Optakt: Tottenham Hotspur – Manchester United

Der er altafgørende point på spil for begge mandskaber, når Louis van Gaals tropper i morgen gæster titelaspiranterne fra Tottenham på White Hart Lane.

 

 

Kampen om at kvalificere sig til næste års Champions League er ved at spidse til for alvor. Med syv kampe tilbage har Manchester United fire point op til naboerne fra Manchester City, mens Arsenal med dagens uafgjorte resultat mod West Ham er fem point bedre placeret.

Derfor er kravet også simpelt, når ”de røde djævle” i morgen aften gæster White Hart Lane: Sejr og tre point. Det er dog en målsætning, der er lettere at tale om, men måske sværere at få ført ud i livet, for under Mauricio Pochettino har Tottenham oplevet en markant forbedring.

Defensivt er holdet, der lige nu ligger på andenpladsen i ligaen, de bedste, og offensivt har man i Harry Kane en mand, der hver kamp er garanti for mål; med 22 sæsontræffere, herunder seks mål i de seneste fire kampe, er han således ligatopscorer, og der er ikke meget, der tyder på, at han stopper før sæsonen er slut.

Som Louis van Gaal dog også pointerede op til kampen, har hans tropper en tendens til at gøre det godt mod de større hold. Det fik vi senest bevis for i den imponerende udebanesejr over bysbørnene fra City for to runder siden. Samtidig må hollænderen have noteret sig, hvordan Chris Smalling og Daley Blind formåede at holde en anden målmaskine, Romelu Lukaku, fra fadet i sidste runde.

Louis van Gaal og co. er dermed på en svær, men ikke umulig opgave, når de i morgen skal forsøge at hente point med hjem fra London. Meget afhænger dermed af, om de unge oppe foran får spillet til at flyde, mens de bagerste holder ligatopscoren fra fadet.

Dato, tid og sted:

Kampen sparkes i gang 10. april 2016 på White Hart Lane i London.

Dommer:

Mike Dean dømmer morgendagens opgør.

Skader og karantæner:

Wayne Rooney er så småt ved at komme sig oven på sin knæskade, men han vil ikke nå at komme i aktion i morgen. Til gengæld tyder det på, at Basian Schweinsteiger er ude i længere tid, også med en knæskade, mens United i morgen også må undvære Phil Jones, Luke Shaw, Will Keane og Adnan Januzaj.

Tottenham er en smule bedre stillet, da de kun med sikkerhed skal undvære Clinton N’Jie og Nabil Bentaleb. Jan Vertonghen og Eric Lamela er begge tvivlsomme.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

Darmian – Smalling – Blind – Rojo

Carrick – Schneiderlin

Mata – Lingard – Martial

Rashford

Tottenham

Walker – Alderweireld – Wimmer – Rose

Dier – Dembélé

Lamela – Alli – Eriksen

Kane

Hold øje med:

Da Harry Kane sidste sæson brød frem og overraskede alt og alle, var der snak om, hvorvidt han kunne opretholde det høje niveau, der havde givet 21 ligamål af sig. Det er ikke noget, man taler om længere, efter den stærke englænder allerede har overgået sin måltotal i indeværende sæson. I stedet taler man om, hvor mange mål, han får lavet til sommerens EM for det engelske landshold.

Med andre ord er der ingen tvivl om, hvem United skal have øjnene på i morgen, og det er Harry Kane, der har alle kvaliteterne for en topangriber, og derfor kan blive lidt af en mundfuld for Smalling og co.

Sagt om kampen:

”Jeg synes, de har et rigtig godt hold, og det sagde jeg allerede sidste år faktisk. Mauricio Pochettino har fået sammensat et slagkraftigt hold, som altid formår at presse modstanderne højt oppe på banen” – Louis van Gaal om Tottenham.

Læs også: Van Gaal: Spurs er mere end bare Harry Kane

”Topklubberne ønsker at spille fodbold ligesom os. Det betyder rigtig meget, når begge hold har den tilgang, og det giver os bedre muligheder for at spille vores eget spil.” – hollænderen om Uniteds præstationer mod de bedre hold.

Skribentens bud på kampens udfald:

Den indre optimist i mig vil gerne sige, at vi selvfølgelig tager til White Hart Lane og vinder, men jeg tror simpelthen ikke på det – til det er Tottenham for stærke i år. Forhåbentligt bliver min tvivl gjort til skamme, men jeg tror alligevel på et nederlag på 2-1 til Louis van Gaals tropper i morgen.

Vidste du, at…

  • Taber Manchester United i morgen, vil det være første nederlag i 14 kampe på White Hart Lane i ligasammenhæng. Sidst man tabte var i maj 2001.
  • Tottenham har under Mauricio Pochettino endnu ikke formået at få bolden i nettet mod United. Det er således tre kampe og 296 minutter siden, det sidste skete.
  • Til gengæld har ”Spurs” vundet fire af deres seneste fem kampe på White Hart Lane, mens man har spillet en enkelt uafgjort.
  • Tottenham er de bedste i ligaen til at redde point fra et tabende udgangspunkt. Holdet har således hentet 19 point hjem, efter de er kommet bagud.
  • Ingen klub i Premier League har holdt flere ‘clean sheets’ end United i denne sæson. 15 gange har ”de røde djævle” holdt buret rent.
  • Af Harry Kanes 22 ligamål, er 11 blevet scoret i 2016.

Hvem spiller rivalerne imod:

  • West Ham 3 – 3 Arsenal
  • Manchester City 2 – 1 West Brom
  • Sunderland – Leicester (søn 14:30)
  • Liverpool – Stoke (søn 17:00)

Overvejer du at rejse til Old Trafford? Vi guider dig på vej her

Tjek de gode tilbud på Manchester United-trøjer her

 

Forrige artikel

Van Gaal: Spurs er mere end bare Harry Kane

Næste artikel

Sheringham: Kane burde overveje United

ANNONCE