til at udpege dem som direkte nedrykker, men de har vist sig at tage grueligt fejl. Wilders mandskab ligger i øjeblikket på en femteplads, med flere sejre end nederlag (fire sejre – fem uafgjorte – 3 nederlag), og har en flot defensiv statistik: kun Leicester har lukket færre mål ind (otte) end Sheffield Uniteds ni.

Der er blevet snakket en del i denne sæson om Wilders taktiske nytænkning – overlapping centrebacks – men Sheffield United er meget mere end det. De er kompakte, velorganiserede og arbejder stenhårdt. De er på papiret et af de sværeste hold at spille mod i ligaen. De har en god blanding af engelsk ruggedness (ala Sean Dyches Burnley) og et taktisk velfunderet system i Wilders 3-5-2.

Det er bemærkelsesværdigt at ingen Premier League-klubber endnu har fundet opskriften på hvordan man spiller mod dem, men i skrivende stund er det ikke lykkedes nogle klubber at spille dem ud af banen.

Nu er det Manchester Uniteds tur til at prøve. Selvom United var i en fin periode inden landsholdspausen, foreslår statistikkerne stadig at vi får en svær kamp på søndag. Sheffield United er ubesejrede i deres seneste fem kampe, hvoraf de to hjemmebanekampe var sejre.

Samtidig har United kun vundet en ud af de seneste ti udebanekampe i ligaen, og har ikke holdt et clean sheet på udebane hele sæsonen.

Jeg tror ikke United lykkedes med at holde et clean sheet i denne omgang heller – Sheffield United har simpelthen så meget energi og drive at jeg ikke ser United holde dem stangen i 90 minutter. Samtidig tror jeg heller ikke de kan holde os fra fadet. Marcus Rashford er i god målform og deres bedste forsvarsspiller John Egan er meldt tvivlsom – efter han forlad banen for Irland i EM-kvalkampen mod Danmark. Dean Henderson som har stået en god sæson på lån fra United kan heller ikke komme i aktion mod sin parent club.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles søndag kl. 17.30 på Bramall Lane

Kampens dommer:

Andre Marriner har fløjten i en United-kamp for første gang i sæsonen.

Skader og karantæner:

Eric Bailly, Timothy Fosu-Mensah, Diogo Dalot, Scott McTominay, Marcos Rojo og Paul Pogba er alle meldt ude. Nemanja Matic, Luke Shaw og Axel Tuanzebe er tvivlsomme.

For Sheffield United må Dean Henderson sidde en kamp over mod sin udlejer, og John Egan er tvivlsom.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

De Gea

Wan-Bissaka – Lindelöf – Maguire – Young

Pereira – Fred

James – Mata – Rashford

Martial

Sheffield United

Moore

Basham – Jagielka – O’Connell

Baldock – Norwood –  Fleck – Lundstram – Stevens

Mousset – McGoldrick

Hold øje med:

Sheffield Uniteds wing-backs er helt essentielle for deres spilsystem. Både Enda Stevens og George Baldock kan blive vigtige i dette opgør, måske særligt Baldock der spiller direkte overfor Young. Men jeg vælger at fremhæve John Lundstram på midtbanen. Han er et ægte energibundt der aldrig stopper med at løbe, og han dukker også op med et mål fra dybdeløb i ny og næ. Han kan blive et problem for Uniteds midtbane med sit energiniveau, især hvis McTominay er fraværende.

Skribentens bud på resultatet:

Jeg spår en intens kamp med et højt energiniveau der ender 1-1.

Hvor kan kampen ses?

Kampen bliver vist på Xee.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Tjek Manchester Uniteds nye trøjer ud her.

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Pochettino-snak bekymrer ikke Solskjær

Næste artikel

Startopstilling mod Sheffield United: Phil Jones med fra start

Relaterede artikler
Gå til siden

Bruno Fernandes: Vi skal koncentrere os om os selv

Bruno Fernandes gjorde det, på dagens pressemøde, fuldstændig klart, hvad han mener, at han og klubben skal gøre for at komme tilbage til den absolutte top. De skal stoppe med at fokusere på andre.
Gå til siden

Trupnyt: United rejser uden Varane og Maguire

Manchester United-truppen rejser i dag til Cypern forud for kampen i morgen mod Omonia. Kamptruppen består 22 spillere, hvor navne som Varane, Maguire, Wan-Bissaka og Donny van de Beek ikke er iblandt.
ANNONCE
Total
0
Share