U21 i Football League Trophy: United kæmper hårdt for 1-0 sejr over Lincoln Citys seniorhold

I aftenens kamp i Football League Trophy (tidligere Checkatrade Trophy) – en turnering hvor Premier League-ungdomshold (U21) spiller om trofæet på lige fod med seniorhold fra League One og League Two – måtte United med ryggen mod muren sætte sin lid til Matej Kovar i målet der stod en fremragende kamp.

Under normale omstændigheder er der to ungdomshold på AON Training Complex, Manchester United U18 og U23, men i Checkatrade Trophy repræsenteres Premier League-hold som U21. I gårsdagens kamp var der da også en del yngre kræfter med end sædvanligt på U23, hvor især bænken så noget urutineret ud på papiret.

Tahith Chong og James Garner var de mest rutinerede kræfter på banen fra start, sammen med spillere som Dylan Levitt og Ethan Galbraith der efterhånden er faste gengangere i start-11’eren. Forsvarskæden derimod havde en gennemsnitsalder på blot 17,5 – Di’Shon Bernard var alderspræsident i bagkæden med sine 18 år.

Lincoln City derimod har en trup fuld af spillere med erfaring fra det engelske ligasystem. Og ikke bare erfaring med at spille, men også erfaring med at vinde.
Klubben vandt netop Football League Trophy-turneringen i 2018, og i sidste sæson rykkede de for første gang op i League One da de ganske overbevisende blev mestre i League Two under Danny Cowley. En træner med et fantastisk ry, som er blevet headhuntet af et Huddersfield der kæmper desperat for at komme over stregen i Championship.

Nu er Lincoln City ført an af tidligere United-akademiprodukt Michael Appleton (han fik 2 ligacup-kampe i 1996) – en mand nyere Premier League-fans måske vil huske, da han i 2017 stod i spidsen for Leicester City i 2 kampe mellem fyringen af Craig Shakespeare og ansættelsen af Claude Puel – og de har en pæn midterplacering i League One.

Det var altså noget af en udfordring Uniteds youngsters stod overfor i går aftes på udebanen Sincil Bank, og det viste sig tydeligt fra kampens begyndelse, hvor Uniteds tjekkiske målmand Matej Kovar i de første 15 minutter måtte diske op med 3 gode redninger og se en afslutning ramme hans overligger.

Efter 20 minutter kom United noget ufortjent foran, med deres første skud i kampen. Tahith Chong modtog bolden tæt på midtercirklen og tog meter med bolden centralt i banen. Med en venstrefodsaflevering fandt han James Garner der kom i fuld fart og lagde en rolig inderside på bolden med venstrebenet fra kanten af straffesparksfeltet. En sikker afslutning af Garner der undveg en udstrakt målmand og gik ind via stolpen i venstre side.

Efter målet var kampen en anelse mere balanceret, men det var stadig tydeligt at United var oppe imod en type modstander man ikke møder til dagligt. Lincoln City ramte træværket for anden gang i første halvleg kort før pausen.

Ved halvleg blev manden bag assisten til Uniteds mål, Tahith Chong, skiftet ud – et allerede planlagt skifte, hvilket indikerer at Chong rejser med førsteholdstruppen til Holland i morgen. Han blev erstattet af Anthony Elanga.

I anden halvleg var der chancer i begge ender – først clearede James Garner en bold på stregen som ellers var et sikkert mål, og få minutter senere forsøgte Uniteds spidsangriber i aftenens kamp, Largie Ramazani, sig med et glimrende skudforsøg fra kanten af feltet der ramte stolpen. Kovar var fortsat en travl herre, og holdt sit flotte niveau igennem hele kampen med flere gode redninger.

United formåede at slide sig til slutfløjtet med føringen i behold. En stor præstation af Matej Kovar i målet og godt samarbejde i den unge bagkæde sikrede United et virkelig godt resultat, mod en modstander der overordnet set lignede et bedre fodboldhold. Uden tvivl værdifuld erfaring for disse unge spillere at skulle slide så hårdt for at holde nullet imod en god modstander.