Optakt: United skal på svær udebanetur til Holland

Manchester United oplever i øjeblikket en svær periode i Premier League. Her til aften handler det dog om europæisk fodbold, når holdet skal en tur til Holland for at spille mod AZ Alkmaar i Europa Leagues gruppe L. Vil vi igen få en masse af de unge at se, eller vil Ole Gunnar Solskjær stille med det tunge skyts i håbet om at tage tre point med hjem til Old Trafford?

United spillede i mandags 1-1 på hjemmebane mod Arsenal. Umiddelbart var der flere positive tendenser at spore på en aften, hvor United med en smule mere held kunne have fået fuld plade i opgøret.

Overordnet set er det dog stadig advarselslamperne, som blinker, når United-fansene snakker om Ed Woodward, Ole Gunnar Solskjær, Paul Pogba, Marcus Rashford, og hvad de mest betydningsfulde hoveder i klubben ellers hedder.

Faktum er, at United ligger nummer ti i Premier League, og i øjeblikket kan en triumf i Europa League ligne den nemmeste vej tilbage til Champions League i den kommende sæson.

Anderledes godt går det for AZ Alkmaar. Holdet ligger nummer tre i den hollandske Eredivisie og kommer senest fra en 2-0-hjemmesejr over Heracles.

Det skal blive interessant at se, om United vil få problemer i aften, når de skal på en svær udebanetur. Faktisk er der dog ingen af holdene, som kan tage fordel af at spille på hjemmebane. Taget på Alkmaars stadion, AFAS Stadium, kollapsede nemlig tilbage i august, hvorfor der i øjeblikket er en renovering i gang.

Kampen spilles derimod på Cars Jean Stadium, der normalt er hjemmebane for en anden hollandsk klub, ADO Den Haag. Der venter Alkmaars manager, Arne Slot, og resten af det hollandske mandskab en hård aften, hvor de vil håbe på at kunne drage fordel af, at United ikke stiller med a-kæden.

Dato, tid og sted:

Kampen fløjtes i gang kl. 18:55 på Cars Jean Stadium. Der er plads til 15.000 tilskuere på stadionet.

Skader/karantæner:

Solskjær har fortsat en lang række skader, som han må forholde sig til, når han skal forsøge at sætte et slagskraftigt hold til kampen.

Anthony Martial og Luke Shaw misser helt sikkert kampen på grund af skader, ligesom Aaron Wan-Bissaka fortsat er ude med sygdom. Diogo Dalot og Angel Gomes har også været tvivlsomme op til opgøret, men er begge med i flyet til Holland.

Derudover er Phil Jones også tilbage på Uniteds skadesliste, hvor også en anden midterforsvar, Eric Bailly, fortsat befinder sig i et stykke tid endnu. Sidst men ikke mindst, er Paul Pogba heller ikke rejst med resten af holdet, idet han fortsat døjer med nogle problemer i sin fod, som holdte ham ude af opgøret mod West Ham i Premier League og muligvis har været et problem for ham lige siden.

AZ Alkmaars skadesstiuation ser anderledes positiv ud. Eneste skadede spiller er islændingen, Albert Gudmundsson, mens forsvarsspilleren, Jonas Svensson, må overvære kampen fra tilskuerrækken grundet karantæne.

Læs også: Hvem er AZ Alkmaar?

Dommer:

Det bliver Gediminas Mazeika fra Litauen, som skal styre slagets gang i aften. Den 41-årige dommer var blandt andet manden, som i denne sæson dømte FC Københavns uafgjorte resultat og sidenhen straffesparkskonkurrence mod Røde Stjerne i Champions League-kvalifikationen.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

Romero

Dalot – Tuanzebe – Rojo – Williams

Pereira – Matic – Fred

Mata – Greenwood – Gomes

AZ Alkmaar:

Bizot

Wijndal – Wuytens – Vlaar – Sugawara

Midtsjø – Koopmeiners

Stengs – Wit – Idrissi

Boadu

Hold øje med:

Oussama Idrissi har fået gang i målscoringen for Alkmaar i denne sæson. Den marokkanske kantspiller står i øjeblikket noteret for seks ligascoringer i otte kampe. I seneste sæson scorede han kun otte ligamål, hvorfor han allerede er ved at slå sin personlige rekord.

Idrissi vil blive bakket op af Calvin Stengs i offensiven. Den hollandske kantspiller er manden, som får tingene til at ske i Alkmaar, og hvis Uniteds forsvarsspillere kan lukke ned for ham, er holdet godt stillet.

Sagt om kampen:

– Jeg blev overrasket over, at de har valgt at spille på denne bane, da jeg så den. Jeg er vant til AstroTurf-baner hjemme fra Norge, og denne er ikke den bedste, jeg har set. Det er faktisk en af de værste, jeg har set i lang tid.

Ole Gunnar Solskjær om græstæppet, som hans spillere kan se frem til at spille på i aften. Med andre ord er der tale om en kunstgræsbane, som vores kære nordmanden ikke er mildest talt imponeret over.

Skribentens bud på kampens resultat:

Jeg tror vores unge drenge går en svær kamp i møde. De møder et hollandsk storhold fuld af selvtillid. Det bliver interessant at se, hvordan Alkmaar ønsker at gribe kampen an. Vil de stå tilbage i egen hule og køre på kontraer, eller går de ind til kampen med et ønske om at dominere den fra start?

Skal jeg være helt ærlig, er jeg ikke ovenud positiv forud for aftenens opgør. Jeg tror, at vores unge spillere kan få en lærerig, men svær oplevelse. Kampen ender 1-1, og United får et brugbart udebanepoint med hjem til ’rainy Manchester’.

Vidste du, at…

  • Den tidligere Manchester United-manager, Louis van Gaal, var cheftræner i AZ Alkmaar tilbage i 2005. Han var i klubben indtil 2009, og vandt blandt andet et hollandsk mesterskab.
  • United og Alkmaar har aldrig tidligere spillet et betydningsfuldt opgør mod hinanden.
  • Alkmaar har dog mødt flere engelske hold i klubbens lange europæiske historie. Aldrig er en af disse kampe endt ud med en Alkmaar-sejr.  

TV:

Kampen vises på Eurosport 2.

Andre kampe at holde øje med i Europa League:

FC Astana – Partizan (16:30)
Besiktas – Wolves (18:55)
Arsenal – St. Liege (21:00)
Malmö FF – FC København (21:00)

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

U21 i Football League Trophy: United kæmper hårdt for 1-0 sejr over Lincoln Citys seniorhold

Næste artikel

Carabao-opgør mod Chelsea er fastlagt

ANNONCE