The Athletic: Klubberne er endelig enige

Der er gået fire måneder, siden Dan Ashworth meldte ud om sine ambitioner om at skifte til Manchester United, og han blev sendt på orlov af Newcastle. Men nu er en aftale endelig faldet på plads.

Foto: Julian Finney, Getty Images

Siden februar 2024 har Dan Ashworth været klar i mælet: Han vil til Manchester United. Og da klubben også er interesseret i ham, har det hele blot været et spørgsmål om tid og økonomi.

I første omgang sagde han op og tog på orlov fra Newcastle United, mens klubberne skulle blive enige om en økonomisk kompensation.

Siden har Ashworth truet med at lægge sag an mod sin forhenværende klub, mens Manchester United har bakket ham op og tilbudt at dække nogle af sagsomkostningerne.

Men planen om dette er nu droppet, da klubberne ifølge The Athletic endelig er blevet enige om en pris.

Ashworth kan derfor starte i Manchester United med det samme.

Ashworths meritter og forventede rolle i United

Dan Ashworth har stor erfaring i at bygge strukturer i fodboldsammenhæng, samt at tiltrække de rette spillere.

I 2012 startede han som sportsdirektør i FA, det engelske fodboldforbund. Og han krediteres for en del af æren i, at England vandt både U17 og U20 verdensmesterskaberne fem år senere.

Dette førte ham i 2019 til Brighton, som under hans ledelse sikrede sig fem sæsoner i træk i den bedste engelske række for første gang nogensinde. Og med 9. pladsen i 2022 sikrede klubben også sit hidtil bedste resultat.

I 2022 skiftede han så til Newcastle, men det blev altså kun en kortvarig ansættelse, da han i februar 2024 sagde op og meldte sig interesseret i at komme til Old Trafford i stedet for.

Her forventes han at have det overordnede ansvar for de sportslige præstationer, spillerkøb og lignende, og han erstatter John Murtough, der stoppede i april efter en tiårig ansættelse i klubben.

Uniteds ledelseskabale synes derfor endelig at være ved at falde på plads. Jason Wilcox blev i april bekræftet som ny teknisk direktør. Og imens forventes klubbens nye CEO, Omar Berrada, at starte op i løbet af juli.

 

Skal du med på holdet? OldTrafford.dk søger skribenter

 

Forrige artikel

Jagten på nummer 251: David Gaskell, nummer 42, 1956-1969

Næste artikel

Her er de nye trøjer

ANNONCE