Optakt: WBA vs United

United skal tilbage på sporet, og gerne have revanche for efterårets nederlag til West Bromwich.

19. maj 2013 – Sidste kamp under Sir Alex Ferguson. United spiller 5-5 ude mod West Bromwich, og kan efterfølgende kalde sig engelske mestre for 20.gang i historien.

8. marts 2014 – United er nummer syv i ligaen og kæmper hårdt for at nå pladserne der giver adgang til europæisk fodbold næste sæson.

Kontrasterne på de to kampe mellem WBA og United kunne knap nok være større, inden morgendagens kamp på the Hawthorns. United er ikke i samme forfatning som ved sidste besøg hos West Brom, og en sejr kan langt fra kaldes for sikkert i udekampen.

United har haft halvanden uges pause, da weekendens kamp blev udsat da City var i aktion i Capital One Cup-finalen. Dermed må man håbe at Moyes og hans trænerstab har fået rettet lidt op på tingene fra sidste kamp, hvor ikke meget hang sammen i Grækenland mod Olympiakos.

West Bromwich har også haft en lang pause, hele fjorten dage er det siden at hjemmeholdet sidst var i aktion. Det var ligeledes hjemme på the Hawthorns, hvor Fulham kom forbi. 1-1 blev kampen mellem de to mandskaber, der begge kæmper for overlevelse.

I den omvendte kamp i efteråret chokerede West Brom, og var vel første hold der viste at Old Trafford langt fra er det fort i år, som det ellers tidligere har været for United. Det var samtidig første gang i Premier Leagues historie at WBA besejrede United. Dermed er statistikken stadig til Uniteds fordel, inden der fløjtes op i morgen.

Samtidig er West Brom inde i en forfærdelig stime. Blot en enkelt sejr er det blevet til i de forgående 18 kampe, den kom tilbage lige i starten af 2014, hvor Newcastle blev besejret. Dermed har den spanske træner Pepe Mel ikke fået en drømmestart må man vel sige, og han er topkandidat hos bookmakerne til at blive næste manager der får sparket i Premier League.

Skribentens bud på kampen:
Det er nok for meget at håbe på ti mål som sidst de to hold spillede på the Hawthorns.

Skader og karantæne:
United forventes at have Rafael da Silva tilbage efter hans hjernerystelse fra kampen mod Arsenal. Eneste tvivlsomme spiller hos David Moyes og co er Javier Hernandez, der fik et slag på knæet i Mexicos landskamp i midtugen. Desuden meldes Jonny Evans ude i yderligere tre uger.

West Bromwich er uden Nicholas Anelka, der har fået fem dages karantæne grundet hans kontroversielle jubelscene efter en scoring mod West Ham. Desuden er Billy Jones ude med skade, mens Stephane Sessegnon er tvivlsom efter en operation i lysken.

Tid og sted:
Kampen fløjtes i gang klokken 13.45 dansk tid, og spilles på the Hawthorns.

Dommer:
Jonathan Moss. Han har dømt United en enkelt gang før i denne sæson, det var i sejren på 2-0 hjemme mod Crystal Palace i september.

TV:
Kampen kan ses på TV3+.

Hvem møder konkurrenterne:
Spurs skal senere lørdag en tur på tværs af London og gæste Stamford Bridge og Chelsea.

Everton skal ikke i aktion i Premier League denne weekend, da de har en FA Cup-kamp mod Arsenal.

Southampton møder Crystal Palace på udebane i morgen klokken 16.00.

Vidste du at…
– Kampen i morgen er Uniteds tredje udekamp i træk i Premier League.

– United har holdt nullet i de to sidste udekampe, hvilket er første gang det er sket i denne sæson.

– West Bromwich har blot holdt nullet fem gange i denne sæson – kun Fulham har en dårligere defensiv på dette område.

– Største sejr til United mod W.B.A. er fra 1970, hvor det blev til hele 7-0.

Forrige artikel

United beskytter Januzaj

Næste artikel

Macheda: Ingen kan tage minderne fra mig

ANNONCE