U21: United klar til elitegruppe (video)

Manchester United besejrede til aften Aston Villa og kvalificerede sig dermed til u21-holdenes elitegruppespil, der spilles efter nytår.

Det holdt hårdt, men Manchester United er klar til elitegruppespillet for u21-hold, som spilles til foråret. Kvalifikationen blev sikret takket være en sejr på 2-0 ude over Aston Villa.

United vidste på forhånd, at kun tre point ville være nok. Det var dog en svær mission, eftersom Villa inden kampen indtog rækkens andenplads, mens United befandt sig på fjerdepladsen. Vigtigheden af kampen gjorde, at par førsteholdsspillere deltog i Birmingham. Nick Powell og Alexander Büttner var således begge med fra start.

I første halvleg stod hjemmeholdet for størstedelen af forsøgene. Jonny Sutherland i United-målet så til tider usikker ud, men han formåede at holde Villa fra scoringer. Uniteds bedste mulighed før pausen tilfaldt Federico Macheda, som fik en chance efter flot opspil af Ryan Tunnicliffe. Italieneren blev dog tacklet i sidste øjeblik.

Büttner pådrog sig en ankelskade kort inden pausen, og han blev som følge heraf skiftet ud til fordel for Sean McGinty. Alligevel lykkedes det United at komme på 1-0. Den udskældte Bébé modtog bolden på midterlinjen og gik hele vejen på egen hånd. Med venstrebenet satte han kuglen i mål, efter den blev rettet af.

Herefter stod der United på det hele. Powell og Davide Petrucci formåede ikke at score på deres chancer, men den største synder var Larnell Cole. Macheda kreerede chancen til midtbanemanden, som bare skulle sende bolden ind i et åbent mål, men han ramte stolpen i stedet.

Villa pressede på for en udligning, og det udnyttede United til at score på kontra. Petrucci afleverede til Macheda, som bankede bolden i mål fra kanten af feltet. 2-0, og sejren var i hus.

United er dermed sikret en plads blandt de otte hold, som til foråret skal spille i elitegruppen. Udover United er også Arsenal, Liverpool, Tottenham, West Brom, West Ham og Wolverhampton kvalificeret. Den sidste plads tages af enten Villa, Southampton eller Chelsea.

Aston Villa 0-2 Manchester United

53’ 0-1, Bébé

88’ 0-2, Federico Macheda (oplæg: Davide Petrucci)

Bænk

Pierluigi Gollini, Frédéric Veseli, Sean McGinty, Michele Fornasier, Tom Lawrence

Udskiftninger

46’ Ud: Alexander Büttner – Ind: Sean McGinty

84’ Ud: Bébé – Ind: Michele Fornasier

90’ Ud: Nick Powell – Ind: Frédéric Veseli

Aston Villa U21 – Man United U21 0-2 (10.12.2012)